URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iunie 2020, 19:14

În ce condiţii ar putea fi deschise sălile de fitness din România: clienţii vor fi primiţi cu programare, vor fi triaţi, iar aparatele dezinfectate

În ce condiţii ar putea fi deschise sălile de fitness din România: clienţii vor fi primiţi cu programare, vor fi triaţi, iar aparatele dezinfectate (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, vineri, la Digi 24, că se lucrează la o serie de reguli care să fie respectate atunci când se vor redeschise sălile de fitness din România, momentul depinzând de evoluţia pandemiei.

Clienţii sălilor vor putea merge la antrenamente doar cu programare, iar administratorii se vor asigura că aparatele sunt dezinfectate după fiecare utilizare, a anunţat acesta.

"Deschiderea sălilor de fitness este un subiect de impact. În ultima lună, pe această temă, am purtat multe discuţii atât reprezentanţii acestei industrii, cât şi cu cei din INSP şi Ministerul Sănătăţii. Nu vă ascund faptul că în acest moment lucrăm la nişte norme care să definească cadrul în care se pot relua activităţile în săli şi de asemenea nu vă ascund faptul că sunt îngrijorat de numărul de cazuri raportat ieri (n.r. joi)", a spus ministrul. 

Între normele menţionate de Stroe se numără măsurarea temperaturii la intrarea în sală, programarea prealabilă a antrenamentelor, dar şi distanţarea aparatelor.

"Masca pe faţă în regim de efort fizic este un lucru care nu se va impune ca şi normă. În schimb, normele pe care va trebui să le respectăm ţin de un triaj epidemiologic, de o termometrizare a persoanelor la intrarea în sală, accesul se va face doar în baza unei programări prealabile, numărul persoanelor trebuie să fie limitat la capacitatea sălii şi atenţie, suprafaţa sălii se împarte la cei 7 metri pătraţi menţionaţi de noi în Ordin, astfel încât să putem afla numărul maxim de persoane care pot folosi aparatele în acelaşi timp. Organizarea spaţiului de pregătire sportivă trebuie făcută astfel încât să se menţină distanţarea fizică. Dezinfectarea aparatelor trebuie făcută după fiecare utilizare", a spus ministrul Sportului. 

El a mai adăugat că, într-o primă fază, ar putea fi redeschise doar sălile cu aparate, nu şi cele în care se ţin orele cu mai mulţi clienţi (pilates, yoga, zumba). 

"Analizăm într-o primă fază să se redeschidă doar spaţiile de aparate de forţă, dar nu şi cele care sunt folosite pentru regim colectiv, cu clase. Administratorul sălii va dispune aceste norme, el va decide cum îşi organizează activitatea, cum va satisface interesul tuturor clienţilor, nu vom impune o limită la resursa timp", a afirmat Ionuţ Stroe. 

Data de la care vor fi redeschise sălile de fitness nu a fost încă stabilită. Decizia va fi luată de INSP şi Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţia pandemiei în România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON