URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2022, 14:45

Împreună au reușit! Cu ajutorul CSM, Școala „Oltea Doamna” din Oradea are un teren de sport reabilitat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Suporterii CSM Oradea și ai sportului, în general, au reușit să producă o schimbare importantă pentru elevii Școlii „Oltea Doamna” din oraș.

La All Star Game-ul baschetului masculin românesc, eveniment ce a avut loc în primăvară la Oradea, președintele CSM, Șerban Sere, a lansat o provocare socială: a îndemnat comunitatea locală să sprijine reabilitarea terenului de sport de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” prin refacerea plăcii de beton și acoperirea terenului cu o suprafață sintetică modulară Powergame+.

Cu motto-ul „Împreună putem reuși”, la dineul evenimentului sportiv, s-au licitat echipamentele jucătorilor și mingea de joc, iar în total s-au strâns 37.800 euro din suma totală necesară investiției, de 45.000 euro.

Ulterior, mai multe firme din oraș au făcut donații, astfel că terenul a putut fi reabilitat, iar astăzi se prezintă impecabil, după cum anunță conducerea școlii, joi, printr-un comunicat de presă.

„Școala are azi un teren multifuncțional pe care orele de sport se desfășoară în siguranță, adaptat nevoilor actuale și standardelor de calitate cerute de dezvoltarea societății”, se arată în comunicatul semnat de directoarea Florina Musca.

Președintele CSM a explicat că această școală a fost aleasă pentru că aici studiază mulți dintre copiii care practică jocul de baschet la nivel de performanță, dar și că firmele din oraș ar trebui să sprijine inițiative similare.

„Preocuparea Clubului Sportiv Municipal Oradea este de a oferi copiilor din oraș o șansă suplimentară de a desfășura activități sportive în cadrul unităților de învățământ la care sunt înscriși. Suntem dornici să investim în viitor, în copii și în sportul juvenil. Ne-am orientat asupra Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” pentru faptul că este locul în care studiază mulți dintre copiii care practică jocul de baschet la nivel de performanță. Totodată, este o școală aflată într-o zonă centrală a orașului nostru. Fac apel la companiile care își desfășoară activitatea în Oradea să ia acest exemplu și să se implice în construirea de noi terenuri de sport, întrucât astfel pot să ajute la creșterea sănătoasă a generațiilor de mâine“, a declarat Șerban Sere, citat în comunicat.

Președintele CSM Oradea a mulțumit Primăriei pentru sprijinul acordat în realizarea infrastructurii, dar și tuturor sponsorilor și persoanelor care au participat la licitație, contribuind direct la realizarea acestui proiect: Federația Română de Baschet, Smart Ware SRL, Jumpeye Creative Media, West Residence, Silvășan Mihai, DeVega SRL, Solar Eco Systems, Connectronics Invest SRL, Reinert Kunststofftechnik, Fit4U, Fundația Comunitară Oradea, Aster Premium SRL, Ivan Asanin Sports, Real Clean, Deme Macarale, Maia Optic, BRS Ramalex SRL, Ioana Sere, Statkmanagement, G@M Internațional Instalații, Total Business Land, Kaluna SRL.

„Acest proiect este al comunității. Școala face parte din comunitate, suntem cu toții răspunzători de viitorul tinerei generații și eu cred că e doar un început a ceea ce va urma. S-a dovedit că atunci când comunitatea e implicată în viața școlii se pot realiza multe lucruri bune, iar acesta e un model de buna practică. Mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul ca acest proiect să prindă viață, domnului Șerban Sere, pentru oportunitatea de a face auzită vocea elevilor de la Oltea, și îmi exprim aprecierea pentru inițiativa de a aduce comunitatea aproape de cei care au nevoie de sprijinul ei“, a precizat și directoarea Florina Musca.

Terenul nou de sport a fost inaugurat pe 31 octombrie, cu un joc demonstrativ al câtorva baschetbaliști de la CSM Oradea. Sportivii au stat și la discuții cu elevii, s-au fotografiat cu ei, i-au invitat la meciurile de baschet și i-au îndemnat să facă sport.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Tăcerea-i de aur!
1156 de afișări … la o așa mare realizare?! Alo, beneficiarii, “crema orașului” dați și voi un like … nu va sfiiți sa va arătați recunoștință fata de “binefăcătorii” voștri, chiar dacă va sunt datori vânduți! Thumb down for Mopuletz. Lumea fina, din care faceți parte, știe ce vreau sa zic!
Postat 04 Noiembrie 2022, 14:39 de User anonimizat
Nu știu de ce nu sunt surprins?!
Este foarte bine ca se mai face câte ceva și pentru scoli. Dar nu ma surprinde ca se face chiar pentru școala asta … este centrală, are 100 de ani, dar mai are ceva, elevi ai căror parinti dictează in orașul asta, sunt “ speciali”! Mitica, ai tai copiii unde învață?! Scuze, dar nu pot pune întrebarea asta tuturor celor “sufocați de traficul din zona” , cei care, “pentru ca pot”, vor schimba in viitorul apropiat, fata orașului și regulile de circulație…
Postat 03 Noiembrie 2022, 15:45 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON