URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2020, 17:39

Imperiul Chanel - evoluţie şi file de istorie

Imperiul Chanel - evoluţie şi file de istorie foto: https://pixabay.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După lansarea primului parfum, Chanel No. 5, brandul mondial a reuşit să cunoască apogeul popularităţii. Până în prezent, aroma enigmatică rămâne una dintre cele mai apreciate compoziţie din istorie.

Coco Chanel poate fi considerată cea mai specifică şi revoluţionară femeie din domeniul modei. Aceasta a devenit un adevărat simbol al eleganţei şi feminităţii, care a pus bazele unui adevărat imperiu. Datorită viziunilor sale reformatoarea aceasta a inspirat generaţii după generaţii.

Începând cu anul 1929 Chanel şi-a extins linia cosmetică cu o gamă variată de produse decorative şi pentru îngrijirea pielii. Coco Chanel nu doar a promovat alte valori decât cele impuse de societate, dar şi a creat un nou stil de viaţă. Chanel este una dintre cele mai cunoscute case de modă din Franţa, acesta reprezintă un brand cu renume mondial, ce lansează o gamă variată de parfumuri de lux. Toate cosmeticele sunt produse exclusiv în laboratoarele proprii ale mărcii, situate în oraşul Grasse din Franţa.

Casa de modă Chanel a fost prima care a lansat  produse cosmetice decorative, combinate cu diverse colecţii de haine. Simbolul Chanel este reprezentat de camelia albă, floarea preferată a fondatoarei Chanel, pe care des o folosea pentru decorarea ţinutelor.

Momentan, marca deţine numeroase laboratoare ştiinţifice care studiază minuţios proprietăţile plantelor, pentru a menţine frumuseţea şi tinereţea pielii. Logo-ul denotă două potcoave încrucişate, apărut pentru prima dată în anul 1925 pe sticla parfumului Chanel No. 5.

Se stipulează că acest simbol denotă un indice al succesului şi al norocului. Iar în viziunea altora, logo-ul este format din iniţialele fondatoarei- Coco Chanel.

În anii 1920 - 1930, Coco Chanel deţinea 4 întreprinderi de succes, o fabrică de textile, un lanţ de parfumuri şi un atelier pentru bijuterii, având peste  3.500 de angajaţi.

Parfumuri legendare Chanel

- Chanel Nr. 5
- Coco Mademoiselle
- Chance Eau Tendre
- Allure Homme
- Platinum Egoiste
- Bleu de Chanel

 Produse cosmetice Chanel

- Soleil Tan de Chanel - bronzer pulbere
- Lumiere Sculptee de Chanel Highlighting Powder - pudră cu particule reflectorizante
- Ecriture de Chanel - dermatograf lichid
- Rouge Allure Fatale - ruj roşu


foto: https://pixabay.com

Invenţiile Chanel

- "Parfum abstract" ce emană o aromă unică, diferită de mireasma naturii (Chanel nr. 5, 1921).
- Parfumierii mărcii au introdus  în parfumurile aldehide, diverşi compuşi aromatici sintetici. (Chanel nr. 5)
- Imperiu ce valorează astăzi milioane, a fost consolidat de o persoană dornică de a proteja şi lupta pentru drepturile femeilor. Brandul mondial Chanel a trecut prin două războaie mondiale, prin crize economice, revoluţii şi globalizare.  

"Simplitatea este adevărata eleganţă."

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON