URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iulie 2017, 16:16

Îl remaniază sau nu? Ministrul Florian Bodog, somat de premier să dea raportul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Mihai Tudose l-a convocat, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, după ce șeful Executivului a cerut să-i fie prezentat un raport despre situația vaccinării în România, precum și măsurile care pot fi luate pentru a crește numărul copiilor imunizați.

Potrivit Digi 24, şeful Guvernului doreşte să afle de la ministrul Sănătății informații despre vaccinurile care se produc în România și vaccinurile care se importă, precum și despre locul în care sunt acestea depozitate și despre modul în care ajung la medicii de familie.

De asemenea, premierul vrea să știe cauzele pentru care sunt copii nevaccinați împotriva rujeolei și a poliomielitei, dacă medicii de familie nu au avut vaccinurile respective sau dacă părinții au refuzat vaccinarea.

Surse oficiale, citate de News.ro, spun că ministrul Sănătății ar fi primit termen să prezinte raportul până la ședința de Guvern de joi, „de preferat chiar mâine” (miercuri – n.r.). Aceleași surse au acreditat ideea că premierul i-a spus lui Florian Bodog că nu mai acceptă nicio amânare.

Nervozitatea lui Tudose îşi are originea în statistica îngrijorătoare. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, sunt 170.000 de copii cu vârsta peste 1 an care nu au fost imunizați împotriva rujeolei și 80.000 de copii care nu au fost vaccinați împotriva poliomielitei. La nivel național, au fost confirmate peste 8.200 de cazuri de îmbolnăvire de rujeolă, iar 32 de copii și-au pierdut viața.

La sfârșitul săptămânii trecute, surse guvernamentale, citate de News.ro, au declarat că ministrul Florian Bodog ar putea fi remaniat săptămâna aceasta. Sursele citate au afirmat că în funcţie de cum va arăta raportul cerut, premierul Mihai Tudose va decide dacă îl mazileşte sau nu pe orădean.

În şedinţa de guvern din 13 iulie premierul Mihai Tudose s-a arătat îngrijorat de cifrele care indică faptul că în România sunt aproximativ 260.000 de copii care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei şi poliomielitei, în condiţiile în care vaccinurile sunt suficiente pe piaţă. Tudose i-a dat un termen limită ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru a găsi o cale ca părinţii să fie informaţi corect despre importanţa vaccinării.

„Săptămâna viitoare, dar cel târziu săptămâna viitoare, să aveţi, împreună cu presa din România, (...) să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă toţi românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii. Nu se poate aşa ceva. Înţeleg că vaccinurile le avem, dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatar”, i-a spus Tudose ministrului Sănătăţii.

Totodată, Tudose l-a certat pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă, la ultima şedinţă pentru documentele întocmite pe tema spitalelor regionale şi a Institutului Cantacuzino, spunându-i să nu mai aprobe din cap „aşa amplu” ce i se spune, pentru că nu este de acord cu „ce a scris” şi s-ar putea să „plece acasă”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sa dispară
Un ***. Să dispară!
Postat 25 Iulie 2017, 21:03 de andreimagheru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON