Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au anunţat, luni, că au "identificat noi soluţii de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Oradea", prin amenajarea unei zone "pentru activităţi logistice, industriale şi de servicii" pe 40 de hectare din terenurile acestuia sub denumirea de Bihor Airport City.
"Din cele 180 de hectare de teren deţinute în acest moment de Aeroportul din Oradea, aproximativ 40 de hectare nu sunt folosite. Urmează ca 6 hectare din această suprafaţă să fie destinate activităţilor de logistică şi transport (se vor amenaja spaţii de depozitare, precum şi o zonă de servicii), iar 34 de hectare de teren vor fi folosite pentru dezvoltarea unei zone industriale", se arată într-un comunicat semnat de Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.
Potrivit autorităţilor, "zona este ideală pentru investiţii pentru că are acces direct la Drumul Naţional 79". "De altfel compania Parcuri Industriale Bihor este contactată permanent de investitori străini şi români care sunt interesaţi de oportunităţile de investiţii din zona menţionată şi din parcurile industriale din Tileagd şi Săcueni aflate în administrarea societăţii", au susţinut reprezentanţii CJ Bihor.
Aceştia mai arată că astfel de concepte tip Airport City funcţionează cu succes în alte oraşe din Europa şi se referă la extinderea serviciilor oferite de un aeroport astfel încât acesta să genereze venituri suplimentare.
"Considerăm că dezvoltarea unor zone pentru activităţi logistice, industriale şi de servicii în cadrul Aeroportului Internaţional din Oradea va contribui foarte mult la dezvoltarea economică a Aeroportului în sine, dar şi a judeţului Bihor. În plus, vor fi create locuri de muncă noi, iar judeţul nostru va deveni mult mai atractiv din punct de vedere economic", a declarat, potrivit informării, Pásztor Sándor, preşedintele CJ Bihor.
Deocamdată, proiectul este la nivel de idee. "În perioada următoare administraţia judeţului va realiza un Master Plan care va cuprinde toate direcţiile de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Oradea astfel încât acesta să devină un centru economic", se arată în comunicat.
În iulie a fost semnat contractul pentru amenajarea celui de-al doilea terminal al Aeroportului Internaţional Oradea, în valoare de aproape 22 milioane lei. Termenul maxim pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.