URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2017, 16:40

Idei noi la Consiliul Judeţean: Pe terenurile Aeroportului ar urma să fie dezvoltată o zonă industrială şi de servicii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au anunţat, luni, că au "identificat noi soluţii de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Oradea", prin amenajarea unei zone "pentru activităţi logistice, industriale şi de servicii" pe 40 de hectare din terenurile acestuia sub denumirea de Bihor Airport City.

"Din cele 180 de hectare de teren deţinute în acest moment de Aeroportul din Oradea, aproximativ 40 de hectare nu sunt folosite. Urmează ca 6 hectare din această suprafaţă să fie destinate activităţilor de logistică şi transport (se vor amenaja spaţii de depozitare, precum şi o zonă de servicii), iar 34 de hectare de teren vor fi folosite pentru dezvoltarea unei zone industriale", se arată într-un comunicat semnat de Adrian Simon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Potrivit autorităţilor, "zona este ideală pentru investiţii pentru că are acces direct la Drumul Naţional 79". "De altfel compania Parcuri Industriale Bihor este contactată permanent de investitori străini şi români care sunt interesaţi de oportunităţile de investiţii din zona menţionată şi din parcurile industriale din Tileagd şi Săcueni aflate în administrarea societăţii", au susţinut reprezentanţii CJ Bihor.

Aceştia mai arată că astfel de concepte tip Airport City funcţionează cu succes în alte oraşe din Europa şi se referă la extinderea serviciilor oferite de un aeroport astfel încât acesta să genereze venituri suplimentare.

"Considerăm că dezvoltarea unor zone pentru activităţi logistice, industriale şi de servicii în cadrul Aeroportului Internaţional din Oradea va contribui foarte mult la dezvoltarea economică a Aeroportului în sine, dar şi a judeţului Bihor. În plus, vor fi create locuri de muncă noi, iar judeţul nostru va deveni mult mai atractiv din punct de vedere economic", a declarat, potrivit informării, Pásztor Sándor, preşedintele CJ Bihor.

Deocamdată, proiectul este la nivel de idee. "În perioada următoare administraţia judeţului va realiza un Master Plan care va cuprinde toate direcţiile de dezvoltare a Aeroportului Internaţional Oradea astfel încât acesta să devină un centru economic", se arată în comunicat.

În iulie a fost semnat contractul pentru amenajarea celui de-al doilea terminal al Aeroportului Internaţional Oradea, în valoare de aproape 22 milioane lei. Termenul maxim pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Dupa ce va fi gata AIC, adica pana in 2021, toate parcurile industriale facute de Oradea se vor inchide ...
Asadar, bani aruncati in vant, pentru ca municipalitatea nu a avut decenta si bunavointa sa raspunda chemarii consiliului judetean de a gestiiona impreuna o asociatie a parcurilor industriale si tehnologice !?!
Postat 25 Septembrie 2017, 19:20 de WinDos
Vise umede, propagandiste
Pastorul asta se gandeste la orase cu aeroport imens, adaptat la cargo. Acolo unde un 737 cargo poate ateriza, nu aici. Asta e de fapt o noua investitie (sau lauda mai degraba) a CJ in intentia de a mai semna contracte prin firmele preferatilor CJ.
Postat 25 Septembrie 2017, 18:21 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON