URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Iunie 2014, 16:33

Ia-le banii! Şedinţe de consiliere în carieră şi burse în bani pentru studenţii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şapte universităţi din România, inclusiv cea din Oradea, au primit bani europeni pentru a consilia studenţii cu privire la carierea lor. Coordonatorul proiectului "Studenţii de azi, profesioniştii de mâine" este Universitatea de Vest Timişoara", în timp ce universităţi din Sibiu, Oradea, Bucureşti, Iaşi şi Târgu Jiu sunt partenere, la fel ca filrma Gi Group Staffing Company.

Proiectul a pornit de la constatarea că mulţi dintre studenţii români devin nemulţumiţi pe parcursul anilor de facultate, dându-şi seama că domeniul în care ar trebui să se angajeze nu li se prea potriveşte. Pentru a afla ce carieră li se potriveşte, 5.000 de studenţi din toate cele şapte universităţi vor fi anume consiliaţi.

Potrivit responsabilului de proiect din partea Universităţii din Oradea, Simona Trip, 1040 de studenţi orădeni vor face parte din proiect. Odată ce site-ul proiectului va fi lansat, doritorii vor trebui să se înscrie pe o platformă online. Jumătate dintre ei au fost deja identificaţi în urma unor întâlniri pe care membrii echipei de proiect le-au avut cu studenţii orădenii.

Tinerii membri ai proiectului vor participa la diferite conferinţe, dar şi la şedinţe de consiliere, în cadrul cărora li se vor evalua competenţele şi li se va întocmi un plan de carieră. De asemenea, studenţii vor face vizite la companii private din domeniul lor, ca să înţeleagă şi mai bine ce ar putea avea de făcut la viitorul loc de muncă, dar şi pentru ca reprezentanţii firmelor să ştie la ce să se aştepte de la studenţi.

În plus, studenţii vor primi şi burse de la iniţiatorii proiectului. Mai precis, 800 de tineri care vor participa la toate activităţile vor primi la final 500 de lei, iar alţi 80 vor fi selectaţi pentru a primi o bursă socială, în cuantum de 1.000 de lei.

Proiectul se va derula până la finalul lunii noiembrie a anului viitor, având o valoare totală de 20,7 milioane lei. Din aceşti bani, 2,5 milioane revin Universităţii din Oradea, care îi va folosi şi pentru amenajarea unui centru modern de consiliere. Finanţarea este asigurată prin Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
At
Numai gunoaie peste tot acești Hoții si mafioti au distrus romania cu totulau format partide de toate variantele posibile sau format găști si lucrează in stil de hiene ataca totii in haita
Postat 26 Iunie 2014, 20:01 de Ww
Interese personale
Alte salarii pentru membrii proiectului. (tinuti in secret, toti din "familie") Un cadou primit de Trip S de la Timisoara (prorector N) pentru a putea fi manager proiect (are nevoie la dosarul de profesor care i se pregateste) In schimbul cadoului a fost cedata de rectorul din oradea Universitatii de Vest Timisoara statiunea de la Gurahont. Prorectorul N din Timisoara, localnic si nas a celui mai mare specialist de acolo domnul Haiduc, multumeste pe aceasta cale rectorului din Oradea pentru intelepciunea pe care o are si pentru modul cum a lasat pe drumuri niste oameni care lucrau acolo. Asa sa va ajute dumnezeu la toti acesti "artisti" necurati.
Postat 26 Iunie 2014, 17:36 de Anuta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON