URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iulie 2018, 18:27

Hoţul strigă hoţii: "Dottore" Bodog îşi acuză "adversarii" că sunt plagiatori şi impostori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Universitatea de Vest din Timişoara a decis să ceară retragerea titlului de doctor obţinut de ex-ministrul Florian Bodog la această instituţie, printr-o lucrare de doctorat care s-a dovedit plagiată, PSD-istul a reacţionat, luni, pe blogul propriu. 

Fără să explice problema de fond, şi anume furtul intelectual grosolan pe care l-a comis, Bodog îl acuză pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, care de altfel i-a prezidat comisia de doctorat, că este plagiator, iar pe jurnalista Emilia Şercan că e impostoare.

"Nu îmi place să vorbesc despre oameni şi să intru în polemici personale. Având în vedere însă acuzaţiile total neadevărate pe care unii le-au lansat în spaţiul public, aş dori să prezint câteva lucruri mai puţin cunoscute despre cei care astăzi încearcă cu orice preţ să-mi păteze reputaţia. Primul dintre ei este un "plagiator cu repetiţie" şi o persoană lipsită de onestitate. A doua persoană este o aşa-zisă jurnalistă de investigaţie mincinoasă şi impostoare",  scrie Bodog.

Arătând că actualul rector al UVT a fost preşedintele comisiei de concurs care i-a dat, în 2008, titlul de doctor - detaliu de altfel neştiut până acum -, Florian Bodog se plânge că atunci Marilen Pirtea n-a găsit hibe în lucrarea sa. "Mă întreb şi eu: oare domnul Pirtea când a fost corect şi onest? În 2008 când mă felicita pentru teză sau în 2017/2018 când a intrat în corul acuzatorilor mei?". Apoi, PSD-istul insinuează că Pirtea ar fi făcut un pact cu jurnalista PressOne Emilia Şercan, chit că aceasta a dezvăluit şi faptul că însuşi rectorul UVT a plagiat în lucrări ştiiţifice!

De asemenea, fostul ministru al Sănătăţii o face pe jurnalistă "impostoare notorie" şi mincinoasă. Bodog face referire la o intervenţie pe care Şercan a avut-o la o emisiune TV, când a izbucnit în lacrimi şi a spus despre sine că este o impostoare, pentru că în trecut a acceptat să lucreze pentru Sorin Ovidiu Vântu, şi la un articol publicat săptămâna trecută de Evenimentul Zilei, unde jurnalista este acuzată că ar fi câştigat un concurs de lector la Universitatea din Bucureşti fără a îndeplini criteriile minime solicitate.

"Iată, aşadar cine au ajuns să mă arate cu degetul şi cine ne dau lecţii de moralitate şi de corectitudine!", a scris Bodog, fără să ţină cont că nici el nu este deloc în măsură să arate cu degetul.

Abia ultimul paragraf al postării este dedicat adevăratei probleme, şi anume plagiatul pe care l-a comis în lucrarea de doctorat. Florian Bodog nu explică, însă, şi nu se justifică prin nimic, ci doar "garantează" că este om onest. "În ceea ce priveşte teza mea de doctorat, vă asigur că a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională în vigoare în perioada elaborării tezei şi nu există nicio problemă cu ea, indiferent cât vor încerca unii sau alţii să arunce cu noroi", a încheiat PSD-istul.

Reamintim că săptămâna trecută Senatul UVT a decis să propună Consiliului Naţional pentru Atestarea Titlurilor şi Diplomelor Universitare retragerea titlului de doctor pe care Florian Bodog l-a obţinut în 2008, la Timişoara, întrucât lucrarea de doctorat s-a dovedit plagiată în proporţie de 36%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
misiune indeplinita
de Basina,ce a invrajbit poporul roman al carui suflet la vandut prin astfel de acte Diavolului ce la incornorat presedinte,asa bodo,da i in gat pe toti,nu asta e scopul lucrarii demonice incepute in tara?
Postat 30 Iulie 2018, 18:33 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON