URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Aprilie 2020, 13:01

Hărţuită de vecini, o asistentă din România, care lucrează cu pacienţi COVID-19, a fost întâmpinată de militari cu aplauze și flori (VIDEO)

Hărţuită de vecini, o asistentă din România, care lucrează cu pacienţi COVID-19, a fost întâmpinată de militari cu aplauze și flori (VIDEO) (Foto: capturi video - Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O asistentă medicală din Galaţi, care a fost hărţuită zilele trecute de vecini pentru că lucrează la un spital unde sunt trataţi bolnavii de coronavirus, a fost aşteptată joi în faţa blocului de militari care au aplaudat-o, au încurajat-o şi i-au dăruit flori.

Potrivit Hotnews.ro, Mihaela Moga Pal este asistentă medicală și lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Aceasta a postat miercuri pe Facebook un text în care a povestit cum a fost insultată de vecinii pe care îi cunoaște de zeci de ani. "Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul de Boli Infecţioase", a scris asistenta.

Postarea ei a devenit virală pe reţelele de socializare, iar joi aceasta a fost aşteptată în faţa blocului de mai mulţi militari care au aplaudat-o, i-au oferit flori şi au încurajat-o. Surpriza a fost filmată şi postată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

"Am citit postarea dumneavoastră referitoare la modul în care vecinii şi-au manifestat respectul faţă de meseria dumneavoastră. Daţi-mi voie să vă mărturisesc faptul că eu unul nu am crezut că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veţi apăra pe mine. Noi vă suntem alături", i-a spus unul dintre militari femeii.

Vizibil emoţionată, femeia i-a răspuns că a fost foarte dezamăgită de reacţia vecinilor ei.

"Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toţii suntem afectaţi de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viaţa şi mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Şi îţi mulţumim pentru tot ce faci pentru oraşul tău şi pentru România. Fii puternică!", se arată în descrierea video-ului postat de MApN.

Poliţiştii gălăţeni au deschis tot joi o anchetă pe numele unui proprietar de magazin care a refuzat să o servească pe asistenta medicală şi a alungat-o pe motiv că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
oradea_oradea
Individul nu s-a trezit din betie. Tu esti bine ? Migratorii sunt una. Populatia - geto-daca - este de sine statatoare.
Postat 03 Aprilie 2020, 16:45 de Oradea2020
gena
un profesor de istorie din zona constanta declara la o emisiune tv locală că 80 - 90 % din populația din zona brăilei, galațiului și a dobrogei o reprezintă populația tătară care s a adaptal locului, care a trecut la creștinism și care a copiat majoritatea obiceiului, se baza pe studiile făcute de el in zonă, inclusiv pe linie de adn
Postat 03 Aprilie 2020, 15:06 de oradea_oradea
Respect
Jos pălăria pt aceasta femeie, jos pălăria pt acesti militari!!! Acestia sunt oamenii care fac cinste României. Respect pt ei!
Postat 03 Aprilie 2020, 13:34 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON