URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2022, 11:36

Handbal: CSM Oradea a pierdut la limită jocul cu CS Medgidia

Handbal: CSM Oradea a pierdut la limită jocul cu CS Medgidia (Sursa foto: Facebook - CSM Oradea - Handbal Masculin)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi se aşteptau să câştige în fața CS Medgidia, formaţie care a venit în Bihor cu o singură victorie în play-off-ul Diviziei A din şase partide, handbaliştii de la CSM Oradea au pierdut duminică meciul de la Arena Antonio Alexe, din ultima etapă a turului de play-off.

CS Medgidia s-a impus la limită, cu scorul de 30-29, după un meci dramatic, care a fost decis în ultima secundă.

Prima rundă a fost extrem de echilibrată. Orădenii au condus doar de trei ori, iar adversara a intrat în avantaj minim la vestiare, scor 14-13.

Echilibrul s-a menţinut și după pauză. La jumătatea reprizei secunde, Oradea a restabilit egalitatea, scor 23-23, după care a trecut în avantaj, ajungând să conducă şi cu patru goluri, scor 28-24 şi 29-25.

Doar că, pe fondul unor greşeli tactice ale orădenilor, dar şi în urma unor decizii controversate ale arbitrilor, oaspeţii au reuşit să revină şi au egalat la 29, cu un minut înainte de final. Oradea a avut apoi atacul, dar nu a concretizat, pentru ca în ultimele secunde cei din Medgidia să fie în atac, și chiar înainte de ultima sirenă aceştia să înscrie golul victoriei.

Meciul a fost extrem de tensionat, doi jucători de la CSM Oradea, Szasz Csongor şi George Breban, primind câte trei eliminări, ceea ce le-a atras cartonaşul roşu.

"Am pierdut, deşi pe final ne-am revenit şi chiar am avut un avantaj de patru goluri dar, din păcate, regulamentul s-a schimbat în timpul jocului şi a fost foarte greu. S-a accidentat coordonatorul nostru de joc, au fost şi două cartonaşe roşii, exact la cei mai buni marcatori de la linia de 9 metri. Și în lipsa lor am reuşit să revenim la pauză, dar, din păcate, oboseala şi-a pus amprenta asupra echipei", a declarat, după meci, antrenorul formaţiei CSM Oradea, George Tăutu.

Principalul marcator al CSM-ului în meciul de duminică a fost Paul Oargă, autor a 7 goluri. Răzvan Mledenciu a înscris de 6 ori, Răzvan Radu şi Oleksandr Starchenko câte 4 reuşite.

De la dobrogeni, Ştefan Moroşanu şi Andrei Hodorogea au avut câte 6 goluri.

După turul play-off-ului, CSM Oradea ocupă locul 4, cu 3 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 2 înfrângeri.

Pentru bihoreni urmează acum alte două partide pe teren propriu, miercuri, 23 martie, de la ora 16, cu CSU Piteşti, şi duminică, 27 martie, de la ora 12, cu CSM Odorheiu Secuiesc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON