URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2023, 10:35

Handbal: CSM Oradea a cedat cu 28-32 confruntarea de acasă cu Potaissa Turda

Handbal: CSM Oradea a cedat cu 28-32 confruntarea de acasă cu Potaissa Turda foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbaliştii de la CSM Oradea au cedat un nou joc din Liga Zimbrilor. De această dată, echipa orădeană a evoluat pe teren propriu, la Arena "Antonio Alexe", în compania celor de la AHC Potaissa Turda, formaţie situată în prima parte a clasamentului, dar care venea după două înfrângeri. Echipa din judeţul Cluj nu îşi permitea un nou eşec, mai ales pe terenul ultimei clasate şi în condiţiile în care se mai gândeşte la un loc pe podium. Elevii antrenorului Horaţiu Gal au venit foarte determinaţi sâmbătă la Oradea şi au reuşit să se impună la o diferenţă de patru goluri, cu scorul de 32-28.

Disputa a fost foarte echilibrată în primele 20 de minute de joc, când s-a mers cap la cap. Pe finalul primei reprize, turdenii s-au desprins şi au intrat în pauză cu un avantaj de patru goluri, scor 11-15.

Din păcate pentru orădeni, şi debutul reprizei secunde a fost foarte slab pentru ei, cu doar două goluri reuşite în zece minute. Astfel, s-a ajuns ca Potaissa să conducă cu nouă goluri, 21-12 şi 22-13.

A urmat un reviriment în jocul antrenorilor Cosmin Liberţ şi George Tăutu, care au început să recupereze, s-au apropiat de adversar, dar n-au putut mai mult decât la o diferenţă de patru goluri, iar jocul s-a încheiat cu scorul de 28-32.

Ca urmare, CSM Oradea rămâne fără punct şi după jocul al 19-lea pe care l-a disputat în actuala ediţie de campionat în Liga Zimbrilor.

"A fost un meci foarte greu, care s-a terminat în conformitate cu valoarea dintre cele două echipe. Nu poţi să ai foarte mari pretenţii când joci împotriva celor de la Turda, cu toate că noi ne dorim de la fiecare meci să scoatem maximum, dar mai trebuie să şi putem până la urmă. E foarte apăsător şi frustrant ce arată clasamentul, dar ne confruntăm şi cu probleme de efectiv, de exemplu Ţenghea este accidentat după jocul de la Bacău, Ivanchenco a evoluat azi la potenţial de 40% din capacitatea lui, după ce nu s-a antrenat toată săptămâna şi a intrat direct la meci cu infiltraţii, Robert Gal la fel, Djukic, nici el nu a jucat la Bacău şi Focşani şi a intrat acum cum a putut. Ne dorim însă ca să îi avem pe toţi jucătorii sănătoşi, pentru că dacă se va hotărî ca de la anul Liga Zimbrilor să aibă 16 echipe, atunci să putem participa la baraj cu lotul în formulă completă, pentru că şi în liga a doua echipele sunt destul de bunicele", a declarat, la finalul partidei antrenorul echipei CSM Oradea, Cosmin Liberţ.

Şanse de menţinere în prima ligă

Tehnicianul orădean a confirmat astfel, ceea ce se vehiculează intens în această perioadă, cum că din sezonul următor se doreşte creşterea numărului de echipe în Liga Zimbrilor, de la 14 la 16. Acest fapt ar avantaja echipa orădeană, care nu ar mai retrograda direct, ci ar merge la baraj, acolo unde are şanse să obţină victoria şi să se menţină în prima ligă. O decizie în acest sens încă nu s-a luat, dar, după cum a precizat şi antrenorul turdenilor, Horaţiu Gal, sunt şanse mari ca Federaţia Română de Handbal s-a decidă această modificare.

"La început a părut că am fost în joc. Apoi, însă, ne-am rupt din joc, ca mai apoi să ne trezim, prin minutul 17 din cea de-a doua repriză, că am putea întoarce rezultatul. A fost însă mult prea puţin, trebuia să începem din primul minut al reprizei a doua. A fost un meci greu pentru noi, şi pentru faptul că nu am avut timp de recuperare. A fost prea aglomerat acest program pentru noi, fiind şi lotul un pic subţire, am avut şi accidentări, şi răciţi. Sperăm însă să ne revenim toţi 100% pentru meciul cu Buzăul", a declarat la final şi jucătorul CSM-ului Robert Gal.

Principalul marcator al orădenilor a fost Emilian Turcu, 6 goluri. L-a urmat Mark Kovacs cu 5 goluri, Valentin Ivanchenco, Borivoje Djukic şi Viorel Boşca, fiecare cu câte 4 goluri. De la turdeni, Teodor Pinţoiu a fost cel mai eficace, cu 8 reuşite.

În celelalte echipe de sâmbătă din etapa a 18-a a Ligii Zimbrilor, HC Buzău a reuşit surpriza, învingând Steaua la Bucureşti, cu scorul de 32-30, CSM Constanţa s-a impus cu scorul de 34-20 pe terenul celor de la CSM Bucureşti, CSU din Suceava şi CSM Vaslui au remizat cu scorul de 30-30, SCM Politehnica Timişoara s-a impus cu 28-25 pe terenul penultimei clasate, CSM Odorheiu Secuiesc, iar Minaur Baia Mare a depăşit clar, cu scorul de 38-26, formaţia CSM Bacău.

Ultima partidă a etapei are loc duminică, de la ora 17.30, la Focşani, între echipa locală CSM şi campioana Dinamo. Meciul va fi televizat, urmând a putea fi văzut pe Pro Arena.

În runda viitoare, CSM Oradea va evolua în deplasare, pe terenul celor de la HC Buzău, sâmbătă, 25 februarie.


CSM Oradea - AHC Potaissa Turda 28-32 (11-15)

Arena "Antonio Alexe". Spectatori: circa 300

CSM Oradea: Turturică şi Andreescu - portari; Turcu - 6 goluri, Kovács - 5, Djukic - 4, Ivancenco - 4, Boşca - 4, Oarga - 2, Al. Farcaş - 2, Aungurenci - 1, R. Gal, B. Munteanu, Szász, Starchenko, Bora şi Breban. Antrenor: Cosmin Liberţ. Director tehnic: George Tăutu

AHC Potaissa Turda: Baştiurea şi Şelaru - portari; Pinţoiu – 8 goluri, Vojvodic - 6, R. Pavel - 5, G. Dumitriu - 3, Thalmaier - 2, Dragas - 2, Taloş - 2, Pop - 2, Ghivil - 1, Szoka - 1, Totoi, Lazăr şi Vereş. Antrenor: Horaţiu Gal. Antrenor secund: Radu Ştef

Arbitri: Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea (ambii din Cluj-Napoca).

Observator FRH: Zamfir Mesaros (Baia Mare)

Penalty-uri: 3/2 - 1/1

Eliminări de 2 min: 3-6

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON