URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Decembrie 2017, 16:25

Guvernul a mai alocat 11 milioane lei pentru încălzirea centrală în Oradea. Ministrul Florian Bodog spune că a "contribuit la această reuşită"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce iniţial a dat Oradiei doar 4 milioane de lei ca ajutor pentru achiziţia de gaz în vederea asigurării alimentării cu energie termică a oraşului, Guvernul României a suplimentat suma cu încă 11 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară.

Anunţul a fost făcut, vineri, de ministrul orădean al Sănătăţii, Florian Bodog, pe Facebook, unde a postat o fotografie cu Hotărârea de Guvern emisă în acest sens de premierul Mihai Tudose.

"O veste importantă pentru orădeni, mai ales acum la începutul sezonului rece: Guvernul a aprobat alocarea sumei de 11 milioane RON către municipiul Oradea în vederea asigurării încălzirii populaţiei. Este un ajutor important dat oraşului şi locuitorilor săi şi sunt bucuros că am putut contribui şi eu la această reuşită", a scris Bodog.

În HG se  precizează că banii provin din fondul de rezervă al Guvernului: "Se aprobă suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 cu suma de 11.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017 şi alocarea acesteia Municipiului Oradea, judeţul Bihor, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei".

După cum se ştie, Primăria Oradea a solicitat un ajutor de 40 de milioane de lei de la Guvern pentru achiziţia de gaz în această iarnă. Iniţial, a primit doar 4 milioane de lei, în timp ce alte oraşe, precum Arad, Bacău, Buzău şi Galaţi, au primit câte 15 milioane lei.

"A fost publicată Hotărârea în Monitorul Oficial. Din câte am înţeles suma de 15 milioane este nivelul maxim acordat şi altor autorităţi locale. Vom propune rectificarea de buget cu cele 11 milioane lei, luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local", a declarat pentru BIHOREANUL directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Banii vor fi un ajutor pentru bugetul local. "Ajutorul nu este pentru societatea Termoficare, ci pentru bugetul local. Astfel se acoperă din banii pe care noi i-am fi acordat ca subvenţie la încălzire", a mai precizat Eduard Florea.

Iarna trecută, Guvernul Cioloş a acordat Oradiei un ajutor de 25 milioane lei.

Citeşte aici şi: De 10 ori mai puțin! Guvernul a alocat Primăriei Oradea doar 4 din cei 40 de milioane de lei ceruți pentru achiziţia de gaz

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
papusa din lemn
Pinochio nu are nevoie nici de caldura nici de medicamente ,asa ca punctul lui de vedere e personal fiindca daca toate medicamentele ar fi aruncate in mare ar fi spre binele omenirii si nefericirea pestilor,asa ca bine te ai gandit Forine,daca avem caldura nu ne imbolnavim si pe cale de consecinta nu avem nevoie nici de medicamente,mai bine un vin fiert cu scortisoara!
Postat 17 Decembrie 2017, 15:39 de User anonimizat
Pinochio.
Ba Bodog,lasa incalzirea centrala si ocupate de medicamentele lipsa din cauza carora mor zilnic romani nevinovati si mai ales nu mai minti ca faci de rusine un judet si rade de tine si noi. Esti penibil.
Postat 17 Decembrie 2017, 08:29 de Ducustrigacucu
Bravos
Daca intradevar Bodog a contribuit la aceasta alocare, jos palaria ! Asa ar trebui sa colaboreze parlamentarii din fiecare judet pt binele oamenilor din colegiul in care au fost alesi, iar gunoaiele din parlament (din toate partidele) ar trebui sa colaboreze pt binele Romaniei intregi si nu pt binele lor sau al partidului lor. Cand vor intelege acest lucru, nu vom mai auzi nici de stat paralel, nici perpendicular si nici de amestecul agenturilor straine sau sorosiste, care sunt niste inventii. Ei, parlamentarii, fac cel mai mult rau acestei tari, prin incompetenta lor, prin interesele lor marunte si prin ura pe care o cultiva, pentru a diviza oamenii, in scopul de a-i controla mai usor.
Postat 16 Decembrie 2017, 23:53 de oradea_mea_si_a_ta
Având în vedere că orădenii iși plătesc integral încălzirea ...
... iar subvenția simbolică a municipalității are doar rol "decorativ electoral", rezultă că din pierderea efectivă de cca. 50.000.000 Euro aflată în curs de amortizare pe seama investiției demente într-un motor de avion care mănâncă gaz de parcă ar vrea chiar să zboare, guvernarea socialistă își recompensează votanții din urmă cu un an ... cu aproape 4.000.000 Euro în acest sezon !?! Pe cale de consecință, votanții cam tembeli ai edilului șef o să mai protesteze în stradă o perioadă, împotriva unor măsuri ale propriilor finanțatori !?!
Postat 16 Decembrie 2017, 21:14 de WinDos
În doi ani, guvernul a plătit 18% din investiţie!
Până când e nevoie de cerşetorie? Ar trebui să ştim şi noi (din studiul de fezabilitate semnat "şi" de bolojan) care este rentabilitatea acestei investiţii!
Postat 16 Decembrie 2017, 17:38 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON