URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iunie 2020, 07:40

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a colaborat cu Securitatea, spune CNSAS

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a colaborat cu Securitatea, spune CNSAS (sursa foto: www.zf.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a constatat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a colaborat cu Securitatea, anunţă portalul ziare.com. CNSAS urmează să sesizeze Curtea de Apel care, conform procedurii, va analiza cazul, iar ulterior va confirma sau infirma verdictul.

Potrivit ziare.com, Colegiul CNSAS a aprobat, săptămâna trecută, nota prin care îi este consemnată acestă calitate.

"Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Sectia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană", se arată în comunicatul făcut public de instituţie după şedinţa de marţea trecută a Colegiului, relatează aceeaşi sursă.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Daniel Suciu, a refuzat să comenteze informaţia, argumentând că "este o chestiune personală a şefului său, nu una instituţională".

În urmă cu trei ani, ziarul România Liberă a dezvăluit că Isărescu ar fi colaborat cu Securitatea sub numele de cod "Manole". Au fost prezentate atunci mai multe dovezi cum că actualul guvernator BNR ar fi spionat diplomaţi străini, în special americani şi britanici. Şi colegii lui Mugur Isărescu de la Institutul de Economie Mondială apăreau în "notele informative" semnate de "Manole".

La acea vreme CNSAS n-a avut posibilitatea să verifice calitatea de colaborator a persoanei care ocupă funcţia de guvernator BNR, însă, între timp, Parlamentul a modificat legea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
eliberarea scaunului domnesc
bineinteles ca a colaborat, nici nu aveam alte pretentii. dar a si stiut sa tina economia in frau in vremuri tulburi. ideea e ca ce e mult, e mult - a devenit un punct de reper pt bnr, insa ar fi cazul sa se retraga si sa isi vada de pensia lui. sunt si altii mai tineri, scoliti, experimentati, care ar trebui sa il inlocuiasca. parca ne-am saturat de dinozaurii astia care de 30 de ani nu se mai dau dusi de pe scaun.
Postat 16 Iunie 2020, 10:18 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON