URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2021, 09:56

Gura păcătosului: Un șef de lucrări a deconspirat favoritismele din Universitatea din Oradea chiar în CV-ul oficial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce mulţi universitari îşi împopoţonează CV-urile şi cu aptitudinile dobândite la grădiniţă, Bihorel a descoperit un profesor dureros de sincer: Răzvan Albu, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei.

În CV-ul postat pe site-ul facultăţii, Albu scrie negru pe alb că jobul ideal ar fi pentru el într-un loc cu totul opus Universităţii din Oradea, "unde să fiu plătit şi promovat în funcţie de aptitudinile şi productivitatea mea, nu în funcţie de vârsta pe care o am şi de servilismul de care dau dovadă".

În vârstă de 36 de ani şi angajat la Universitate din 2009, Albu o fi aflat pe propria piele realităţile mediului academic orădean şi a răbufnit cum a putut.

Bihorel apreciază, totuşi, că şefii lui nu l-au cenzurat şi i-au publicat CV-ul plin de năduf. Semn că o fi Universitatea o şcoală cu favoritisme, dar are libertate de exprimare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
te repeți
observator_neutru, te repeți, spune ceva nou, dacă ești nemulțumit de un mediu nu înseamnă că trebuie să pleci, nu e nici o ipocrizie să vrei progres sau schimbare, asta e o mentalitate comunistă, să plecăm toți nemulțumiți și din țară ? Nu e deloc logic...din păcate pentru cei cu astfel de mentalitate universitățile de stat nu sunt moșii private de sclavi de unde se zboară slugile când au ceva de obiectat N-am înțeles fraza: "Hai in privat si demonstreaza-ti pasiunea, despre care lasa-ti studentii sa se pronunte."...nu știu care e problema cu studenții, eu când i-am fost studentă a fost foarte ok și sunt sigură că sunt mulți studenți care pot confirma asta și azi
Postat 05 Aprilie 2021, 21:17 de Alin2019
Prostia doare
Omul declara in scris ca isi doreste un job intr-un mediu opus celui de la universitate, de care este nemultumit, dar sta acolo de 12 ani. Este o chestie de logica prea simpla pt a fi explicata. Dar unui supozitor care incepe aproape toate propozitiile cu "poate" ce sa ii explici, daca nu este in stare sa priceapa un text scris? Probabil esti chiar cel in cauza ? Asta inseamna "singurul" care nu accepta servilismul si se opune din rasputeri: sa scrie fraze ciudate intr-un CV sau sa comenteze in ziar ? L-as fi zburat inainte de angajare si l-as fi lasat sa isi caute job-ul ideal. Hai in privat si demonstreaza-ti pasiunea, despre care lasa-ti studentii sa se pronunte. Angajatorul ar fi trebuit sa constate lucrurile din CV la angajare, dar cel in cauza s-a gudurat pana a fost angajat si dupa aceea face pe nemultumitul, dar continua sa isi incaseze salariul. Asta se cheama ipocrizie, daca nu chiar nesimtire.
Postat 05 Aprilie 2021, 19:41 de observator_neutru
analogie
Să concluzionezi că unu care e revoltat de servilism și discriminarea pe criteriul vârstei e automat servil pentru că nu a plecat la un alt job e ca și cum ai zice că cei care vor o țară fără corupție sunt automat corupți pentru că nu au plecat din țară. Adică n-are nici o logică....
Postat 05 Aprilie 2021, 14:03 de Alin2019
logica doare
Observator neutru, dacă tăceai filosof rămâneai, acum știu toți că nu prea te duce mintea...poate are job-uri și la privat și la stat, poate că nu are nevoie să fie servil, poate că nu e logica punctul tău forte, cine face supoziții e doar un supozitor...poate stă din pasiune și nu e servil în ciuda cerințelor. Poate că tocmai e singurul care nu acceptă. Poate că mai logic e să plece ceilalți care au implementat servilismul, nu unul care nu îl acceptă.
Postat 05 Aprilie 2021, 13:49 de Alin2019
Dureros de servil
Daca n-ar fi de ras, ar fi de plans. Va dati seama ce oameni sunt la sorbonica, daca asta isi doreste un job ""unde să fie plătit şi promovat în funcţie de aptitudini şi productivitate", insa accepta sa stea din 2009, dupa cum reiese din articol, la un loc de munca unde este platit si promovat "în funcţie de vârsta pe care o are şi de servilismul de care da dovadă". Deci el recunoaste ca da dovada de servilism din 2009. Ce fel de om accepta asa ceva si cat r'a'h'a't o fi mancat omul asta sa fie angajat, promovat si mentinut in functia pe care o are?! Cine stie ce geniu se crede si ce aptitudini si productivitate o fi pretinzand ca are, dar el sta la universitate sa fie servil?! Cine il obliga sa stea acolo daca are aptitudini si este productiv? Cata frustare acumuleaza un astfel de om si cum se repercuteaza asta asupra studentilor? Tare as fi curios sa stiu parerea studentilor despre aptitudinile si productivitatea lui. Ca de servilism vorbeste vechimea lui ...
Postat 05 Aprilie 2021, 13:34 de observator_neutru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON