URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 August 2018, 16:17

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne aproape de agricultorii din România și nu numai!

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne aproape de agricultorii din România și nu numai! Daniel Buda, membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul Partidului Popular European este de departe cel mai puternic apărător din Parlamentul European al intereselor fermierilor. În contextul viitorului Cadru Financiar Multianual, Grupul PPE subliniază necesitatea unei Politici Agricole Comune bine finanțate, a cărei pondere în bugetul total al UE ar trebui să fie cel puțin menținută pentru a se asigura că sectorul agricol este sustenabil din punct de vedere economic, răspunde cererii în creștere, oferă obiective ecologice și climatice și promovează creșterea economică și ocuparea forței de muncă în zonele rurale. Uniunea Europeană trebuie să contribuie la consolidarea competitivității agricole, la stabilizarea veniturilor și la reducerea decalajului dintre zonele rurale și zonele metropolitane.

Viitoarea Politică Agricolă Comună trebuie să rămână, din punctul de vedere al Grupului PPE, o politică comună bazată pe structura sa în doi piloni, pe normele comune ale UE și pe cooperarea dintre nivelurile european și național. Principiul subsidiarității trebuie să ghideze acțiunile UE, însă orice încercare de renaționalizare a PAC trebuie evitată, deoarece aceasta ar duce la dezechilibre ale concurenței pe piața unică. Sprijinul pentru noile tehnologii și angajamentul ferm față de modernizarea, simplificarea și eficiența structurii și instrumentelor PAC sunt de o importanță majoră.

În vederea îmbunătățirii rezilienței sectorului agricol, acesta trebuie să poată face față în mod eficient volatilității veniturilor agricole, riscurilor climatice și de sănătate și crizelor de piață. Plățile directe ale PAC, finanțate de UE, trebuie menținute ca un prim nivel substanțial de stabilitate și o plasă de siguranță pentru veniturile fermelor.

Grupul PPE sprijină alocarea corectă a plăților directe, însă consideră că ar trebui evitată orice modificare substanțială a sistemului de plăți directe. Prin urmare, PPE respinge orice formă de cofinanțare în primul pilon. În același timp, ar trebui sporită sprijinirea și accesul la instrumentele de gestionare a riscurilor din cadrul celui de-al doilea pilon. Un fond UE eficient pentru crizele agricole, ca instrument financiar independent, ar trebui instituit și plasat în afara principiului bugetar al anualității, permițând astfel transferul bugetar de la un an la altul.

Pentru a spori sustenabilitatea economică și de mediu a sectorului agricol, ar trebui să se acorde sprijin adecvat pentru investiții și inovare, cum ar fi sprijinirea directă a investițiilor directe și îmbunătățirea accesului la instrumentele financiare, în special EFSI. Plățile ecologice ale primului pilon ar trebui menținute dar simplificate și ar trebui să se bazeze pe performanță. În plus, sistemele de sprijin financiar specifice ar trebui să permită o dezvoltare rapidă a agriculturii inteligente și de precizie - sau a tehnologiilor Agricultura 4.0 - și pentru utilizarea programului Copernicus elaborat de UE.

Nu în ultimul rând, PAC trebuie să continue să stimuleze dezvoltarea economică în zonele rurale, în care fermele familiale rămân centrul vieții. Ar trebui să se intensifice sinergiile între fondurile de coeziune din zonele rurale (proiecte la scară largă) și fondul de dezvoltare rurală (activități agricole, neagricole și forestiere desfășurate de agricultori). Inițiativele de susținere a tinerilor agricultori și promovarea reînnoirii generațiilor ar trebui să fie adaptate la viitoarea PAC și abordate prin stabilirea unei strategii la nivelul UE, bazate pe măsurile de sprijin actuale de instalare și pe noile instrumente care să promoveze transferul fermelor.

Material publicat cu sprijinul Grupului PPE

Daniel Buda, membru al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Testtest
Un singur lucru apreciez la ILIESCU, el a spus " nu va dau pământul înapoi că nu știți să-l lucrați " , și a avut dreptate, înainte de ' 89 agricultura in Romania se făcea cu tractorul, țăranii au vrut pământul înapoi ILIESCU le-a dat ( toți erau bătrâni și fără putere, dar au murit bogați că au avere ) , și taranul ( ii spune țăran pt că e prost ) , a descoperit CALU și PLUGU in secolul XX .m Nou-i ba că știe el cum e cu agricultura.
Postat 14 August 2018, 22:22 de Sandu1206
Tembelismul unor foști băsiști e fără limite.
Dacă ar fi dup PPE, în mod sigur că în România nu ar exista agricultură și zootehnie, iar acest lucru se știe nu de ieri sau de azi ... ci încă din perioada iliesciană a implementării programului SAPARD !?!
Postat 13 August 2018, 20:55 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON