URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
14 Iunie 2017, 23:18

Grindeanu îl sfidează pe Dragnea: “Nu îmi dau demisia!”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

“Nu îmi dau demisia”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, miercuri seara, în prima ieşire publică după retragerea sprijinului politic de către partidele ce formează coaliţia guvernamentală, PSD şi ALDE, şi demisia în grup a miniştrilor celor două formaţiuni.

Grindeanu a spus, arătând spre panoul din spatele pupitrului unde îşi ţinea conferinţa de presă, că “Guvernul este al României”, şi nu al CEX PSD.

“Îmi voi da demisia atunci când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD”, a mai spus primul-ministru, repetând ceea ce a declarat cu câteva ore şi în faţa colegilor de partid.

Doresc ca PSD să dea viitorul prim-ministru. Nu mă agăţ de acest scaun. Vreau această garanţie. Liviu Dragnea nu a dat această garanţie. Şi sper ca această criză să se încheie cât mai rapid”, a precizat Grindeanu.

"I-am propus lui Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest eşec, să ne dăm împreună demisia", a mai zis premierul, precizând că a rămas fără răspuns. 

Premierul PSD a mai vorbit despre performanţele Guvernului său şi a amintit o declaraţie din 19 mai a şefului PSD, Liviu Dragnea, care se declara atunci “mulţumit” de toţi miniştrii Executivului. 

Grindeanu a spus că nu vede altă explicaţie pentru această schimbare radicală de optică, într-un interval atât de scurt, de timp decât “dorinţa unui om de a avea toată puterea”, cu trimitere clară la Dragnea.

De altfel, premierul a mai contrazis declaraţii de-ale şefului său de partid, dezvăluind de pildă că, în ciuda declaraţiilor oficiale potrivit cărora nu i s-ar fi cerut demisia, i s-a oferit de fapt şefia mai multor insttituţii publice, ba chiar şi un post de ministru sau chiar de vice-premier în viitorul Guvern, cu condiţia să plece din funcţie.

Miercuri, la şedinţa CEx a PSD a fost prezentată o evaluare a Cabinetului Grindeanu, făcută de Darius Vâlcov, conform căreia Guvernul are numeroase nerealizări. În ceea ce priveşte măsurile din programul de guvernare, Grindeanu a a afirmat că, în acest stadiu, doar 9 nu sunt îndeplinite, 54 fiind îndeplinite, iar 34 în curs de realizare.

Întrebat de jurnalişti dacă ar mai accepta o dată funcţia de premier, Grindeanu a spus că da, însă cu o condiţie: "Toată echipa guvernamentală a fost nominalizată şi făcută de domnul Liviu Dragnea. N-aş mai accepta aşa ceva".

Cât despre ce se va întâmpla joi cu Guvernul României, Grindeanu a spus că aşteaptă documente oficiale din partea miniştrilor, care până acum doar au declarat că au demisionat. "Discutăm mâine", a spus premierul, precizând că joi miniştrii ar trebui să se prezinte la Guvern, căci demisiile lor oricum nu sunt valabile decât după ce premierul ia act de ele şi le trimite preşedintelui.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON