URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2014, 13:51

Grijă pentru verde

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele săptămâni, muncitorii firmelor care au în grijă spaţiile verzi ale oraşului au dereticat tot oraşul. La comanda Primăriei, mai multe asemenea zone au fost reamenajate, adică salubrizate, reînsămânţate cu gazon şi cu flori noi plantate.

În cartierul Rogerius, firma RER Ecologic Service a dichisit zonele verzi de la intersecţia străzii Ştefan cel Mare cu şoseaua de centură, de pe strada Predeal (de lângă Piaţa Rogerius), de la intersecţia străzilor Dobreştilor cu Sf. Apostol Andrei şi a străzii Şelimbărului cu Posada, dar şi Parcul Magnoliei. Aici, în jardinierele din jurul fântânii arteziene au fost plantate flori, pomii au fost toaletaţi, iar terenul a fost pregătit pentru ca, în campania de plantări de toamnă, să fie sădiţi 15 magnolii. Pe vremuri, parcul avea mai mulţi astfel de copaci, care în timp au dispărut, aşa că doar numele parcului mai aminteşte de gingăşia lor.

Muncitorii RER au mai curăţat terenul, au completat cu pământ şi au semănat gazon în zona verde de pe strada Constantin Noica nr. 12, la intersecţiile străzilor Nufărul cu Peneş Curcanul şi Cantemir cu Meiului, respectiv în alveolele de pe strada Peneş Curcanul.

De asemenea, firma Adenandra a făcut curăţenie generală în zona Silvaş, ca orădenii să poată merge la picnic acolo, iar firma Imsaurisa, responsabilă în lotul 1, a pregătit terenul viitorului parc Xenopol, ce va fi amenajat pe amplasamentul fostei fabrici Sinteza.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nu-i adevarat
D-soara Elena Marinescu, sa veniti in cartiere, printre blocuri, sa vedeti cum arata spatiile verzi, de care ar trebui sa aiba grija primaria (prin asociatii, bineinteles). Pe langa blocuri nu se mai planteaza nimic, numai parcari, daca se usuca un copac, locul lui este luat imediat de o masina, dupa ce este taiat. Asta este grija fata de oamenii din oras, de sanatatea lor. De cand a venit d-l Bolojan la putere, nu se mai dau la asociatii pomi pentru plantat. Nu-i de mirare scorul rusinos obtinut la alegeri.
Postat 27 Mai 2014, 16:28 de kati
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON