URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2022, 10:22

Greu după Covid: CSM CSU Oradea a pierdut cu 68-82 jocul cu CSO Voluntari, primul din 2022

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Debut dezamăgitor pentru CSM CSU Oradea în 2022. Roş-albaştrii au suferit marţi prima înfrângere din acest an, în prima partidă disputată după cazurile de Covid-19 cu care s-a confruntat în cadrul lotului. Orădenii au pierdut disputa de pe teren propriu cu CSO Voluntari, la o diferenţă de 14 puncte, cu scorul de 68-82, după ce la pauza mare au fost conduşi cu 20 de puncte, scor 27-47.

Jocul a fost controlat cu autoritate de echipa ilfoveană, care, deşi la rându-i s-a confruntat cu îmbolnăviri, s-a dovedit a fi mult mai proaspătă.

CSO Voluntari a câştigat primul sfert cu scorul de 27-14, pentru ca în secvenţa secundă apărarea formaţiei gazdă să fie o umbră a ceea ce a fost în jocurile din lunile anterioare. Astfel, ecartul pe tabelă a crescut, iar în pauza mare oaspeţii au ajuns să conducă la o diferenţă neverosimilă pentru suporterii orădenilor, 20 de puncte, cu 47-27.

La adăpostul acestei diferenţe, formaţia ilfoveană şi-a permis să se relaxeze. A urmat un sfert al treilea echilibrat, încheiat cu 16-17, ceea ce a făcut ca în ultima pauză tabela de marcaj să consemneze scorul de 64-43 în favoarea celor de la Voluntari.

După ce oaspeţii s-au desprins chiar la 24 de puncte, în ultimul sfert, jucătorii formaţiei orădene au reuşit să mai reducă din handicap, chiar s-au apropiat considerabil, dar nu au izbutit mai mult. S-a terminat 68-82, iar CSM CSU Oradea a înregistrat al doilea eşec din actualul sezon al Ligii Naţionale, dar a suferit şi prima înfrângere pe teren propriu în competiţiile interne după un an.

Nikola Markovic a fost principalul marcator al gazdelor, cu 18 puncte. L-au urmat Alex Gavrilovic cu 14 puncte, Dovis Bickauskis şi Garlon Green, autori a câte 12 puncte. De la învingători, Toddrick Gotcher a fost cel mai eficace, cu 23 puncte, în timp ce Vlad Moldoveanu a adăugat şi el 14 puncte.

"Felicit echipa din Voluntari pentru victorie. A fost fără îndoială echipa mai pregătită pentru un astfel de meci. Nu a fost o seară reuşită pentru noi. Este firesc să se întâmple acest lucru pentru motivele bine-cunoscute prin care am trecut. Foarte important e că în sfârşit am reuşit să disputăm un meci, deoarece şi acest lucru a devenit frustrant la un moment dat. Avem multe de îmbunătăţit, dar în acelaşi timp de acum încolo programul nostru se va aglomera. Din punct de vedere sportiv este greu să avem pretenţii în acest moment. Ştim care ne sunt obiectivele şi nu va fi deloc uşor să le atingem, dar este cert că va trebui să facem tot ce depinde de noi, fiecare în parte", a declarat, la finalul partidei, antrenorul CSM CSU-ului, Cristian Achim.

Pentru trupa orădeană urmează acum deplasarea la Târgu Jiu pentru meciul cu echipa CSM din localitate. Jocul va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00. Apoi, roş-albaştrii vor pleca în Portugalia pentru duelul cu Benfica, de miercuri, 26 ianuarie, din FIBA Europe Cup.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON