URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iunie 2015, 10:04

Grecia şi Belarus au câştigat jocurile din ziua a doua a CE de baschet feminin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meciurile grupei B a Campionatului European de baschet feminin pentru senioare, de la Arena Antonio Alexe din Oradea au continuat vineri, când au fost programate confruntările din etapa a II-a.

În primul joc, reprezentativa Greciei a întâlnit Italia, iar după o partidă cu mai multe răsturnări de scor, în special în primele trei sferturi, echipa elenă s-a impus cu scorul de 51-46, provocând Italiei cea de-a doua înfrângere din grupă. Pe sferturi în acest joc s-a consemnat: 9-18, 16-4, 6-15 şi 20-9. De la învingătoare, echipa Greciei, principala marcatoare a fost A. Sotiriou, autoare a 13 puncte, în timp ce de la italience cea mai eficace s-a dovedit a fi K. Ress, cu 10 puncte înscrise.

În meciul al doilea, Belarusul a întâlnit Polonia. După un prim sfert ceva mai echilibrat, câştigat de echipa ex-sovietică, scor 23-18, jocul a fost la discreţia Belarusului, care s-a distanţat tot mai tare pe tabela de marcaj, câştigând şi sferturile II şi III, cu 11-6 şi 21-12 şi cedând doar ultimele zece minute, cu 10-13. Astfel, rezultatul final al partidei a fost 65-49 pentru Belarus, care s-a instalat astfel pe primul loc în grupă, după două victorii în primele două etape.

Principala marcatoare de la învingătoare a fost K. Snytsina, cu 13 puncte, în timp ce din echipa Poloniei, J. Zurowska – Cegielska a fost cea mai eficace, tot cu 13 puncte.

După primele două zile, clasamentul grupei B a Campionatului European de Baschet feminin, de la Oradea, arată astfel:

Belarus 4 puncte

Grecia 2 puncte

Turcia 2 puncte

Italia 2 puncte

Polonia 2 puncte

Programul etapelor III şi IV din Grupa B:

Etapa  a III-a (sâmbătă, 13 iunie):

Ora 18:00 Polonia – Grecia

Ora 20:30 Turcia – Belarus

Etapa a IV-a (duminică, 14 iunie):

Ora 18:00 Italia – Polonia

Ora 20:30 Grecia – Turcia

În grupa A, de la Timişoara, vineri a debutat şi echipa României, care a cedat însă jocul cu Muntenegru cu scorul de 61-79. Echipa ex-iugoslavă a început bine partida, distanţându-se pe tabelă încă din primul sfert, pe care l-a câştigat cu 26-18. În sfertul secund s-a impus şi mai clar cu 25-4, astfel că la jumătatea confruntării, Muntenegru conducea cu 51-22.

După pauza mare, echipa României a încercat să recupereze, şi-a adjudecat sfertul III cu 18-15, şi pe cel de-al IV-lea, cu 21-13, însă a fost insuficient pentru a se apropia considerabil de adversar, care s-a impus la o diferenţă de 18 puncte, cu 79-61.

Principalele marcatoare din echipa României au fost: G. Mărginean, autoare a 18 puncte, F. Paşcalău, cu 12 puncte, S. Urs, cu 8 puncte şi C. Pop, autoare a 7 puncte. Din echipa Muntenegrului, cele mai eficace au fost: J. Dubljevic, cu 19 puncte, M. Jovanovic, cu 11 puncte, şi A. Robinson, autoare a 10 puncte.

În cealaltă partidă de vineri de la Timişoara, Cehia a învins la limită, cu 80-79, Ucraina. Astfel, după două etape clasamentul acestei grupe arată astfel:

Muntenegru 4 puncte

Cehia 3 puncte

Franţa 2 puncte

Ucraina 2 puncte

România 1 punct

Sâmbătă, echipa României va întâlni Ucraina, de la ora 20.30, iar duminică, de la aceeaşi oră, Cehia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON