URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2018, 14:42

Grabă de sărbători: 238 de vitezomani au fost depistaţi şi amendaţi de poliţiştii bihoreni în două zile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii rutieri din Bihor au sancţionat 281 de şoferi, dintre care 238 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, în cadrul unei ample acţiuni desfăşurate pe parcursul a două zile şi coordonate inclusiv dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne. Unul dintre cei sancţionaţi gonea cu 130 km/h pe centura Oradiei.

40 de poliţişti şi un elicopter

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 5-6 aprilie, când poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat cu efective sporite pe întreg tronsonul D.N. 1 – E 60 care traversează judeţul Bihor.

Au fost angrenaţi peste 40 de poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere - Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, de la Poliţia Municipiului Oradea - Biroul Rutier şi Biroul de Ordine Publică, de la Poliţia Staţiune Băile Felix, de la Poliţia Oraş Aleşd, Poliţia Municipiului Marghita, Secţia nr.1 de Poliţie Rurală Borod, Secţia nr.7 de Poliţie Rurală Tileagd şi de la Secţia nr.3 de Poliţie Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic pe D.N. 1 – E 60, pe tronsonul Borş – Piatra Craiului, poliţiştii rutieri bihoreni au beneficiat de sprijinul unei unităţi de aviaţie, respectiv al unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

Elicopterul şi echipajul Inspectoratului General de Aviaţie, însoţiţi de poliţişti rutieri bihoreni, s-au alăturat dispozitivului de poliţie rutieră angrenat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor pentru reducerea riscului rutier în perioada sărbătorilor pascale şi s-a ridicat de la sol pentru a asigura supravegherea aeriană a traficului şi pentru a coordona eficient efectivele de poliţie rutieră din teren.

Vitezomani "taxaţi"

În total au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 81.340 lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, din care trei pentru depăşirea limitelor legale de viteză, şapte pentru depăşiri neregulamentare şi unul pentru conducere sub influenţa alcoolului. Au fost reţinute şi două certificate de înmatriculare.

Majoritatea sancţiunilor, 238, au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 18 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru că nu aveau centură, patru pentru că n-au folosit luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, iar 21 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Cel mai mare vitezoman "capturat" de poliţişti a fost un bărbat de 34 de ani din judeţul Botoşani, care circula pe centura Oradiei (str. Ogorului) cu 130km/h, viteză înregistrată cu aparatul Trucam (pistol radar), în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70km/h.

De asemenea, poliţiştii l-au sancţionat pe un bărbat de 46 de ani din Oradea care circula cu 110km/h în Uileacu de Criş, unde viteza maximă este de 50km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionaţi contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Acţiunea "Învierea"

În noaptea de Înviere, poliţiştii de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul IPJ Bihor vor acţiona în toate localităţile în care se vor oficia slujbe religioase, pentru supravegherea, fluidizarea şi dirijarea circulaţiei pe principalele artere din localităţi, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea acestora.

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe toată durata sărbătorii de Paşti pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere din Oradea.

De asemenea, poliţiştii rutieri bihoreni vor fi prezenţi la orele de vârf pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON