URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Ianuarie 2015, 14:56

Goluri multe şi cartonașe pe măsură, în turul de campionat din Liga a IV-a Bihor la fotbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima jumătate a campionatului Ligii a IV-a Bihor la fotbal a consemnat un număr mare de goluri, cu o medie de peste patru reușite pe joc. Astfel, în total, în cele 120 de partide disputate în tur s-au înscris 492 de goluri.

Cele mai multe le-a reușit echipa de pe primul loc, Luceafărul Oradea, 85 în total. De asemenea, jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise este tot un reprezentant al liderului, atacantul Constantin Roşu, autor a 25 de goluri.

„A fost un tur de campionat dezechilibrat şi când spun asta mă bazez pe diferenţa enormă dintre primele trei şi ultimele trei clasate. Luceafărul, FC Hidişel şi CSO Ştei au împreună 112 puncte, 146 goluri marcate şi 26 primite, în timp ce, la polul opus, Universitatea Oradea, Poiana Budureasa şi Liberty Pomezeu au totalizat doar 13 puncte, 32 de goluri înscrise şi 191 primite", a declarat Ioan Suciu, statisticianul AJF Bihor de la Liga a IV-a.

De precizat că primul gol al campionatului l-a reuşit Raul Ardelean, de la Viitorul Borş, în minutul 13 al jocului cu Liberty Pomezeu, golul 100 a fost înscris de Mihai Bene, de la Victoria Avram Iancu, golul 200 l-a marcat Micle Mark (CF Bihorul Beiuş), golul 300, Robert Miclean (Viitorul Marghita), iar cel cu numărul 400, Lukacs Zsombor (FC Bihor II).

În total, în prima jumătate a Ligii a IV-a, şi-au trecut numele pe lista marcatorilor 143 de jucători, cei mai mulți avându-i echipa FC Bihor II, 16.

În clasamentul golgheterilor, Constantin Roşu, cu cele 25 de goluri, este urmat de colegul său de la Luceafărul Daniel Lupaşcu, autor a 18 goluri, şi de Cristian Ţârlea, de la CSM Olimpia Salonta, cu 17 goluri marcate.

Cel mai mare scor al turului de campionat s-a consemnat în jocul dintre FC Hidişel și Liberty Pomezeu, încheiat cu victoria primei echipe cu scorul de 18-0.

În ceea ce privește fair-play-ul dovedit de echipe, este de menționat că în 120 de jocuri disputate au fost acordate 487 de cartonașe galbene, ceea ce reprezintă o medie de 4 cartonașe pe meci, iar cartonașe roșii au fost acordate în total 25. Jucătorii avertizați de arbitri au fost în număr de 222.

Prima clasată în ierarhia la zi, Luceafărul Oradea, este prima şi în clasamentul fairplay-ului, având cele mai puține avertismente primite, 22. Pe locul II s-au situat Liberty Pomezeu și Unirea Valea lui Mihai, cu câte 24 de cartonașe primite. La polul opus s-au situat însă Victoria Avram Iancu, cu 47 de cartonașe galbene, Poiana Budureasa, cu 39, şi Crişul Aleşd, cu 34.

Echipa din Avram Iancu a avut însă și cei mai mulţi jucători avertizați, 19, în timp ce Luceafărul a avut cei mai mic număr de jucători cu cartonașe galbene, doar 9.

La capitolul jucători cu cele mai multe „galbene", primii sunt: Cristian Urbanovschi (Viitorul Borş), Răzvan Bogdan (CF Bihorul Beiuş) şi Mihai Bene (Victoria Avram Iancu), toţi cu câte 7 cartonaşe.

Interesant este însă faptul că deşi Victoria Avram Iancu a avut jucătorii cei mai mulți avertizați, nu a avut niciunul eliminat, situaţie care s-a consemnat şi pentru FC Bihor II. La polul opus, Viitorul Borş, Viitorul Marghita şi Poiana Budureasa au avut câte trei jucători cu cartonaşe roşii.

În ceea ce-i privește pe jucătorii din turul Ligii a IV-a care au primit cele mai drastice suspendări, aceștia sunt Adrian Tau, de la Liberty, şi Mădălin Darcozi, de la Viitorul Marghita, ambii cu câte 24 de etape. Conform reprezentanților AJF, cei doi au primit acest număr mare de etape de suspendare,  pentru lovirea arbitrului.

Arbitrul care a arătat cele mai multe cartonașe galbene este Răzvan Lădar, cu 49 în doar 9 meciuri, acesta având, astfel, o medie de 5,44 cartonașe arătate pe meci. El este urmat de Florin Marcu, cu 45 de cartonașe galbene în 11 jocuri şi Radu Bitea, 41 de avertismente în 12 meciuri.

De menționat la acest capitol al avertismentelor este și faptul că doar într-o singură partidă, cea dintre CF Liberty și Viitorul Marghita, disputată în cadrul etapei a 13-a, arbitrul meciului, Vasile Cozac, nu a arătat niciun cartonaş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON