URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2020, 01:23

George Simion: „Nu vom face parte din nicio coaliție, pentru noi toți sunt la fel”. Cine este AUR, partidul-surpriză al alegerilor?

George Simion: „Nu vom face parte din nicio coaliție, pentru noi toți sunt la fel”. Cine este AUR, partidul-surpriză al alegerilor? foto: gsp.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, a declarat la aflarea rezultatelor exit-poll care dau AUR cu peste 5%, că "este o victorie unui partid nou, conservator creştin, la un an după înfiinţare". Între timp, rezultatele parţiale, provenite din numărarea voturilor la majoritatea secţiilor din ţară, creditează AUR cu peste 8% din sufragiile electoratului.

"Felicitări sutelor de mii de români adevăraţi, este o victorie care vă aparţine, la un an de la înfiinţare, o victorie a neamului românesc. Nu o să vă dezamăgim, nu o să vă trădăm, nu o să intrăm în niciuna din variante în vreo Coaliţie de guvernare, pentru noi sunt la fel partidele lui Marcel Ciolacu cu partidele lui Iohannis. Vom vota doar în interesul ţării. AUR este un partid creştin, patriotic, în totală opoziţie cu actualul eşicher politic", a declarat Simion.

Jurnalistul şi scriitorul Claudiu Târziu, copreşedintele AUR, a îndemnat la moderaţie până la confirmarea oficială a rezultatelor. "Vom începe o revoluţie conservatoare: Până acum, în Parlamentul României nu a existat un partid conservator care să aibă cele patru valori fundamentale: Familia, Naţiunea, Credinţa şi Libertatea. Noi suntem aliatul natural, apărătorul şi promotorul Bisericii, care este tot mai atacată. Vom lupta pentru Unire şi o Românie mare. Ne vom ţine de cele 50 de măsuri anunţate. Noi suntem cu suveraniştii, nu cu globaliştii şi cu cei care vor să ne distrugă identitatea şi credinţa, asta ca să ştiţi cu cine aveţi de a face".

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul surpriză al alegerilor parlamentare din 2020. O formaţiune cvasinecunoscută în peisajul mainstream al politicii româneşti, cu lideri politici aflaţi la limita notorietăţii publice, cu o orientare de extremă dreapta, ultranaţionalistă şi antieuropeană, a reuşit acolo unde politicieni mult mai titraţi şi-au spart capetele de infamul prag electoral. Păstrând proporţiile, AUR-ul din 2020 este PRM-ul din 2000, scrie Digi24.ro

Victoria este cu atât mai surprinzătoare cu cât pe 27 septembrie, AUR oscila între locurile 13-16 în topul partidelor politice după ce obţinea sub 1% la alegerile locale.

Partidul a fost practic înfiinţat pe 1 decembrie 2019, de către George Simion după ce acesta candidase, fără succes, ca independent la alegerile europarlamentare. George Simion (34 de ani) este liderul ultras din fruntea grupului "Uniţi sub tricolor", sursa mai multor derapaje la meciurile "naţionalei" de fotbal, scrie Gsp.ro.

Membrii sau simpatizanţii AUR s-au remarcat, în special în ultima perioadă, printr-o prezenţă extrem de vocală în social media, prin tot felul de manifestări de protest, cum a fost cel privind interdicţiile privind pelerinajul de Sfântul Andrei. AUR se identifică drept un partid conservator. Ce înseamnă a fi "conservator", ce se sprijină pe patru piloni: familia (obligatoriu tradiţională), naţiunea (română), credinţa (evident, creştină) şi libertatea (dar cu anumite limite).

Potrivit Digi24.ro, care a spicuit din programul formațiunii, pentru AUR, „familia este celula de bază a oricărei societăți viabile”, iar căsătoria „nu poate avea drept formulă primordială decît perechea alcătuită dintr-un bărbat şi o femeie”.

Ca orice partid care se proclamă naționalist, AUR luptă pentru o „Românie Mare în Europa” și vede unirea României cu Republica Moldova „ca proiect de țară” și „prioritate în strategia națională”. AUR se declară pentru Europa, dar una „a națiunilor, nu un suprastat federal cu capitală unică, guvern unic și parlament unic”, pronunțându-se „în mod răspicat împotriva colonizării Europei cu populații alogene”.

Al treilea „pilon” al doctrinei AUR îl reprezintă credința, exclusiv cea creștină, ateismul fiind „o rătăcire ivită din aroganţă”, astfel că formațiunea „se va opune defăimării clerului, terfelirii simbolurilor de credință și compromiterii credincioșilor care au curajul de a-și asuma public statutul de creștin”.

„Alianța noastră se declară fățiș împotriva oricărei forme de marxism contemporan. Curentele de corectitudine politică, ideologia de gen, egalitarismul sau multiculturalismul sunt forme camuflate ale plăgii neomarxiste. Niciun dialog nu se poate lega cu cei care, sub falsul paravan al combaterii discriminărilor, ajung să distrugă ierarhiile și valorile pe care secole de tradiție le-au ridicat cu răbdare și dragoste”, mai arată programul AUR.

În Bihor, este candidatul nr. 1 al AUR pentru Camera Deputaţilor este Mihai Lasca (40 de ani), un personaj controversat, care se prezintă ca jurist şi este administrator al firmei de protecţie şi pază Grande Guard Legion. Lasca s-a remarcat prin organizarea de proteste anti-mască, în care a catalogat pandemia Covid ca fiind "o înşelătorie mondială". Potrivit Bihon.ro, Lasca spune că în Bihor AUR va avea 10,5% şi este sigur că va deveni deputat, postură din care "le va face viaţă grea trădătorilor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
AUR UN FEL DE ,,FAKE" VARIANTA PRM!!!SE RĂSUCEȘTE VADIM ÎN MORMÂNT CÂND ÎȘI VEDE URMAȘII GEN ,,LASCA MIHAI" ȘI PROBABIL MAI TÂRZIU SIMION!!!! !!!TRIST STIMATI BIHORENI
Doar in România se poate să fi cercetat penal și să ajungi deputat.Cum va iniția proiecte legislative acest domn deputat în folosul bihorenilor și a patrioților Aur ? Urnele au vorbit pentru candidații AUR in defavoarea PNL, sau a altui partid la fel ca și AUR dar cu oameni mult mai bine pregătiți și cu o vasta experiența administrativă.Cum să continue în ritm susținut dezvoltarea județului daca dl Ilie Bolojan lucrează doar cu jumătate de echipă.Acum ar trebui să îl aducem pe Simion sa continue proiectele începute și pe Janos Mang care de 30 de ani sabotează județul umăr la umăr cu UDMR.
Postat 07 Decembrie 2020, 17:37 de User anonimizat
Nu poți fi administratorul unei firme de pază și monitorizare ...
... dacă ai cazier ?!? Așadar, ceva e "putred" în descrierile Bihoreanului.
Postat 07 Decembrie 2020, 10:11 de CrisDumi
Au ramas tristi si prosti
Cei invatati la contracte cu dedicatie, abonati la banul public au ramas tristi si prosti vazand ca le fuge pamantul (contractele cu dedicatie), de sub ei. Sa fie intrun ceas bun!
Postat 07 Decembrie 2020, 08:42 de B90
TRIST
Fereasca... ne intoarcem in evul mediu...
Postat 07 Decembrie 2020, 08:29 de LG21
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON