URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2020, 09:40

Generația online are nevoie de offline

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 11 ani de școală, m-am obișnuit ca în fiecare dimineață să îmi îmbrățișez colegii de clasă, care au fost sau îmi sunt prieteni buni. Când ceasul se apropia de ora 8, povesteam cu colega de bancă ce s-a mai întâmplat și cum ne-am pregătit, sau nu, pentru ore. Dacă mi-ar fi spus cineva în februarie că rutina avea să dispară, nu aș fi crezut.

Este primul an în care majoritatea elevilor chiar își doreau să înceapă școala. Conexiunea dintre elevi, prieteniile legate și momentele petrecute împreună completează actul educațional. Indiferent de cât de mult încearcă unii profesori să facă lecțiile online interactive (îi pot număra pe degetele de la o mână), noi depindem unii de alții, de lecţiile, pauzele și chiulurile împreună.

Deși suntem generația online, dacă nu avem persoane în jurul nostru care să ne facă să ne ridicăm ochii din telefon, ci din contră, ne afundă mai tare în el, vom fi o generație de roboței, care vom uita ce înseamnă conexiunea umană.

Ca națiune, nu suntem pregătiți pentru digitalizarea sistemului și chiar mai puţin pentru „școala online”, oricât de comodă și interesantă ar părea. Nu putem acumula la fel de multă informație utilă, ca atunci când eşti fizic în fața profesorului și poţi trece noțiunile prin filtrul personal și poţi selecta ce ai nevoie din pagini întregi de teorie.

Sunt de acord cu regulile implementate și pun la rândul meu sănătatea mea și a familiei mele pe primul loc, iar organizarea școlii mele este una acceptabilă situației; deși nu confortabilă, e realistă.

În ciuda măsurilor drastice din școli, cred că toată lumea e conștientă că în afara acesteia, elevii petrec timp împreună. E adevărat, nu în grupuri la fel de mari precum colectivul de 30 de elevi al unei clase, dar ne bucurăm în continuare de frumusețea adolescenței și ne facem amintiri într-un mod cât se poate de responsabil. Le vom povesti asta nepoților, începând cu: „Pe vremea mea, era pandemie globală, însă...”.

Lorena-Clara Rus
Elevă în clasa a XI-a D
Colegiul Național „Emanuil Gojdu”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
....
Generatia ONLINE are nevoie de.....cumpatare. Oricum va intalniti la Spoon sau in centru la cafenele. Ia sa nu ne facem reclama. mana pe carte mai bine
Postat 29 Septembrie 2020, 14:21 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON