URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Septembrie 2020, 09:40

Generația online are nevoie de offline

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 11 ani de școală, m-am obișnuit ca în fiecare dimineață să îmi îmbrățișez colegii de clasă, care au fost sau îmi sunt prieteni buni. Când ceasul se apropia de ora 8, povesteam cu colega de bancă ce s-a mai întâmplat și cum ne-am pregătit, sau nu, pentru ore. Dacă mi-ar fi spus cineva în februarie că rutina avea să dispară, nu aș fi crezut.

Este primul an în care majoritatea elevilor chiar își doreau să înceapă școala. Conexiunea dintre elevi, prieteniile legate și momentele petrecute împreună completează actul educațional. Indiferent de cât de mult încearcă unii profesori să facă lecțiile online interactive (îi pot număra pe degetele de la o mână), noi depindem unii de alții, de lecţiile, pauzele și chiulurile împreună.

Deși suntem generația online, dacă nu avem persoane în jurul nostru care să ne facă să ne ridicăm ochii din telefon, ci din contră, ne afundă mai tare în el, vom fi o generație de roboței, care vom uita ce înseamnă conexiunea umană.

Ca națiune, nu suntem pregătiți pentru digitalizarea sistemului și chiar mai puţin pentru „școala online”, oricât de comodă și interesantă ar părea. Nu putem acumula la fel de multă informație utilă, ca atunci când eşti fizic în fața profesorului și poţi trece noțiunile prin filtrul personal și poţi selecta ce ai nevoie din pagini întregi de teorie.

Sunt de acord cu regulile implementate și pun la rândul meu sănătatea mea și a familiei mele pe primul loc, iar organizarea școlii mele este una acceptabilă situației; deși nu confortabilă, e realistă.

În ciuda măsurilor drastice din școli, cred că toată lumea e conștientă că în afara acesteia, elevii petrec timp împreună. E adevărat, nu în grupuri la fel de mari precum colectivul de 30 de elevi al unei clase, dar ne bucurăm în continuare de frumusețea adolescenței și ne facem amintiri într-un mod cât se poate de responsabil. Le vom povesti asta nepoților, începând cu: „Pe vremea mea, era pandemie globală, însă...”.

Lorena-Clara Rus
Elevă în clasa a XI-a D
Colegiul Național „Emanuil Gojdu”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
....
Generatia ONLINE are nevoie de.....cumpatare. Oricum va intalniti la Spoon sau in centru la cafenele. Ia sa nu ne facem reclama. mana pe carte mai bine
Postat 29 Septembrie 2020, 14:21 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON