URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2020, 16:30

Găzduire VPS (Server Virtual Privat): 5 avantaje majore

Găzduire VPS (Server Virtual Privat): 5 avantaje majore foto: Pixabay
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un plan de gazduire VPS (Server Virtual Privat) poate oferi website-ului dvs. o imbunatatire considerabila a performantelor. In plus, veti avea libertatea de a alege sistemul de operare si software-ul pe care doriti sa il instalati, beneficiind de o flexibilitate sporita pe un server de incredere.

Alegerea unui plan de gazduire web poate fi uneori dificila deoarece implica multi parametri tehnici. Daca website-ul dvs. este de mici dimensiuni un abonament shared hosting poate fi suficient; daca websitul dvs. este in crestere sau a ajuns la un nivel la care resursele oferite de un abonamente shared ii sunt insuficiente atunci un server VPs reprezinta pasul urmator.

Gazduire VPS (Server Virtual Privat): Scurta introducere

Un VPS va ofera un mediu izolat, cu resurse garantate, doar pentru website-ul dvs. Un server virtual este creat folosind tehnologia de virtualizare pentru a imparti un singur server fizic in mai multe "felii", fiecare server VPS avand propriile resurse . In acest fel, se pot oferi facilitatile unui server dedicat beneficiind in acelasi timp de control, fiabilitate si performante imbunatatite.

Planurile VPS sunt adesea considerate un upgrade de la gazduirea partajata. Spre deosebire de planurile partajate, unde web site-ul dvs. trebuie sa concureze uneori pentru resurse cu alte web site-uri, un VPS ofera resurse alocate exclusiv pentru dvs.; un VPS ofera avantajele unui server dedicat dar la un pret mai mic.

Un VPS este adesea alegerea optima pentru a obtine performante mai bune dar in acelasi timp fara a creste cu mult costurile. Este o optiune usor scalabila care va ofera mai mult control asupra mediului serverului.

5 avantaje majore ale utilizarii unui Server Virtual Privat (VPS)

1. Cresterea fiabilitatii website-ului dvs.

Pe un server shared hosting activitatile altor clienti pot avea un impact negativ asupra site-ului dvs. web. Daca un alt website de pe server are un varf de trafic website-ul dvs. poate intampina probleme de performanta.

Viteza lenta de incarcare a website-ului este o problema deoarece indeparteaza vizitatorii si poate afecta negativ conversiile. Mai mult, este posibil sa fiti nevoit sa faceti fata si problemelor de securitate, deoarece un site web care a fost tinta unui atac reprezinta un risc pentru toate celelalte web site-uri de pe acelasi server.

Un VPS ofera  insa un mediu si resurse care sunt  dedicate exclusiv website-ului dvs. Traficul de pe alte site-uri web nu va mai fi problema dvs., iar website-ul dvs. va fi izolat in siguranta in propriul sau spatiu. Acesti factori pot juca un rol foarte important in oferirea unei experiente placute vizitatorilor websitului.

2. Utilizarea resurselor alocate in functie de necesitati

Datorita resurselor dedicate pe care le ofera un VPS aveti avantajul utilizarii lor in functie de cerinte. Este o diferenta importanta intre  intre acest tip de gazduire si gazduirea partajata, unde aveti un control limitat asupra modului in care resursele sunt utilizate.

Cand alegeti un plan de gazduire VPS (Server Virtual Privat) veti sti cu exactitate ce resurse aveti la dispozitie si veti putea sa le utilizati exclusiv pentru websitul dvs. Existenta resurselor garantate face mult mai simpla gazduirea mai multor website-uri pe acelasi plan de gazduire.

3. Alegerea serviciilor de care aveti nevoie

Pe langa beneficiile de mai sus, multe planuri de gazduire VPS va ofera o serie de servicii complementare. Una dintre cele mai importante decizii de luat este aceea de a opta pentru un server VPS administrat sau un server VPS cu acces root stabil si foarte rapid. Un VPS fara administrare va ofera libertate completa, dar va transfera responsabilitatea pentru configurarea, intretinerea  si securizarea serverului dvs. virtual privat.

In cazul unui VPS administrat, gazda web are grija de toate, pentru ca dvs. sa va puteti concentra asupra website-ului si afacerii dvs.

4. Imbunatatirea performantei website-ului dvs.

Unul dintre motivele pentru care website-ul dvs. poate avea performante mai buna pe un VPS este ca nu poate fi afectat de alte website-uri care ruleaza pe alte servere virtuale. Cu toate acestea, nu este singurul motiv pentru care planurile VPS ofera un avantaj important in ceea ce priveste performanta.

Planurile de gazduire VPS (Server Virtual Privat) ofera de obicei  resurse mai mari decat planurile partajate. Veti obtine mai multe nuclee CPU, memorie, latime de banda, spatiu de stocare si de multe ori acces la o tehnologie mai buna. In consecinta, vizitatorii website-ului dvs. vor beneficia de timpi de incarcare a paginilor mai scurti iar sansele de a reveni pe websitul dvs. vor creste substantial.

In plus, cu un VPS veti putea scala mai usor resursele alocate daca traficul va creste.

5. Variante multiple pentru sistemul de operare si software-ul pe care il utilizati

Gazduirea shared ofera foarte putine optiuni atunci cand vine vorba de configurarea serverului. Deoarece gazda web il gestioneaza exclusiv, ea va alege aplicatiile si sistemul de operare pe care le va  utiliza. De fapt, este posibil sa nu stiti nici macar cum este configurat serverul pe acest tip de plan.

Planurile de gazduire VPS (Server Virtual Privat), pe de alta parte, ofera adesea optiuni in functie de nevoile dvs. Multe dintre ele va vor oferi diverse optiuni pentru sistemul de operare, precum si un program de instalare automata pentru aplicatii obisnuite de dezvoltare. Unele planuri neadministrate ofera  libertate completa asupra instalarii si administrarii.

Per ansamblu, un VPS este deosebit de util pentru dezvoltatorii web. Veti putea alege versiunea PHP pe care o preferati sau sa folositi Node.js, MongoDB sau Ruby on Rails pentru proiectul dvs. de dezvoltare web. Puteti oricand dezinstala aplicatiile de care nu aveti nevoie, eliberand resurse suplimentare de server.

Daca viteza de incarcare a website-ului dvs. nu este la nivelul pe care vi-l doriti este timpul sa va schimbati solutie de gazduire web. Un plan de gazduire VPS (Server Virtual Privat) va poate oferi mai multe performante pentru a gestiona traficul crescut la un pret mai redus decat pentru un server dedicat.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON