URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2021, 07:57

Găinărie cu canistra: Primărița și viceprimărița din Sâmbăta, prinse că își țin mașinile personale cu benzina școlii

Găinărie cu canistra: Primărița și viceprimărița din Sâmbăta, prinse că își țin mașinile personale cu benzina școlii NU-I ADEVĂRAT! Primărița Mariana Laza (stânga) și viceprimărița Sabina Bucurean (dreapta) neagă furtișagul de carburant plătit de școală, prima fiind contrazisă, însă, de bonurile emise de bezinărie, iar a doua trădată de înregistrările camerelor de supraveghere, și amândouă de secretara școlii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au salarii mari şi maşini scumpe, dar se lăcomesc la motorina şi benzina şcolii. Demisia şoferului microbuzului şcolii din comuna Sâmbăta, speriat că a fost evaluat ca "nesatisfăcător", a scos la lumină un detaliu jenant: el n-a "dijmuit" carburanţii, ca alţi şoferi, în schimb au făcut-o şefele sale!

BIHOREANUL vă prezintă încă o "poveste sătească" despre felul în care bunurile publice devin personale chiar şi când valoarea lor este derizorie.

O nedreptate 

Daniel Ursuţiu (foto) e un om de treabă, zic consătenii din Dobreşti. Nu bea, nu fumează, nu fură şi e tare muncitor, având de crescut 6 copii. În 2016, primăriţa din Sâmbăta, Mariana Laza, l-a "băgat" şofer pe microbuzul şcolii de aici, ca angajat al Inspectoratului Şcolar cu normă de 6 ore pe zi, plus alte 2 ore pe buldoexcavatorul Primăriei.

Bărbatul s-a plâns BIHOREANULUI că la finele anului trecut, în decembrie, i s-a făcut o nedreptate: a fost evaluat în lipsă şi notat cu 2.20, cât pentru calificativul nesatisfăcător. "N-am furat, am avut grijă de copii şi de maşină, n-am făcut niciun accident şi n-am luat nicio amendă", spune Ursuţiu. Şi, totuşi, a rămas fără serviciu.

Temându-se că după evaluare urma să fie dat afară şi nu l-ar mai fi angajat nimeni cu recomandări proaste, în ianuarie şi-a dat demisia. Acum e convins că a fost "lucrat": locul de şofer pe microbuzul şcolar l-a preluat în februarie un consilier local, Liviu Haidu, coleg de partid cu primăriţa PSD-istă, iar de la şcoală a fost forţat să se pensioneze şi un învăţător cu 42 de ani vechime, iar postul a revenit fiicei aceluiaşi consilier.

Absent nemotivat 

La prima vedere, un dublu abuz menit să elibereze două posturi pentru personaje cu lipici politic. Lucrurile nu sunt, însă, în alb-negru. Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Sâmbăta, Ioana Ştefan (foto), afirmă că învăţătorul Constantin Popa s-a pensionat la cerere pentru a evita o posibilă sancţiune, fiind reclamat de părinţi la Inspectorat deoarece ba nu-şi ţinea orele online, ba o făcea sub influenţa alcoolului, postul vacantat fiind obţinut legal şi transparent de noua învăţătoare, Lavinia Haidu, prin transfer în şedinţă publică: "A terminat facultatea şefă de promoţie şi s-a transferat din Bucureşti, nu de oriunde".

Cu şoferul microbuzului problema e alta. "În perioada cât şcolile au fost închise de pandemie, dl Ursuţiu n-a fost deloc la şcoală, nici la evaluare n-a venit, deşi a fost chemat. S-a prezentat abia după, cu demisia neforţată de nimeni. Când s-a redeschis şcoala, s-a oferit să lucreze pe microbuz gratis, cu contract de voluntar, până la organizarea unui concurs", spune directoarea.

A furat pentru şefe 

Profesoara nu-i impută fostului şofer furturi de combustibili, dar asta nu înseamnă că ele nu aveau loc. "La evaluare, am descoperit că dl Ursuţiu n-a completat nicio foaie de parcurs pentru consumurile lunare de 250 litri, dar şi că alte persoane au luat motorină şi benzină plătite de şcoală de la staţia Silver, cu care avem contract", spune directoarea. Între acestea, inclusiv secretara şcolii, Florica Turcuş (foto), care are şi atribuţii de "şef coloană" în fişa postului.

Femeia, de altfel, a recunoscut BIHOREANULUI că mergea la benzinărie, atât cu canistra, cât şi cu primăriţa Mariana Laza şi consiliera acesteia, Sabina Bucurean, recent aleasă viceprimăriţă, care erau, de fapt, beneficiarele furtului. "Eu am fost la înaintare, dar motorina şi benzina n-au ajuns în maşina mea. Doamna primar a cerut, pentru ea şi consilieră. Dacă-i primăriţă, ce puteam comenta?", s-a apărat Turcuş, susţinând că îşi poate dovedi spusele cu înregistrările camerelor de supraveghere ale benzinăriei, care ar arată cum erau alimentate, pe contul şcolii, maşinile celor două şefe ale Primăriei.

Există, însă, şi bonuri incriminatoare, care demonstrează că primăriţa mergea şi singură să se "servească", numele Marianei Laza fiind consemnat ca "şofer" pe acte emise pentru "client: Şcoala Gim. nr. 1 comuna Sâmbăta".

"Prostii"

Solicitată să explice de ce atât viceprimăriţa, cât şi ea, cu un salariu lunar de 1.000 euro şi, în plus, şi patroană de magazin, s-au lăcomit să-şi alimenteze pe banii şcolii maşinile, un BMW X5 şi respectiv o Skoda Superb, primăriţa a susţinut că astea-s "prostii, găinării". "O singură dată am cerut motorină de la şcoală, de Crăciun, când am împărţit cadouri pentru copii cu microbuzul şcolii, dar directoarea a refuzat", a pretins Laza.

Previzibil, la fel a procedat şi viceprimăriţa. "Nu stau eu într-o sută de lei. Aşa cum am avut bani de maşină, pot să-mi bag şi benzină de 100 de lei. Să vină să-mi demonstreze mie secretara că mi-a pus benzină!", a zis Bucurean.

Chiar aşa. Dar poate ar fi bine să meargă nu secretara, ci oamenii legii, chiar dacă dovezile arată nişte "găinării". Până la urmă, pic cu pic se face plinul, nu?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Cateva intrebari adresate directoarei Stefan Ioana
De ce va deziceti de Partidul Social Democrat?Ati uitat ca acest partid v-a numit in functia de director la Scoala Gimnaziala Sambata,functie la care ati ravnit atatia ani si nu v-ati dat inlaturi de la nimic pana ati obtinut-o?Asa va aratati recunostinta fata de domnul Ioan Mang-presedinte PSD Bihor,caruia in perioada cand era vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor si PSD era la putere,i-ati uzat covorul din birou cu atatea vizite si plecaciuni,rugaminti pe pe care i le-ati facut impreuna cu mama dumneavoastra,Turcas Leontina*fizician de renume*milogindu-va,mai pe intelesul tuturor:cersind functia de director de la Scoala din Sambata si binenteles cu implicarea ilustrului dumneavoastra tata,Petru Stefan,un comunist,cu idei si o gandire comunista ,gandire pe care cu succes va inoculat-o si dumneavoastra si pe care cu succes le-ati aplicat si la scoala.Ati uitat cat de mandra erati cand va afisati alaturi de domnul presedinte Ioan Mang la petrecerile de 8 Martie pe care le organizati la restaurantul Dalisia din localitatea Rabagani pe banii bietilor dascali,cand il invitati la scoala sa-i prezentati activitatile de tot*rahatul*pe care le incropeati pe moment,cand va lauda cat de competenta si desteapta sunteti,cand v-a invitat pe scena afirmand ca sunteti cea mai competenta directoare pe care o are Bihorul?De ce il denigrati pe fostul inspector general ,Novac Alin,de ce spuneti ca nu ati avut o comunicare buna cu acesta,cand acest om v-a acoperit toate mizeriile,ilegalitatile pe care le-ati savarsit pe perioada mandatului dumneavoastra fara sa aveti cea mai mica remuscare?Unde este respectul,recunostinta fata de doamna primar Laza Cornelia,femeia care a avut cea mai mare contributie in numirea dumneavoastra in functia de director la scoala din Sambata?II faceti reclamatii la Prefectura,si pe la alte institutii,denigrand-o peste tot pe unde mergeti,ca nu v-a alocat suficienti bani pentru scoala,etc.D-na prof.dr."docent" Stefan Ioana(mai era un doctor docent in vremurile de trista amintire-Elena Ceausescu-pe care o copiati cu succes),d-na primar v-a alocat atatia bani cat n-au primit conducerile anterioare in doua decenii.D-na primar este femeia care v-a sustinut in toate demersurile pe care le-ati intreprins .De cate ori a aplanat conflictele care s-au iscat intre dumneavoastra si parinti,de cate ori a linistit parintii care faceau "cale " la primarie cu reclamatii privind persoana dumneavoastra?Daca nu erau cei doi domni mai sus mentionati si d-na primar adica PSD si acuma va pasteati caprele pe miristile din imprejurimile satului Rotaresti,in bataia de joc a copiiilor din sat, o femeie insignifianta,inexistenta,banala,asa cum de altfel sunteti catalogata si de cadrele didactice si copiii din Dobresti,adica pe romaneste nu va baga nimeni in seama.Ati venit la Sambata pentru a improsca cu noroi dascalii,primaria si pe toti cei care v-au ajutat.Prin actiunile intreprinse de dumneavoastra nu faceti altceva decat sa va aratati caracterul infect,ca sunteti o persoana duplicitara,frustrata,ca va urmariti propriile interese "calcand peste cadavre".D-na director Stefan Ioana...Stiti cum se spune in popor"Roata se invarte",vom vedea in favoarea cui se invarte...!!!
Postat 08 Aprilie 2021, 20:14 de PSD2021
SCRISOARE DESCHISA
In atentia Inspectoratului Scoalar al Judetului Bihor,al domnului presedinte al Consiliului Judetean Bihor,Ilie Bolojan Venim cu completari la ceea ce a dezvaluit -Cetateanul perfect- ,pe care il felicitam si caruia ii multumim pe aceasta cale pentru implicarea de care a dat dovada in a expune situatia grava cu care se confrunta Scoala Gimnaziala nr.1 Sambata,condusa de malefica directoare,Stefan Ioana si Cabinetul 2-mama acestei impostoare,Turcas Leontina alias Elena Ceausescu.Solicitam Conducerii Inspectoratului Scolar al Judetului Bihor,care prin indiferenta de care a dat dovada fata de neregulile si abuzurile care au avut si au loc in aceasta scoala,ne face sa credem ca nu este cu nimic mai bun decat cei de dinaintea lor,ciuma rosie,fostul sef al Inspectoratului Scolar Bihor-Novac Alin,si vicepresedintele Consiliulu Judetean,Ioan Mang,care au numit-o in functie pe aceasta lipitoare,Stefan Ioana si careia i-au acordat toata sustinerea in toate marsaviile si ilegalitatile pe care le-a facut aceasta,Mang avant tupeul sa o invite pe scena la Zilele Comunei Sambata si afirmand ca este cea mai competenta directoare din judet.In momentul de fata si in cel imediat urmator vorbim practic despre aceeasi Marie,cu alta palarie!Va aducem la cunostinta domnilor de la Inspectoratul Scolar,ca la Scoala din Sambata Consiliul de administratie al acolii este ilegal constituit!!!Nu a avut loc o sedinta de constituire a acestui Consiliu,nu s-a votat,cadrele didactice din scoala nu au fost informate despre componenta acestui Consiliu.Au fost numite pupincuristele acestei dictatoare,profesoara de educatie fizica,profesoara suplinitoare ,venita in scoala in anul scolar 2020-2021 ,prezenta in scoala doua zile pe saptamana si cu dirigentie,in conditiile in care profesorii titulari nu au acest privilegiu,profesoara de istorie tot suplinitoare,slujnica dictatoarei-membra a Consiliului de administratie,rolul acestora fiind acela de a semna toate decizille ilegale luate de directoare fara a fi consultate si celelalte cadre didactice,acestea fiind numite de catre directoare in comisii de angajare pe post a contabilei,a patra care s-a perindat pe la scoala de la instaurarea dictaturii,si a concursului pentru sofer microbuz scolar,care din motive necunoscute de noi ,nu a avut loc si proba a doua.Cel mai urat lucru din partea membrilor Consiliului de Administratie fiind acela de a urmarii ce vorbesc cadrele didactice,parintii pentru a turna tot odioasei directoare,pentru a castiga o pozitie confortabila in scoala.Avand in vedere ca la Scoala Gimnaziala din Sambata,inca mai exista profesori titulari,spunem asta in conditiile in care d-na prof.de engleza a fost obligata sa intre in restrangere de activitate,deoarece,malefica directoare,a introdus la clasele primare optional-limba germana,la gimnaziu deasemenea,parintii nefiind consultati,procedura nefiind respectata,la fel d-na profesoara de limba si literatura ramana si-a depus dosar pentru a scapa din aceasta scoala .In conditiile date scoala va ramane fara profesoari titulari,raman suplinitorii care in timp vor deveni sclavii directoarei.Va intrebam,d-lor inspectori,de unde performanta,in conditiile in care elevii buni au parasit aceasta scoala,multi dintre noi nu avem posibilitatea financiara de a-i trimite la alte scoli,desi copiii nostri invata,fiind obligati sa suportam nemerniciile acestei directoare fara scrupule.Cum sa performeze copiii nostri cand toate cadrele didactice competente si apreciate de parinti si copiii au plecat si vor pleca fortati de imprejurari din aceasta scoala,satui de umilintele si bataia de joc a acestei directoare fara scrupule.Aceasta are nevoie de suplinitori,de oameni slabi,care-i sa-i manipuleze,sa-i trimita sa -i lucreze gradina,sa-i faca curatenie in casa,sa-i faca cadouri.De ce cadrele didactice competente apreciate de elevi trebuie sa paraseasca scoala?De ce d-na invatatoare Lucaciu Aurora,trebuie sa ramana in sistem peste varsta de pensionare,in conditiile in care multi tineri nu au un loc de munca?Ce face aceasta d-na invatatoare?Urla toata ziua la copii,butoneaza telefonul in timpul orelor si cel mai urat lucru pe care il face aceasta invatatoare este ca isi toarna colegii. directoarei careia ii ridica osanale ca in perioada ceausista.Parintii care au fost obligati sa faca reclamatii mincinoase impotriva d-lui invatator Popa Constantin ameninta ca vor spune cum au fost obligati, manipulati de directoare sa recurga la aceste mijloace josnice de inlaturare a acestuia,pentru a face loc d-nei invatatoare,Lavinia Haidu,care nicidecum n-a fost sefa de promotie cum s-a scris ,fiind printre ultimii elevi in clasa in ceea ce priveste situatia la invatatura.Tatal acesteia,Haidu Liviu,sofer adus de directoare si primarita ameninta si jigneste pe oricine indrazneste sa vorbeasca urat despre prietena Directoarea.Solicitam Auditul,Curtea de Conturi sa faca cercetari cu privire la modul in care s-au folosit banii de la Asociatia Parintilor,in conditile in care la acesti bani au avut acces doar Cabinetul 1 si Cabinetul 2,adica directoarea si presupunem ca mamica Leontina,aceasta din urma conducand scoala din umbra.Pentru o eventuala ancheta din partea redactiei Bihoreanul,o solicitam pe doamna ziarista,Laura Gal-o persoana integra si transparenta.PS.Domnule presedinte Ilie Bolojan,va rugam salvati Scoala din Sambata,copiii care au mai ramas in aceasta scoala,cadrele didactice, de aceasta conducere de tip comunist.Nu va lasati inselati de rochitele galbene pe care le poarta aceasta directoare de cand s-a schimbat guvernarea,pentru putere aceasta lipitoare,care este Stefan Ioana,directoarea scolii din Sambata este in stare s-o vanda si pe mamica Leontina,profesoara de fizica ,fara studii de specialitate care preda la scoala din Sambata,in conditiile in care in scoala ,inca mai exista profesor de matematica -fizica titular.
Postat 14 Martie 2021, 17:44 de parinte80
SCRISOARE DESCHISA DESPRE DIRECTOARE
In atentia Inspectoarului Scolar al Judetului Bihor,al domnului presedinte al Consiliului Judetean Bihor,Ilie Bolojan Venim cu completari la ceea ce a dezvaluit
Postat 14 Martie 2021, 15:56 de parinte80
Despre directoare mesaj 3
Despre modul descreierat și securist ce provine din neamul prost al comuniștilor și abuziv în care spionează profesorii și pândește absolut toată activitatea lor pe care o au în pauze, cu alte scopuri în afară de cel de a verifica activitatea didactică și că e singura școală din țara asta în care se intră doar daca suni la interfon, nu zice nimeni? Despre modul în care falsifică acte nu spune nimeni? Dar despre catedra de educator desființată de la Rogoz pe motiv de lipsă viabilitate că sa se scape de doamna care ocupa la acel moment acel post, iar la anul brusc reînființată nu spune nimeni? Despre modul în care a publicat orele de fizica la inspectorat ca să nu le poată lua nimeni în nicio ședința publică deoarece a cuplat orele de fizica cu cele de educație tehnologică pentru ca să nu le poată nimeni ocupa acele ore în ședință publică deoarece nimeni din lumea asta nu are dublă specializare atât fizică cât și educație tehnologică iar scopul era ca să o angajeze pe maică-sa pe postul de fizică și să acopere această ilegalitate printr-un concurs fals organizat la nivelul școlii, concurs organizat doar pe hârtie nu și în practică și justificat prin documente falsificate, semnate doar de pupătorii ei de posterioare cum că acesta ar fi avut loc. De ce nimeni nu verifica activitățile cu tentă infracțională care se fac aici? Sunt abuzuri în serviciu! Sa nu uităm de caracterul multivalent pe care directoarea îl are și despre modul în care lingușește oamenii, mai ales cei din funcții superioare și se dă foarte de treabă pe lângă aceștia în scopul de a obține beneficii și foloase în vederea atingerii propriilor interese. Ea este precum caprele pe care le are în grajdul de la Rotărești: Te împunge cât de tare poate, apoi te linge ! Ca să înțelegeți analogia, își bate joc și de tratează precum un sclav ținut în lanțuri apoi se dă bună pe lângă tine ca și cum nimic nu ar fi avut loc. Asta e directoarea de la Sîmbăta și caracterul ei de șarpe veninos.
Postat 11 Martie 2021, 21:38 de Acelasi-cetatean
Verificări mai amănunțite
Solicitam Inspectoratului Școlar al Județului Bihor sa facă verificări amănunțite în legătură cu Asociația de Părinți de la Școala Gimnaziala nr 1 Sâmbăta, în care fiecare cadru didactic a fost obligat sa doneze 2% din impozit având ca target ca fiecare cadru didactic sa mai aducă câte 10 părinți donatori de 2 % din impozit.Presedintele de asociație și membrii acesteia nu știu nimic încotro ai fost direcționați acești bani. Așteptăm verificări și mai multa implicare a domnilor de la Inspectoratul Școlar al Jud. BIHOR și a redacției Bihoreanul. P. S. Vom reveni!!!
Postat 10 Martie 2021, 21:12 de parinte80
Se va linguși pe lângă PNL
Tipic caracterului josnic de care dă dovadă, precum și a educației primite de la partid și tata comunist, presimt că directoarea nu va face altceva decât să meargă să se dea bine pe lângă actuala conducere a Inspectoratului școlar, a Consiliului județean, etc, orbindu-i pe toți cu "sinceritatea" ei și tehnicile de manipulare foarte elaborate pe care le deține precum și talentul lingușitor și mincinos de care dă dovadă. Toată viața asta a făcut, i-a plăcut să fie pupătoare de posterioare și doar așa a progresat. Deci nu m-ar mira că acum după ce adevărul a fost scos la iveală în presă, să se duca zilnic pe la Oradea pe la diverse instituții ca să dea bine și să le facă o impresie buna șefilor județului pentru a le forma o bună impresie despre ea și spunând că ceea ce s-a postat în presă ar fi fals. Sunt convins că așa va face deoarece asta a făcut întotdeauna de când este în funcții. Pleca de la ore la Inspectorat ca să se pună bine cu unul-altul, ca să creadă cei de acolo că vai ce directoare bună are școala Sîmbăta și să îi păcălească pe toți de acolo, să se dea bine pe lângă ei, mai ales când era fostul inspector general PSD-ist care i-a ținut spatele datorită tatălui de la PSD.
Postat 08 Martie 2021, 09:37 de Acelasi-cetatean
Pentru directoare, completare
Despre achizițiile pe care doamna directoare le face din fondurile școlii de ce nu spune nimeni? Ar trebui ca instituțiile abilitate să se autosesizeze asupra modului fraudulos în care sunt utilizați banii publici ai școlii pentru achiziții de obiecte fără folos în școală și să trimită Curtea de Conturi împreună cu comisia de audit și control pentru a verifica toate documentele de plată începând cu anul 2017 până în prezent precum și modul în care au fost cheltuite fondurile școlii și ce achiziții sunt înregistrate în documentele contabile. Pe de altă parte ea a știut să îl acuze pe șofer că fură motorină, deși este nevinovat, dar ea nu are demnitatea de a recunoaște ingineriile financiare pe care le-a făcut de-a lungul timpului și cheltuielile nejustificate din fondurile școlii. A venit aici doar să fure și să strice totul, tipic vremurilor comuniste și practicilor din partidul PSD. Pe domnul Constantin Popa precum și pe alte cadre didactice dar și pe șofer a știut să îi amenințe cu calificative proaste și să le ofere cele mai josnice calificative, cum ar fi calificativul suficient sau insuficient, precum și să îi evalueze utilizând metode și fișe de evaluare modificate astfel încât doar un ilustru precum ea putea lua calificatul maxim. Despre faptul că nu are doctoratul pe specializarea ei pe care e angajată la școală dar pretinde să fie intitulată "prof doctor" pe toate formularele și înscrisurile de ce nu spune nimeni? Aceste lucruri de ce nu le verifica instituțiile abilitate sau acestea dorm? Dar despre faptul că toată lumea a considerat-o de o performanță uluitoare și inteligență sclipitoare cum îi era faima prin zonă, terminând liceul în 3 ani în loc de 4 dar când colo ea de abia a terminat la 2 licee de profil tehnic din Oradea transferându-se în clasa a X-a de ce nu spune nimeni? Despre notele josnice pe care le-a avut la titularizare când a dat din germană, la fel, nu spune nimeni? Toate aceste informații sunt publice și se pot verifica. În afară de a utiliza profesorii ca niște sclavi pe la munci fizice care nu fac obiectul fisei postului pentru care sunt angajați, la fel, de ce nu spune nimeni? Și pe domnul Constantin Popa îl punea la diverse lucruri care nu sunt obiectul lui de activitate precum și pe celelalte cadre didactice dar și pe șofer, care avea funcția de șofer și nu era muncitorul ei precum nici sclavul ei, iar dacă nu te supuneai activităților erai sancționat la fișele de evaluare și terorizat psihic și amenințat precum la penitenciar. A ajuns apoi director și își bate joc și ia peste picior pe toți cei mai înaintați în vârstă decât ea de parcă ar fi Dumnezeu. Mai se consideră și persoană credincioasă practicantă, când ea este precum Iuda care l-a vândut și batjocorit pe Iisus. A venit aici doar pt funcție și să își bată joc de toți. Dumnezeu sa ne ferească de așa persoane!
Postat 07 Martie 2021, 17:32 de Acelasi-cetatean
Despre directoare
Aş vrea să completez această știre menționând despre ilegalitățile pe care directoarea le face în școală din 2017 de când a venit și a instaurat pe scară ierarhică comunismul pur bolșevic în cadrul Școlii, și conducerea de tip militar, perpetuând toate practicile PSD-iste ajungând să contamineze și să strice în școala aceasta absolut tot ce a făcut în zeci de ani vechile conduceri ! În primul rând calitatea învățământului a scăzut drastic de când dânsa a venit în școală datorită faptului că a reușit "performanța" de a alunga din școală 80 % din cadrele didactice care erau în 2017 și aducând pe diverse posturi persoane fără pregătire profesională cum este inestimabila mamă a directoarei, doamna "profesoară" Țurcaș Leontina, transformată din bibliotecară și profesor documentarist la Muzeu direct în profesoară de Fizică. Distinsa doamnă este tipul femeii slută, ursuză și grozavă, care conduce totul din umbră stând adesea în spatele deciziilor pe care fiica ei le ia ! Și-a angajat mama, fără studii de specialitate, ca și profesor de fizică iar aceste lucruri nu sunt observate de nimeni ? Și nu este primul caz de corupție din această instituție PUBLICĂ! Chiar nu are nimeni curajul să spună adevărul și tremură în fața acestei femei obscure venită de la Dobrești acolo unde nu putea să joace după bunul plac și unde era profesor de germană și tăietor de frunze la câini în timpul orelor iar apoi angajată pe funcția de conducere a școlii Sîmbăta de parcă ar fi Regina Marii Britanii, percepând această funcție de parcă ar moșteni-o de la tata PSD-ist din vremurile de demult apuse, Ștefan Petru ? Domnilor de la Bihoreanul, spuneți în articolul dvs și despre faptul cum doamna directoare a reușit să o angajeze pe mama ei drept profesor de Fizică, organizând un concurs la nivelul școlii pentru respectivele ore, așa în glumă ca să-și bage mizeria sub preș, după ce deja maică-sa era angajată pe respectivele ore ! În al doilea rând de ce nu spune nimeni despre corupția pe care doamna directoare o practică cerându-le la profesori ca și favor diverse bunuri materiale pentru a le asigura o catedră completă, ore suplimentare, etc ? Iar cine nu se supune legii dictatoriale este alungat din școală sau i se face viața amară și este terorizat psihic iar atmosfera de a fi un cadru didactic acolo brusc devine un calvar, imputându-li-se celor care nu se supun doamnei directoare orice neregulă care apare în școală de parcă tot ce se întâmplă este vina lor, dar niciodată a pupătorilor de posterioare din direcțiune ! În al treilea rând, referitor la domnul învățător Constantin Popa, căruia doamna Ștefan Ioana (inestimabila directoare dictator) îi aduce o grămadă de acuzații, un adevărat rechizitoriu, doresc să spun public că dânsul este total nevinovat și a fost umilit în școala aceea precum ultimul om ! I s-au făcut către Inspectoratul Școlar Județean reclamații false având ca bază fapte nefondate, reclamații cu zecile doar pentru a se scăpa de el doamna directoare deoarece faptul că încă el putea să-și exercite profesia a incomodat-o foarte tare pe Madame Directeur. Toate aceste lucruri pe care ea le afirmă cu privire la domnul învățător sunt total neadevărate iar domnul învățător niciodată nu s-a prezentat în stare de ebrietate în fața elevilor sau în cadrul școlii. Restul activităților pe care dânsul le desfășoară în afara programului de serviciu nu ar trebui să o intereseze pe directoare și nici să se folosească de ele pentru a formula acuzații împotriva lui și a le folosi drept pretext în vederea atingerii obiectivelor dânsei, ceea ce de fapt a făcut până când a reușit să-l oblige să își dea demisia, oricum altfel îl destituia din funcție și nu avea scăpare din ghearele vulturului din biroul dictatorial. Să nu mai spunem că găsea dânsa niște părinți pe care îi instruia ca să susțină reclamațiile ei în care a formulat acuzații nefondate împotriva lui. Trecem mai departe, de ce nu se spune că doamna directoare a scos din școală toate instrumentele de laboratoare, toate aparatele de fizică, toate echipamentele de uz didactic de chimie, a stricat și dat la gunoi toată Sala de Sport a copiilor, tot mobilierul didactic și a adus în schimbul lor șifoniere și dulapuri antice de pe vremea partidului comunist ? Întotdeauna în acest mandat al ei, a reușit să distrugă tot ce era bun în acea școală și să facă acolo un mediu insuportabil de a mai profesa și niște condiții inumane pentru activitatea didactică la clasă. A transformat condițiile de școală în niște condiții de penitenciar. Din fericire mă bucur că nu mai am de a face din postură didactică cu mizeria de acolo și regret faptul că mai sunt câțiva profesori care chiar își fac foarte bine meseria, profesori de dinaintea venirii în școală a doamnei directoare dar de care doamna directoare ar fi foarte fericită dacă aceștia ar pleca precum ceilalți care au făcut-o deja(evident alungați de ea prin metode doar de ea cunoscute), ca să poată ea împărți cele mai strategice ore precum Lb Română, Matematică, Engleză către persoane total nepregătite profesional pe care dorește să le aducă în școală și să trăiască boierește ca Regina Angliei alături de aceștia. Iar când va fi întrebată de ce sunt profesori nepregătiți, va găsi precum întotdeauna o scuză în favoarea ei și va spune "sincer" că nu a avut ce face deoarece a trebuit să angajeze pe cineva în școală pentru acele ore deoarece profesorii vechi au plecat, omițând să specifice că le-a făcut viața amară până au plecat de bună voie și siliți de ea ! Acești profesori sunt întotdeauna batjocoriți de doamna directoare pentru faptul că nu aduc rezultate și nu livrează performanță precum cei din alte școli. Dar culmea, că toate acestea au apărut doar de când dânsa a stricat tot ce era bun și toată organizarea școlii, și de când tot din cauza ei fugit toți elevii buni din școală. Cu ce să mai livrezi rezultate, când 80% din elevii buni au plecat iar unii dintre cei care au rămas sunt precum directoarea ? Oricum părinții când auzeau despre atmosfera plăcută din școală, fugeau mâncând pământul cu elevii la Beiuș, Dobrești, etc.
Postat 06 Martie 2021, 15:17 de cetateanul-corect
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON