URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2021, 22:13

Funeraliile prințului Philip: Familia regală și-a luat adio de la „prințul viking”. Imagini impresionante cu regina singură în strana din capelă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operaţiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeraliile prinţului consort Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a încheiat sâmbătă, odată cu coborârea sicriului în bolta regală din Capela St. George a Castelului Windsor. Prinţul Philip a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Întreg ceremonialul a fost gândit de către duce, iar regina Elisabeta s-a asigurat că dorinţa lui va fi respectată, scrie Digi24.ro. Prinţul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. Ceremonia a început la ora 17, când întreg Regatul Unit a ţinut un minut de reculegere. Sicriul a fost purtat apoi într-o scurtă procesiune, de la Castelul Windsor la capelă. Regina a mers cu o maşină, în timp ce ceilalţi participanţi au însoţit sicriul pe jos.

Pentru a se respecta şi restricţiile impuse de pandemia de Covid-19, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de membri ai familiei regale, în frunte cu suverana. Aceasta a stat singură, în strana capelei, ştergându-şi lacrimile plânse pentru "prinţul ei viking", cum îi plăcea să-i spună soţului ei.

Nepoţii reginei şi ai defunctului, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a vrut să evite orice tensiune. Harry s-a îndepărtat de familia sa, locuind acum alături de soţia lui, Meghan Markle, în SUA. Aceasta nu a fost prezentă la ceremonii.

Toţi membrii familiei regale au purtat haine de doliu de culoare închisă şi măşti sanitare negre. Ei au păstrat distanţa unii de ceilalţi şi în interiorul capelei, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus.

Sicriul a fost coborât în criptă acoperit cu o coroană, cu sabia prinţului Philip, şapca din marină şi etalonul personal. Rămăşiţele ducelui de Edinburgh vor rămâne acolo până la decesul reginei, când soţii astfel reuniţi vor avea ca destinaţie finală Capela Memorială a regelui George al VI-lea, tatăl reginei Elisabeta a II-a.

La porţile Castelului Windsor, sute de buchete de flori au fost depuse sâmbătă dimineaţă de britanicii dornici să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost soţul reginei Elisabeta timp de 73 de ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON