URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Martie 2020, 15:31

Fundația Comunitară Oradea: peste 500.000 de lei s-au strâns în lupta împotriva coronavirusului. Mai e nevoie de donații

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a anunţat, vineri, că s-au strâns 521.874 lei prin mobilizarea unor oameni de bine, în lupta cu coronavirusul în Bihor.

"Reprezintă 78% din suma necesară achiziţionării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialişti din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în judeţul nostru", atrag atenţia reprezentanţii ONG-ului, îndemnând în continuare la donaţii.

Potrivit unui comunicat al FCO, prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop şi a unei staţii centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcţiile vitale în valoare totală de 268.376 lei. În plus, au fost achiziţionate 4000 de kituri de testare şi recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

Membrii FCO mai arată că, beneficiind de sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, au fost achiziţionate şi livrați 100 de ochelari de protecţie şi 200 de combinezoane de unică folosinţă la Spitalul Municipal  "Dr. Pop Mircea" Marghita.

De asemenea, Asociaţia "Amia suflet de copil" şi grupul "Sunt mămică, ce să fac?" au donat pentru a acoperi costul a 300 de măşti de protecţie pentru spitalele municipal din Oradea şi Marghita.

"Următoarea urgenţă semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilaţie mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei şi avem nevoie în continuare de donaţii şi sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară", arată FCO.

Ca urmare a colaborării mai multor companii - Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu şi Decitex RO - ONG-ul a început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcţie de cererile venite din spitalele judeţului.

"Mulţumim din suflet celor 533 donatori persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceu, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? şi partenerilor de comunicare Ghid Local şi Blackboard. Donațiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html", mai arată FCO.

ONG-ul mai notează că nu reţine niciun procent din sumele strânse şi că toate comisioanele ocazionate de operaţiunile cu cardul pentru efectuarea donaţiilor sunt suportate de Fundaţia Comunitară Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON