URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 08 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
28 Martie 2020, 15:31

Fundația Comunitară Oradea: peste 500.000 de lei s-au strâns în lupta împotriva coronavirusului. Mai e nevoie de donații

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a anunţat, vineri, că s-au strâns 521.874 lei prin mobilizarea unor oameni de bine, în lupta cu coronavirusul în Bihor.

"Reprezintă 78% din suma necesară achiziţionării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialişti din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în judeţul nostru", atrag atenţia reprezentanţii ONG-ului, îndemnând în continuare la donaţii.

Potrivit unui comunicat al FCO, prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop şi a unei staţii centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcţiile vitale în valoare totală de 268.376 lei. În plus, au fost achiziţionate 4000 de kituri de testare şi recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

Membrii FCO mai arată că, beneficiind de sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, au fost achiziţionate şi livrați 100 de ochelari de protecţie şi 200 de combinezoane de unică folosinţă la Spitalul Municipal  "Dr. Pop Mircea" Marghita.

De asemenea, Asociaţia "Amia suflet de copil" şi grupul "Sunt mămică, ce să fac?" au donat pentru a acoperi costul a 300 de măşti de protecţie pentru spitalele municipal din Oradea şi Marghita.

"Următoarea urgenţă semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilaţie mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei şi avem nevoie în continuare de donaţii şi sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară", arată FCO.

Ca urmare a colaborării mai multor companii - Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu şi Decitex RO - ONG-ul a început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcţie de cererile venite din spitalele judeţului.

"Mulţumim din suflet celor 533 donatori persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceu, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? şi partenerilor de comunicare Ghid Local şi Blackboard. Donațiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html", mai arată FCO.

ONG-ul mai notează că nu reţine niciun procent din sumele strânse şi că toate comisioanele ocazionate de operaţiunile cu cardul pentru efectuarea donaţiilor sunt suportate de Fundaţia Comunitară Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON