URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2020, 15:31

Fundația Comunitară Oradea: peste 500.000 de lei s-au strâns în lupta împotriva coronavirusului. Mai e nevoie de donații

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a anunţat, vineri, că s-au strâns 521.874 lei prin mobilizarea unor oameni de bine, în lupta cu coronavirusul în Bihor.

"Reprezintă 78% din suma necesară achiziţionării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialişti din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în judeţul nostru", atrag atenţia reprezentanţii ONG-ului, îndemnând în continuare la donaţii.

Potrivit unui comunicat al FCO, prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop şi a unei staţii centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcţiile vitale în valoare totală de 268.376 lei. În plus, au fost achiziţionate 4000 de kituri de testare şi recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

Membrii FCO mai arată că, beneficiind de sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, au fost achiziţionate şi livrați 100 de ochelari de protecţie şi 200 de combinezoane de unică folosinţă la Spitalul Municipal  "Dr. Pop Mircea" Marghita.

De asemenea, Asociaţia "Amia suflet de copil" şi grupul "Sunt mămică, ce să fac?" au donat pentru a acoperi costul a 300 de măşti de protecţie pentru spitalele municipal din Oradea şi Marghita.

"Următoarea urgenţă semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilaţie mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei şi avem nevoie în continuare de donaţii şi sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară", arată FCO.

Ca urmare a colaborării mai multor companii - Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu şi Decitex RO - ONG-ul a început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcţie de cererile venite din spitalele judeţului.

"Mulţumim din suflet celor 533 donatori persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceu, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? şi partenerilor de comunicare Ghid Local şi Blackboard. Donațiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html", mai arată FCO.

ONG-ul mai notează că nu reţine niciun procent din sumele strânse şi că toate comisioanele ocazionate de operaţiunile cu cardul pentru efectuarea donaţiilor sunt suportate de Fundaţia Comunitară Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON