URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Martie 2020, 15:31

Fundația Comunitară Oradea: peste 500.000 de lei s-au strâns în lupta împotriva coronavirusului. Mai e nevoie de donații

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a anunţat, vineri, că s-au strâns 521.874 lei prin mobilizarea unor oameni de bine, în lupta cu coronavirusul în Bihor.

"Reprezintă 78% din suma necesară achiziţionării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialişti din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în judeţul nostru", atrag atenţia reprezentanţii ONG-ului, îndemnând în continuare la donaţii.

Potrivit unui comunicat al FCO, prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop şi a unei staţii centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcţiile vitale în valoare totală de 268.376 lei. În plus, au fost achiziţionate 4000 de kituri de testare şi recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

Membrii FCO mai arată că, beneficiind de sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, au fost achiziţionate şi livrați 100 de ochelari de protecţie şi 200 de combinezoane de unică folosinţă la Spitalul Municipal  "Dr. Pop Mircea" Marghita.

De asemenea, Asociaţia "Amia suflet de copil" şi grupul "Sunt mămică, ce să fac?" au donat pentru a acoperi costul a 300 de măşti de protecţie pentru spitalele municipal din Oradea şi Marghita.

"Următoarea urgenţă semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilaţie mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei şi avem nevoie în continuare de donaţii şi sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară", arată FCO.

Ca urmare a colaborării mai multor companii - Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu şi Decitex RO - ONG-ul a început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcţie de cererile venite din spitalele judeţului.

"Mulţumim din suflet celor 533 donatori persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceu, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? şi partenerilor de comunicare Ghid Local şi Blackboard. Donațiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html", mai arată FCO.

ONG-ul mai notează că nu reţine niciun procent din sumele strânse şi că toate comisioanele ocazionate de operaţiunile cu cardul pentru efectuarea donaţiilor sunt suportate de Fundaţia Comunitară Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON