URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2020, 19:42

Fundația Comunitară Oradea caută proiecte pentru Swimathon 2020

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea lansează astăzi apelul de proiecte pentru Swimathon Oradea 2020. Până pe 31 iulie 2020, ONG-uri sau grupuri de iniţiativă din judeţul Bihor îşi pot înscrie cauzele/proiectele pentru a participa la o ediţie mai aparte, pe platforma https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/creeaza.

Din 2013, la Swimathon Oradea se fac valuri de generozitate pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajaţi din companii, antreprenori şi chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială şi dărnicia pentru cauze relevante şi transformatoare pentru judeţul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenţi la nevoile din jurul nostru şi ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi.

Anul acesta nu ne vom mai întâlni la bazin pentru mica noastră "olimpiadă". Experienţa evenimentului va pune mai presus de competiţie colaborarea şi efortul comun de a schimba în bine comunitatea. Vom păstra la această ediţie inedită emoţia, energia binelui şi generozitatea cu care bihorenii ne-au obişnuit de-a lungul anilor. Până la urmă înotul era pretextul de a face schimbări pozitive în comunitate, nu?

Ce este Swimathon?

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

Cum funcţionează anul acesta Swimathon Oradea?

1. Organizaţiile şi grupurile de iniţiativă îşi înscriu proiectele / cauzele până pe 31 iulie 2020;

Un grup de iniţiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. După validarea proiectului de către boardul FCO, fiecare echipă de proiect îşi va atrage înotători virtuali în număr nelimitat, care vor avea rolul să promoveze cauza în vederea strângerii de donaţii şi sponsorizări.

2. Înscrierea înotătorilor virtuali / echipelor de înotători-fundraiseri şi a Ambasadorilor se va face din momentul validării proiectelor până în 22 august 2020;

Swimathon Oradea 2020 nu are limite de spaţiu, timp şi cu atât mai mult de generozitate. Ediţia cu numărul 8 vine cu o provocare deschisă tuturor celor care doresc să înoate în spaţii alternative bazinului (piscine private, piscine publice, lacuri, râuri, mări, oceane, etc.) pentru a-şi îndeplini obiectivul sportiv (fiecare înotător îşi va propune propriul obiectiv în funcţie de propriile capacităţi sportive). Dacă până acum evenimentul aduna la un loc preponderent înotători bihoreni, anul acesta oricine şi de oriunde poate înota la Swimathon Oradea până în data de 22 august 2020. În paralel, se vor putea înscrie maximum 40 de înotători experimentaţi în înotul în ape deschise, pentru a participa în data de 22 august 2020, de la ora 10:00, la competiţia demonstrativă (fără spectatori, dar cu transmisii live din teren pentru cei de-acasă) pe care o vom organiza la Kingsland Ineu. Tot atunci vom premia cu 1000 lei proiectul susţinut de înotătorul care va obţine cel mai bun timp în proba de 5000 m, iar la finalul campaniei de strângere de fonduri vom acorda un alt premiu de 1000 lei pentru proiectul care va mobiliza cele mai multe fonduri în toată această perioadă.

Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor care doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei ce au nevoie de sprijin.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon şi pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/SwimathonOradea/ .

Claudia Abrudan
Director Executiv Fundaţia Comunitară Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON