URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Octombrie 2018, 16:35

Fundația Ruhama şi Avocatul Poporului organizează la Oradea o informare pe tema calităţii serviciilor sociale și socio-medicale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale – 10 octombrie, Fundația Ruhama în colaborare cu instituția Avocatul Poporului organizează la Oradea un eveniment de informare și instruire adresat managerilor și specialiștilor din Serviciile Sociale și Socio-medicale din Bihor. Evenimentul are loc la Hotel Forum Continental, ora 10:00.

Scopul evenimentului este de a contribui la sporirea vigilenței managerilor și specialiștilor din Serviciile Sociale și Socio-medicale din Bihor asupra asigurării calității în serviciile pe care le oferă, precum și asupra asigurării protecției depline a persoanelor - copii, vârstnici, persoane cu handicap, aflate în grija acestora.

Participanții la eveniment sunt furnizorii de servicii precum: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Direcția de Asistență Socială Oradea, Centrul  Medico-social de Psihiatrie Nucet, Direcția de Sănătate Publică Bihor, și alți furnizori de servicii sociale și socio-medicale.

Așteptările ridicate de la acest eveniment se datorează atât prezenței specialiștilor care au calitatea de formatori, vorbitori în cadrul evenimentului, experți angajați sau colaboratori ai instituției Avocatul Poporului, Centrul Zonal Alba, respectiv dna Felicia Boțan – jurist, dna Conf. Univ. Dr. Radu Carmen Corina, dl. Mihai Copăceanu – psiholog, cât și tematicilor evenimentului care vor crea spațiul unei dezbateri privind  practicile și reglementările de prevenire a torturii și a altor pedepse ori tratamente aplicate cu cruzime, inumane sau degradante, contenționarea și alte subiecte de interes în serviciile sociale.

Evenimentul organizat la inițiativa Fundației Ruhama și în colaborare cu instituția Avocatul Poporului, este urmare a faptului că organizația neguvernamentală bihoreană a fost invitată de către instituția Avocatul Poporului în anul 2016, să  participe la activitățile organizate în cadrul mecanismului național de prevenire a torturii, a tratamentelor inumane şi degradante.

Ca urmare a experienței de monitorizare în spațiile rezidențiale în care se află temporar sau pe termen lung diferite categorii de persoane, Fundația Ruhama a propus astfel organizarea unei sesiuni de instruire în folosul creșterii calității serviciilor sociale și socio-medicale bihorene și în acord cu legislația în materie.

Începând cu anul 2004, Fundația Ruhama formează specialiști în domeniul serviciilor sociale și asigură programe de calificare profesională pentru îngrijitori de bătrâni, lucrători sociali sau îngrijitori de copii, fiind prima școală bihoreană autorizată pentru calificarea adulților în meseriile menționate.

Detalii suplimentare pot fi obținute la telefonul 0723-352.103, Tina Daragiu – co-fondator al Fundației Ruhama.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON