URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Ianuarie 2023, 21:17

FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea

FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea foto: cititor Bihoreanul
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea foto: cititor Bihoreanul
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea foto: cititor Bihoreanul
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea Foto: Grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea Foto: Grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea Foto: Grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea foto: cititor Bihoreanul
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea foto: cititor Bihoreanul
FOTO: Mașina vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, distrusă de un copac în Oradea foto: cititor Bihoreanul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maşina vicepreşedintelui Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a fost serios avariată vineri seară de un copac prăbuşit peste ea pe strada Iuliu Maniu din Oradea.

Imaginile cu maşina presată sub copac - o Skoda Superb cu numărul BH-02-CJB - au fost publicate pe mai multe grupuri de Facebook.

Contactat de BIHOREANUL, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor a confirmat incidentul şi a povestit şi cum s-a întâmplat.

"Am oprit în zonă să mă întâlnesc cu cineva. Am lipsit o jumătate de oră şi când m-am întors copacul era căzut pe maşină", a declarat Mălan pentru BIHOREANUL.

Acesta a ajuns la faţa locului înaintea echipelor de intervenţie. "Voiam să merg mai departe, când am văzut ce s-a întâmplat. După aceea au venit echipajele de intervenţie. Acum (n.r. - în jurul orei 21.10) aştept să se taie copacul şi să se scoată maşina de sub el", a mai spus Mălan.

foto: cititor BIHOREANUL

Vicepreşedintele CJ spune că nu a văzut momentul în care s-a prăbuşit copacul şi, deci, nu s-a simţit nicio clipă în pericol. În schimb, în mod surprinzător, nu este supărat că va rămâne fără maşină de serviciu.

"Bine că s-a întâmplat să cadă copacul pe o maşină care staţiona pe marginea drumului, în care nu era nimeni. Dacă se prăbuşea pe o maşină aflată în trafic, în care era cineva, se putea lăsa cu victime", a spus Mircea Mălan.

Un locuitor din zonă care a transmis BIHOREANULUI şi imagini de la incident a precizat că a făcut de mai multe ori sesizări la Primăria Oradea legate de copacii uscaţi de pe stradă.

foto cititor BIHOREANUL

"Sincer, mă bucur că nu a căzut pe maşina mea. Din păcate nu se toaletează copacii", a spus acesta.

Culmea este că, cel mai probabil, Primăria Oradea va plăti în urma incidentului.

După toate probabilităţile, CJ îşi va repara maşina pe asigurare, iar pentru recuperarea pagubelor, asigurătorul se va îndrepta ulterior împotriva Primăriei, condusă în trecut, ca viceprimar, tocmai de Mălan, iar în prezent de un alt liberal, Florin Birta...

foto: cititor Bihoreanul

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Lol
Pune gardienii publici sa dea amendă copacului. Asta e orașul lui
Postat 26 Ianuarie 2023, 20:21 de Nicolaevadim
Stai așa bree Bihorele...
De când Vicele sau cine o fi are la mașina sa personală numere cu inițialele respective? Știm că numerele de mașini ale instituțiilor nu pot fi luate de persoane fizice, ori d-ul mălan o fi având alt regim? Care o fi fost motivul că mașina vicelui Mălan nu a fost parcată în curtea instituției, mai bine spus la garajul instituției la aceea oră? Știm că fiecare instituție are șofer plătit pentru unii edili, oare bani încasați pentru șoferii instituției merg în altă direcție doar pe hârtii apar? Mălan locuiește pe str. Szigligeti Ede așa stim unii și nicidecum pe str. Iuliu Maniu. Oare ce căuta el acolo în noapte la casa cu pricina. Vrio ședință adhoc nocturnă...
Postat 23 Ianuarie 2023, 17:32 de Morometul
da
Cum naiba a putut spune ceva de capul lui, la el toate declaratiile sunt : sa vedem ce spune domnul presedinte.
Postat 22 Ianuarie 2023, 14:07 de adi13
Au spus-o altii, eu doar repet:
Puterea corupe! Puterea absoluta corupe absolut! Si aici nu ma refer la categoria musca, gen Malan care foloseste masina de serviciu in interes personal. Ma refer la coruptia vasta de peste tot din Romania, indiferent de domeniu. In Romania nu se mai poate face nimic, sistemul este putred de corupt, suntem condamnati. Hai sa analizam: politia? Inexistenta, si cine incearca sa-si faca treaba este adus rapid la realitate! Procuratura? "E" de-ai nostri! Judecatorii? Pai noi i-am pus! Legile? Noi le facem! Frica ramane singurul element care ar putea sa mai scoata tara asta din bezna. Din pacate, asta este sinonima cu dictatura si pare a fi singura iesire din criza. Trebuie sa inceapa si ai nostri sa-si traga gloante in cap, sau sa sara de la etajul 8, altfel nu se va schimba nimic. Avem SRI-ul care ne vegheaza somnul! Somn usor tuturor!
Postat 22 Ianuarie 2023, 08:34 de Kid
Din tumultul cotidian.
Era o vreme cand, Intaiul si cel mai Pretuit, nu precupetea nici un efort sa infiereze administratia pentru “toaletarile” hardnouvo, lipsa de dialog public pe teme sensibile (si bine facea). Desigur, ulterior, o data ajuns la putere, plin de sine, a comis aceleasi erori, desconsiderand opinia publica, specialisti, etc. Din ciclul puterea iti suceste mintile. Cum intaiul aparator al Intaiului si cel mai Pretuit, i-a pomenit numele, a se consemna asta, ma vad nevoit sa aduc niste dovezi in argumentatia mea, altfel degeaba vorbim. https://bolojan.wordpress.com/2008/05/04/cu-musca-la-arat-de-1-mai/ https://m.digi24.ro/regional/digi24-oradea/stejarii-din-piata-unirii-pusi-la-pamant-apm-nu-a-dat-aviz-pentru-taieri-primaria-oradea-risca-amenzi-410259 P.S.: nu sunt ecologist, de ala scelerat care se lipeste de asfalt, dar am o toleranta scazuta la ipocrizie. Au disparut o gramada de arbori maturi in oras, nu trebuie sa-i tai, trebuie doar sa-i tratezi cu indiferenta si dispar. A nu se intelege ca dau vina direct pe Intaiul si cel mai Pretuit, dau vina pe un mecanism, sistem, infintat si girat de el. Afara ii vopsit gardu, inauntru…
Postat 22 Ianuarie 2023, 06:23 de User anonimizat
Nu e prea distrusa
Azi era in Alesd malan si trecea strada prin loc nepermis. Poate poate il mai am pe dashcam cum era el speriat. Oare si azi e interes de serviciu? ITM-u? Plus ca malan sta pe szigligeti ede, parca, nu pe Maniu. Acolo pe colt, casa aia verde cu curte comuna.
Postat 21 Ianuarie 2023, 21:50 de poiu
Copacii contraataca in felul lor
Iti dau lacrimile cand vezi cat lucreaza alesii pentru tine. Malan e in interes de serviuciu vineri la 21, in intuneric si ploaie, cel cu 01 goneste ca un descreierat sambata la o intalnire care a avut loc lunea in judetul vecin, Birta face accident cu masina institutiei duminica seara. Malan a mai fost fotografiat in urma cu un an in Alesd, unde s-a dus in interes de serviciu cu copil cu tot ca sa discute cu un primar care la fel, lucreaza si in weekend. Oamenii astia merita toata aprecierea. Apropo, fostul primar s-a gandit sa-si dea singur bonusuri. Oare acest obicei nobil s-a pastrat in mandatul Birta si s-a portat sau nu si la CJ? Cred ca Abrudan nu reactioneaza pentru ca e paralizat de stirea cu Predoiu.
Postat 21 Ianuarie 2023, 17:01 de 1x1
Interes de serviciu la ora aia?
Duminica tot il vad pe Malan cu familia, prin oras cu masina de serviciu. Sigur e foarte legal ce face el, dar asa e cand gasca a pus stapanire pe toate institutiile, si nimeni nu verifica pe nimeni.
Postat 21 Ianuarie 2023, 16:48 de adi13
"D-zeu nu culcă-te" ...
... spun țăranii din satul de baștină al lui Mălan.
Postat 21 Ianuarie 2023, 11:56 de KP
BH-02-CJB este proprietatea Cosiliului județean Bihor, nu a lui Mălan Mircea, vicepreședinte al acestei instituții.
"Am oprit în zonă, să vorbesc cu cineva" ne spune utilizatorul mașinii de serviciu a CJ. Nici vorbă ... Mircea Mălan, precum Ilie Bolojan și toți politrucii liberali care folosesc mașini de serviciu, utilizează aceste autovehicule mai ales în interes personal. Autoturismul în cauză era parcat în fața casei lui Mălan, la domiciliul acestuia, în timp ce acesta dormea ca porcu'n păpușoi. De aceea a ajuns el mai repede la mașină (10-12m de dormitorul lui), înainte Poliției Locale care își are sediul un puc mai încolo, la nici 100m.
Postat 21 Ianuarie 2023, 11:53 de KP
Asta nici nu se mai pune…
Sa fii fost Pasztor baga dom’ Abrudan niste foiletoane investigative demne de Pulițăr. A naibii cum toti ilustrii astia, de neatacat, au intalniri numai si numai in weekend sau seara tarziu, desigur numai si numai in interes de servici…
Postat 21 Ianuarie 2023, 08:07 de User anonimizat
Stixu
Vezi ca nu-i masina lui Malan, e masina Consiliului Judetean Bihor, condusa de Malan. Tinand seama de ora evenimentului, sunt absolut convins ca o conducea in interes personal.
Postat 21 Ianuarie 2023, 06:41 de Kid
Solutia e simpla.
Un registru al fiecarui arbore, parteneriat cu facultatea de protectia mediului, sectia de silvicultura. Asa isi fac si studentii practica si noi avem arbori siguri. O aplicatie pentru accesat istoricul fito-sanitar, asta costa dar nu e o avere. Arborii batrani trebuie ajutati cu chingi de piele/panza, reduce presiunea pe crengi si implicit trunchi. Solutia e raspandita in Europa la care raportam.
Postat 21 Ianuarie 2023, 02:58 de User anonimizat
Caz tipic de ghinion
Probabil ca locul de parcare lăsat liber de riverani nu era decit o momeala.
Postat 21 Ianuarie 2023, 02:20 de Simonette
Erata
Skoda Superb cu numărul BH-02-CJB. Tot pă noi ne bate D-zo...Si are dreptate, noi suntem de vină...
Postat 20 Ianuarie 2023, 23:18 de excalibur
Karma a sosit la Oradea...
...acum in tot judetul
Postat 20 Ianuarie 2023, 23:16 de excalibur
No hai sa aud ecologiștii, ăștia cu betoane în cap
Majoritatea copacilor au o vârstă înaintată, nu toți trebuie tăiați, și trebuie plantați ceea ce privește.aria și face. Hai sa ne uitam pe progresului au fost plantați acum probabil 35 de ani, au fost făcuți sa se înalțe, fapt care le scade perioada de viață, e fain când treci pe acolo, dar nu știi când îți cade în cap unul. Acum câteva zile în București a căzut un copac peste o domnișoară, ea nu va mai avea aceleași cur de viață. Ecologiștilor când comentați sa va gândiți de 1000 de ori, și apoi sa comentați, voi nu știți cum se plantează un pom un copac, voi doar comentați.
Postat 20 Ianuarie 2023, 23:11 de Sandu2100
Primaria
Sa dea in judecata Primaria sa il despagubeasca ????
Postat 20 Ianuarie 2023, 22:04 de Mare_blue17
....
....când natura începe să-si ceară prețul .
Postat 20 Ianuarie 2023, 21:44 de Maikeltroll
ma, io iti spun ca tot nu vreau strazi fara copaci
vorbesc serios, nu ironic. Asa ca trebuie sa gasim solutii urbane sa si pastram strazi verzi si umbrite, sa avem si copaci mari si sanatosi, rezistenti si frumosi. Cine se pricepe sa faca un pas in fata cu propuneri de solutii realiste la dezbatere
Postat 20 Ianuarie 2023, 21:32 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON