URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 24 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2021, 14:00

Fotbal: Luceafărul a surclasat-o pe Crişul Aleşd, într-un joc amical

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca Lotus Băile Felix și CA Oradea, şi cea de-a treia echipă bihoreană din Liga a III-a la fotbal, Luceafărul Oradea a susţinut sâmbătă o partidă amicală.

Tânăra echipă a Luceafărului a primit, pe teren propriu, replica unei alte tinere formaţii, Crişul Aleşd, pe care a întrecut-o cu un scor clar, cu 7-0, după ce şi la pauză conducea cu 4-0.

După cum arată şi scorul, raportul de forţe din acest duel a fost net în favoarea gazdelor, care au marcat de şapte ori, prin Jurcuţ, Prejmerean, Drăgan, Toderici, Popovici, Pădurean şi Ţîrlea.

Antrenorii echipei Luceafărul, Dorin Mudura, Călin Capotă şi Ioan Pap Deac, au trimis în teren în prima repriză formula: Nergheş - Ştef, Drăgan, Borma, Laza - Prejmerean, Vitalis, Tirla - Goilean, Jurcuţ şi Gabriel.

În repriza a II-a au jucat pentru Luceafărul: Marco Mudura - Cociolan, Abagiu, Ardelean (Ţîrţ), Lezeu - Tamaş, Bene, Popovici - Pădurean, Toderici, Ţîrlea.

De partea cealaltă, la Crişul Aleşd, antrenorul Ciprian Fogaroşi a început jocul cu: Tătar - Burlău, Fogaroşi, Chiş, Mîndrila - Teuşdea, Gavriluţ - Crăciune, Boier, Balogh - Buda. Pe parcurs a fost rulat întreg lotul de 21 de jucători a celor de la Crişul, inclusiv Pîrcălab, un jucător născut în anul 2006.

Pentru Luceafărul Oradea acesta a fost cel de-al treilea amical din această vară. Va urma sâmbătă, 14 august, meciul din deplasare cu CSM Satu Mare, de la ora 11, iar o săptămână mai târziu, pe 21 august, jocul de acasă cu Gloria Teuz Cermei.

"Obiectivul nostru este acela de a creşte jucători tineri, iar dacă mai primim câteva întăriri în această vară, ne vom putea bate pentru evitarea retrogradării", a declarat antrenorul principal al celor de la Luceafărul, Dorin Mudura.

Şi pentru Crişul Aleşd, meciul de sâmbătă a fost tot cel de-al treilea amical al verii. Vor mai urma pe 21 august jocul din deplasare cu Bihorul Beiuş, iar pe 28 august, meciul cu Unirea Livada.

"Noi avem o echipă de copii, născuţii în anii 2003-2004. Sunt doar doi jucători din lotul nostru cu ceva experienţă, Mîndrila, de 24 de ani, şi Chiş, în vârstă de 28 ani. De aceea, noi dorim să ne construim în acest an o echipă, să ne consolidăm relaţiile de joc, iar mai apoi, în sezoanele următoare să dorim să ne propunem mai mult", a spus antrenorul formaţiei Crişul Aleşd, Ciprian Fogaraşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5937 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON