URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Mai 2022, 00:43

Fotbal: CAO a remizat cu scor alb la Hunedoara, în returul barajului de promovare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la CAO 1910 Oradea au încheiat, sâmbătă, cu capul sus sezonul competiţional 2021-2022. Astfel, în meciul retur din barajul pentru promovare cu CS Hunedoara, bihorenii au remizat cu scor alb, 0-0, pe Stadionul Michael Klein din Hunedoara.

Antrenorul Florin Fărcaş a efectuat câteva schimbări în echipa de start faţă de partida din tur, când, la Oradea, pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", hunedorenii s-au impus cu 4-2. În poartă a apărut acum Barabaş, iar în atac s-a început cu Sergiu Jurj şi Mihai Ion.

Jocul a fost echilibrat, nu cu foarte multe ocazii de poartă, dar pe lângă acţiunile gazdelor au apărut şi cele ale orădenilor.

Nimeni nu a reuşit să marcheze, astfel că partida s-a încheiat aşa cum a început, cu scor egal, 0-0, un rezultat bun pentru orădenii care s-au întors neînvinşi de la una dintre marile favorite la promovare anul acesta din întreg eşalonul al III-lea.

"Am venit la Hunedoara să practicăm un fotbal plăcut, ca cel pe care l-am practicat pe parcursul campionatului, joc în care să dăm posibilitatea copiilor noştri să se afirme. Mă bucur că am avut o prestaţie bună, am dat bătăi mari de cap Hunedoarei, am ţinut piept unei echipe cu jucători foarte experimentaţi. Per ansamblu eu zic însă că meritam victoria, chiar dacă jocul s-a terminat 0-0", a declarat, după partidă, antrenorul echipei orădene Florin Fărcaş.

De partea cealaltă, hunedorenii au rămas neînvinşi şi acum, înaintea finalei de la baraj, pe care o vor susţine în compania celor de la Minaur Baia Mare, echipa care a întrecut şi în partida tur Metalurgistul Cugir, cu 3-2, după ce în prima manşă s-a impus cu 4-0.

Cu acest meci, CAO 1910 Oradea şi-a încheiat misiunea din acest sezon.

Sportivii bihoreni vor continua antrenamentele câteva zile, după care vor intra în vacanţă.

Se aşteaptă ca în această vară conducerea clubului să efectueze procedura de schimbare a numelui, în FC Bihor, iar apoi să stabilească strategia pentru următorul sezon.


CS Hunedoara – CAO 1910 Oradea 0-0

CS Hunedoara: Lefter – Fl. Iacob, R. Garutti, Jairo Rodrigues, M. Trăşcan, A. Bradu, Ad. Bedea (min. 79 P. Simon), L. Buş, Sg. Arnăutu, A. Hergheligiu (min. 79 Al. Mogoş) şi A. Roşu (min. 87 Al. Neacşa). Antrenor. Florin Maxim

CAO: Barabaş – C. Jurj, D. Stan, M. Kovacs, R. Gunie, D. Cîrjan, G. Cherman (min. 64 R. Ardelean), Ad. Popa (64 Fl. Chitaş), A. Gheorghiţă, M. Ion şi Sg. Jurj. Antrenori: Florin Farcaş.

Au arbitrat: Nechita Marius Chioran (Floreşti – Cluj) – Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) şi Daniela Constantinescu


Rezultatele din manşa retur a semifinalelor barajului de promovare în Liga a II-a:

Dante Botoşani – CSM Focşani 2-1 (în tur: 0-0)
Oţelul Galaţi – Foresta Suceava 2-0 (în tur: 1-0)
CS Afumaţi – CS Tunari 0-2 (în tur: 2-3)
Progresul Spartac – SC Popeşti Leordeni 1-1 (în tur: 1-0)
AFC Odorheiu Secuiesc - Viitorul Dăeşti 1-0 (în tur: 1-0)

CSM Slatina - FC Pucioasa 2-0 (în tur: 2-0)
CSM Reşiţa - CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-1 (în tur: 1-0)
CSC Dumbrăviţa - CSM Deva 1-3 (în tur: 5-1)
CS Hunedoara - CAO 1910 Oradea 0-0 (în tur: 4-2)
Minaur Baia Mare - Metalurgistul Cugir 3-2 (în tur: 4-0)


Programul partidelor din finala barajului de promovare:

Dante Botoşani – Oţelul Galaţi

CS Tunari – Progresul Spartac

CSM Slatina – AFC Odorheiu Secuiesc

CSC Dumbrăviţa – CSM Reşiţa

CS Hunedoara – Minaur Baia Mare

Partidele din turul finalei vor avea loc pe 4 iunie, iar cele din retur pe 8 iunie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON