URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2021, 10:52

Fotbal: CAO a câştigat cu Progresul Şomcuta, iar Lotus Băile Felix a pierdut cu SCM Zalău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţiile bihorene de fotbal au cucerit doar trei puncte din cele nouă posibile puse în joc în etapa a 14-a a Ligii a III-a, programată în acest sfârşit de săptămână.

După ce vineri, Luceafărul Oradea a pierdut la scor de neprezentare, la Cluj, pe terenul celor de la CFR II, sâmbătă, Lotus Băile Felix a pierdut cu 1-2, după ce a condus cu 1-0, jocul susţinut pe teren propriu în compania celor de la SCM Zalău. Singurii care au câştigat în această rundă au fost orădenii de la CAO 1910, care şi-au câştigat jocul de pe teren propriu, cu Progresul Şomcuta Mare, cu scorul de 3-1 şi, astfel, şi-au consolidat poziţia a doua a clasamentului.

Luceafărul a pierdut în deplasare...

Vineri, la Cluj, Luceafărul a pierdut cu 0-3, după ce la pauză cei de la CFR II conduceau cu 1-0.

Deşi nu au început rău partida, luceferii au avut din nou de pătimit din cauza unor greşeli personale. Astfel, s-a întâmplat în minutul 23, când Dusan Celar a deschis scorul, dar şi în minutul 56, când portarul Cristea a provocat penalty-ul, din care acelaşi Dusan Celar a înscris pentru 2-0.

Scorul final a fost stabilit în minutul 75, când în urma unei centrări în faţa porţi a gazdelor, fundaşul Daniel Borma a deviat mingea în propria poartă, rezultând un autogol.

Jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 3-0 în favoarea echipei CFR Cluj II, tinerii fotbaliştii de la Luceafărul suferind a 13-a înfrângere consecutivă din acest sezon, dar şi meciul al şaselea consecutiv în care nu a reuşit să înscrie.

Luceferii sunt în continuare, astfel, deţintorii "lanternei roşii", cu un singur punct.


CFR Cluj II – Luceafărul Oradea 3-0 (1-0)

Au marcat: Dusan Celar (min. 23 şi 56 din penalty) şi Daniel Borma (min. 75 - autogol)

Luceafărul: A. Cristea – Coţolan, D. Borma (min. 82 G. Ardelean), Fl. Drăgan (min. 78 A. Berdea), D. Laza, D. Vitalis (min. 46 R. Tirla), D. Sfârlea, N. Goilean (min. 64 V. Negruţiu), R. Pădurean (min. 82 L. Ţîrţ), Al. Jurcuţ şi D. Lăsconi. Antrenor: Dorin Mudura


... CAO a câștigat acasă

O zi mai târziu, sâmbătă, au evoluat şi celelalte două echipe bihorene, CAO şi Lotus Băile Felix, ambele acasă, acestea susţinând, de altfel, ultimul joc oficial de pe teren propriu din acest an calendaristic.

La Oradea, pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", trupa pregătită de Florin Fărcaş a primit replica maramureşenilor de la Progresul Şomcuta Mare, pe care a reuşit să-i învingă cu scorul de 3-1, după ce la pauză însă tabela indica egalitate, 1-1.

După ce Lezeu a reluat din şase metri, iar oaspeţii au scos de pe linia porţii, maramureşenii au avut în minutul 8 un şut din afara careului, reţinut fără probleme de portarul Barabaş.

În minutul 11 însă bihorenii puteau deschide scorul, dar Hosu, care a scăpat singur, după ce a fost angajat de Chitaş, a trimis pe lângă poartă. În cele din urmă, CAO a reuşit deschiderea scorului, în minutul 27, când Lezeu l-a angajat în adâncime pe Florin Chitaş, care a scăpat singur cu portarul, iar din interiorul careului l-a "executat" pe acesta, cu un şut pe jos.

Nu au trecut decât trei minute şi oaspeţii, contrar cursului jocului, au restabilit egalitatea. După o centrare de pe partea dreaptă, mingea a fost trimisă înalt în faţa porţii la bara a doua, de unde, căpitanul oaspeţilor, experimentatul Paul Batin a reluat cu capul învingându-l pe portarul Barabaş.

După primirea golului, elevii antrenorului Florin Fărcaş au ieşit mai mult la atac, iar în minutele 36, 39, 40 şi 45+1 şi-au creat patru bune situaţii, dar nici Gheorghiţă, nici Chitaş şi nici atacantul Hosu, de două ori, nu au reuşit să trimită mingea în poartă. S-a intart în pauză, astfel, cu scor egal, 1-1.

Repriza a doua a fot mult mai bună pentru CAO, care în minutul 47, prin Gheorghiţă au anunţat deja că sunt decişi să înscrie cât mai repede. A urmat însă în minutul 52 un şut bun al oaspeţilor, prin Balmoş, care de la 22 de metri, din unghi de 45 de grade, a trimis puţin peste poartă.

La faza imediat următoare orădenii au dat lovitura. Angajat în adâncime, Hosu a intrat în careu, i-a trimis în faţa porţii lui Chitaş, care a îndeplinit o simplă formalitate din patru metri, scor 2-1.

Dezlănţuiţi, orădenii au continuat să fie periculoşi. În minutul 56, Hosu a scăpat din nou singur cu portarul, l-a driblat pe acesta, apoi a trimis spre poartă, dar, incredibil, Cezar Bud s-a repliat şi a respins de pe linia porţii.

În minutul 60 a fost rândul oaspeţilor să fie periculoşi, dar reluarea cu capul a lui Paul Batin, din 8 metri, a trecut pe lângă poartă.

Nu au trecut decât două minute şi bihorenii au obţinut un penalty. Portarul celor de la Şomcuta, Brumar a greşit. A trimis mai întâi în Florin Chitaş, după care l-a faultat pe acesta în careu. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, iar Cosmin Letan a transformat-o în minutul 64, urcând scorul la 3-1.

Pe final, maramureşenii au avut şi ei o ocazie, dar şutul pe jos din 6 metri, a fost reţinut de portarul Barabaş, de lângă bară. Ultima ocazie a disputei a aparţinut însă orădenilor, care în minutul 90+1 puteau mai înscrie, dar Lezeu, scăpat singur, a intrat în unghi şi nu a reuşit să trimită pe poartă.

Jocul s-a încheiat cu victoria bihorenilor cu 3-1, fapt care face ca cei de la CAO să ajungă la cea de-a şasea victorie consecutivă. Astfel, echipa a fost plasată pe locul al doilea, detașat, la cinci puncte faţă de echipa de pe locul 3 şi la egalitate cu liderul ierarhiei.

"Am avut o partidă destul de grea, ţinând cont de suprafaţa de joc, pentru că a fost un teren foarte greu, iar noi ne bazăm pe un joc de posesie, cu progresie din faza defensivă până în zona de finalizare, dar, una pese alta, eu spun că am fost conectaţi pe toată durata partidei. Am încercat, pe cât posibil, să ne luăm toate cele trei puncte, pentru că acestea au fost cele mai importante, ţinând cont că a fost ultimul joc din acest an pe teren propriu", a declarat, la finalul meciului, antrenorul echipei CAO, Florin Fărcaş.


CAO 1910 Oradea – Progresul Şomcuta Mare 3-1 (1-1)

Au marcat: Florin Chitaş (min. 27 şi 53) şi Cosmin Letan (min. 64 din penalty) / Paul Batin (min. 30)

CAO: Barabaş – Cr. Copil (min. 69 M. Kovacs), C. Letan – ctp., D. Stan, L. Ioviţă – G. Cherman, R. Gunie (min. 82 Şt. Meşter) – A. Gheorghiţă (min. 69 D. Marina), Al. Lezeu, Fl. Chitaş (min. 75 Fl. Porumb) – M. Hosu (min. 82 D. Cîrjan). Antrenor: Florin Farcaş

Progresul: D. Brumar – B. Paşca, C. Bud,  P. Szecui, Ad. Tarţa -  R. Sima (min, 69 R. Marian), B. Buşică - B. Jeler (min. 69 G. Borode) E. Piroska (min. 61 Cr. Raicu), T. Balmoş - P. Batin - ctp. (min. 73 B. Bîrle). Antrenor: Vasile Oană

Au arbitrat: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba) – Daniel Popa (Câmpeni) şi Daniel Nistor (Zlatna)


Înfrângere și pentru Lotus Băile Felix

În schimb, la Sânmartin, pe Stadionul Comunal, Lotus Băile Felix, care a evoluat cu SCM Zalău, în derby-ul etapei a trebuit să se recunoască învinsă în această rundă, cedând cu scorul de 1-2, după ce a condus cu 1-0, iar golul al doilea l-a primit în prelungirile jocului.

Fără golgheterul Claudiu Codoban, Lotus nu s-a putut exprima foarte bine în faza ofensivă. Totuşi, în minutul 39 Alex Pintea a reuşit să înscrie pentru 1-0, în urma unei lovituri de colţ.

Elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ au intrat în avantaj la pauză, dar în repriza secundă, cei de la Zalău au fost mai insistenţi, ştiind faptul că au nevoie de o victorie dacă vor să spere la play-off. Fostul jucător al bihorenilor, Alexandru Sorian a reuşit egalarea, cu un şut bun de la peste 30 de metri. Mingea a lovit transversală şi a intrat în plasă.

În minutul următor, după o lovitură liberă indirectă, Lotus putea trece din nou în avantaj, dar dar mingea a fost salvată de pe linia porţii.

Disputat pe contre, finalul de joc a scos în evidenţă faptul că ambele echipe îşi doreau victoria, dar, în cele din urmă, în minutul 90+4, practic, la ultima fază a jocului, sălăjenii au marcat, după ce o fază dezvoltată de Jurj, în banda dreaptă, a adus mingea în centru unde Onicaş, urcat în ofensivă l-a pus în situaţie de singur cu portarul pe vârful Negruţ, la şapte metri de poartă.

Portarul bihorean Beke a parat prima execuţie, dar niciunul dintre coechipierii săi n-a urmărit mingea, care a revenit la acelaşi Negruţ, iar acesta a trimis în poartă.

Astfel, dacă Lotus a pierdut trei puncte importante, după ce a avut meciul în mână, zălăuanii, au cucerit trei puncte foarte preţioase, care îi mai ţin cu şanse reale în lupta pentru play-off.

Ultima etapă din acest an calendaristic va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, când CAO va juca pe terenul echipei SCM Zalău, Lotus Băile Felix se va deplasa la Sportul Şimleu Silvaniei, în timp ce Lucerafărul Oradea va primi replica formaţiei Someşul Dej.


Lotus Băile Felix – SCM Zalău 1-2 (1-0)

Au marcat: Alex Pintea (min. 39) / Alex Sorian (min. 76) şi Sergiu Negruţ (min. 90+4)

Lotus: Beke – Tamas Paublusztig, Pintea, Oros, Arsene – M. Popa, A. Popa (min. 75 Nogo) – Fl Pop, I. Ban, Costea (min. 70 Blăgea) – Făgărăşanu. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

SCM Zalău: Miron – Ilieş, Şumlea, Onicaş, Ardelean – Chalugher, Meşter, Sorian, Stanciu – Jurj şi Negruţ. Antrenor: Dorin Toma.

Au arbitrat: Andrei Ţiţii – Bogdan Vasile şi Răzvan Spătar.


Rezultatele şi marcatorii etapei a 14-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri, 26 noiembrie

CFR Cluj II – Luceafărul Oradea  3-0
Dusan Celar (23), (56 – penalty), Daniel Borma (74 – autogol)

Sâmbătă, 27 noiembrie

CSM Satu Mare – Someşul Dej 1-1
Eduard Dobrai (90) / Andrei Mureşan (31)
CAO 1910 Oradea – Progresul Şomcuta Mare   3-1
Florin Chitaş (27, 53), Cosmin Letan (64 – penalty) / Paul Batin (30)
Lotus Băile Felix – SCM Zalău  1-2
Alexandru Pintea (39) / Alexandru Sorian (76), Sergiu Negruţ (90+2)
Minaur Baia Mare – Sportul Şimleu Silvaniei 7-1
Viorel Chinde (21, 31, 45), Romariu Rus (34), Mircea Donca (51 – penalty), Sergiu Ciocan (61), Marco Petran (90+2) / Luigi Pop (50)


Clasament:

1

Minaur Baia Mare

14

10

2

2

50

18

32

32

2

CAO 1910 Oradea

14

10

2

2

30

17

13

32

3

Lotus Băile Felix

14

8

3

3

32

14

18

27

4

Someşul Dej

14

8

2

4

31

19

12

26

5

SCM Zalău

14

7

1

6

33

25

8

22

6

CFR Cluj II

14

5

2

7

17

19

-2

17

7

Sportul Şimleu Silvaniei

14

4

5

5

16

21

-5

17

8

Progresul Şomcuta Mare

14

3

4

7

20

34

-14

13

9

CSM Sare Mare

14

2

4

8

17

30

-13

10

10

Luceafărul Oradea

14

0

1

13

4

53

-49

1

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON