URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2020, 12:03

Fostul comisar european Corina Creţu la Oradea: Regret că fostul prefect Claudiu Pop nu candidează la Primărie, după ce Bolojan merge la CJ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pro România Bihor va avea candidaţi la 60 de primării din judeţ şi la 20 de consilii locale, a anunţat sâmbătă coordonatorul organizaţiei judeţene, Octavian Bara, într-o conferinţă de presă la care, alături de candidaţii la Primăria Oradea, Daniel Pop, şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor, Traian Bodea, împreună cu fostul prefect Claudiu Pop, a participat şi europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european pentru Dezvoltare Regională.

În Oradea cu plăcere

„Totdeauna îmi face plăcere să vin la Oradea, am fost şi în calitate de comisar european, pentru a arăta modalitatea în care fondurile europene pentru dezvoltare pot fi accesate cu succes”, a spus Corina Creţu, adăugând că „am lăudat de fiecare dată Oradea pentru că este un mode european de dezoltare, fapt care se datorează atât administraţiei locale, cât şi cetăţenilor”.

Referindu-se la faptul că din conducerea judeţului a făcut parte şi fostul prefect Claudiu Pop, trecut la Pro România, şi încă mai face parte şi actualul vicepreşedinte al CJ Bihor Traian Bodea, Corina Creţu a afirmat că „orădenii şi bihorenii au avut această şansă de a avea lideri înţelepţi, care nu au politizat aşa mult administraţia locală”.

Laude pentru Claudiu Pop

În condiţiile în care candidatul Pro România pentru Primăria Oradea este medicul Daniel Pop (36 ani), iar la şefia CJ Bihor Traian Bodea, Corina Creţu şi-a exprimat regretul că fostul prefect Claudiu Pop nu va candida la conducerea municipiului, având în vedere şansele existente după ce actualul primar Ilie Bolojan a decis să candideze la cea a judeţului.

„Cred că ar fi avut o şansă foarte bună după ce dl Bolojan a hotărât să nu mai candideze la Primărie, a demonstrat din funcţia de prefect cât ţine la nevoile orădenilor şi bihorenilor”, a spus Corina Creţu.

Pe de altă parte, însă, fostul prefect a precizat că va deschide lista Pro România la Consiliul Local Oradea şi va fi pe locul doi pe lista pentru CJ Bihor.

Cu programele pe masă

Coordonatorul Pro România Bihor, Octavian Bara, a anunţat că organizaţia va avea candidaţi la 60 de primării din judeţ şi la 20 de consilii locale, obiectivul major fiind „să accedem în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul Judeţean Bihor”.

Programele celor doi candidaţi, Daniel Pop şi Traian Bodea, vor fi făcute cunoscute în prima zi a săptămânii viitoare, când vor fi depuse la Biroul Electoral candidaturile pentru Oradea, şi respectiv până în 27 august în ce priveşte judeţul.

Candidatul la Primărie, Daniel Pop, a declarat că între priorităţile sale vor fi reînceperea cursurilor şcolare în siguranţă în Oradea, modernizarea infrastructurii spitaliceşti şi un parteneriat între Primărie şi Universitate, iar cel la şefia CJ Bihor, Traian Bodea, că vrea „digitalizarea tuturor instituţiilor subordonate”, de la DGASPC până la teatre şi Filarmonică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CLAUDIU POP AR FI AVUT O ȘANSĂ LA PMO,DAR A PREFERAT SĂ ÎL TRIMITĂ ,,SĂGEATA" PE VĂRU-SU PE CARE LA ,, INVENTAT" POLITICIAN PESTE NOAPTE!!!
Probabil toți simpatizanții pro Romania au așteptat ca odată cu decizia d-lui primar Bolojan de a nu mai candida la un nou mandat ,ca dl Claudiu Pop să își încerce norocul și până la urmă resursele și dibăcia politică de a ținti o funcție aleasă , in detrimentul unei funcții numite deținute de acesta cum a fost cea de prefect.Probabil BB este o echipă prea solidă si din acest motiv dl Pop a fugit de o lupta directă.
Postat 16 August 2020, 01:09 de User anonimizat
La cât de "profesioniști" sunt candidații de le listele ProRomânia ...
... nu vor avea niciun reprezentant ales în consiliul pentru Oradea și doar doi la consiliul județean. Organizația asta de la Bihor e ca și inexistentă.
Postat 15 August 2020, 13:28 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON