Cunoscută şi ca fosta sală ARLUS (Asociaţia Română pentru Strângerea Legăturilor cu Uniunea Sovietică), clădirea din Piaţa Ferdinand nr. 4 este acum administrată de Direcţia de Monitorizare Cheltuieli şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, care a preluat-o după desfiinţarea CCMO.
Potrivit raportului de specialitate prezentat consilierilor locali, municipalitatea a decis, fără consultări publice, că acordarea denumirii Florica Ungur sălii este "oportună şi onorabilă". În perioada următoare, la intrarea în clădire va fi instalată o casetă luminoasă cu acest nume.
"Municipalitatea a stabilit că fiind oportună atribuirea unui nume reprezentativ şi de impact pentru oraş, un nume care să se identifice cu o personalitate recunoscută pentru orădeni şi nu numai", se arată în document.
Interpreta de muzică populară Florica Ungur a decedat în august 2011, la vârsta de 72 de ani, după ce ani de zile s-a luptat cu o boală incurabilă. De-a lungul carierei, Florica Ungur a cules, înregistrat şi interpretat peste 150 de melodii cu valoare pentru iubitorii muzicii folclorice. "Nu mi-am propus niciodată să cânt pentru a avea succes, ci pentru a mângâia sufletul celor care au izvodit cântarea", spunea Florica Ungur într-un interviu.
Melodia cu care se identifica interpreta este "Bate vânt de la Orade". Alte cântece cunoscute ale acesteia sunt "Bună dimineaţa, nană", "În Oradea şi Tinca" şi "Mult mă-ntreabă inima".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.