URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Februarie 2021, 17:41

Fosta chelneriță angajată la Apele Române și-a dat demisia (VIDEO)

Fosta chelneriță angajată la Apele Române și-a dat demisia (VIDEO) (Sursa foto: captură video - Recorder)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fosta chelneriță angajată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia, în timp ce postul de director tehnic ocupat de Gabi Musteață, cel care a dezvăluit cum femeia şi-a primit jobul fără a avea minime cunoştinţe în domeniu, a fost desființat. 

Demisia Simonei Iancu a fost anunţată marţi pe Facebook de jurnaliştii de la Recorder, cei care au adus cazul în atenţia opiniei publice, arătând că femeia nu ştie cum se măsoară un debit şi nici măcar care este malul stâng şi malul drept al unei ape curgătoare.

A vorbit şi a fost desfiinţat

Sursa dezvăluirilor, directorul tehnic de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Gabi Musteaţă, un inginer cu experienţă de 25 de ani în domeniu, va da în judecată ABA după ce postul i-a fost desfiinţat.

"Gabi Musteaţă, inginerul care s-a opus angajărilor politice şi a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat şi el din instituţie după ce postul i-a fost desfiinţat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu cel târziu până în ora 15.30. Acum speră să îşi câştige dreptatea în instanţă, după ce a contestat desfiinţarea subită a postului pe care îl ocupa", au scris jurnaliştii pe reţeaua de socializare.

Ei au mai adăugat că în ciuda faptului că în primele zile de la apariţia materialului premierul a promis că va face dreptate, nimeni nu a încercat să împiedice desfiinţarea postului directorului tehnic.

În final, jurnaliştii de la Recorder mai susţin că directorul Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad Petru Avram, cel care a angajat-o fără concurs pe Simona Iancu, a decis angajarea unor avocaţi din Iaşi pentru procesul cu directorul tehnic, deşi instituţia are proprie direcţie juridică. Motivul invocat de director a fost că juriştii din interior sunt prea ocupaţi.

Fără pregătire

Săptămâna trecută, luni, Recorder a publicat un material video care spune povestea unei noi angajate la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, care a lucrat în trecut ca ospătăriţă, manager de cafenea şi manichiuristă.

Ulterior, femeia a primit un post la Primăria Vatra Moldoviţei, unde a lucrat timp de trei zile. Mişcarea a fost făcută tocmai pentru ca, apoi, Simona Iancu să poată fi angajată prin transfer la ABA Prut Bârlad, deşi nu are experienţă în acest domeniu.

Dezvăluirile au ajuns la Recorder datorită directorului tehnic Gabi Musteaţă, care a reclamat că femeia a fost angajată fără concurs şi nu este în stare să gestioneze problemele legate de inundaţii. Ea primise un post de inginer la Dispeceratul Serviciului Situaţii de Urgenţă – Inundaţii.

Vezi mai jos reportajul:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON