URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Noiembrie 2017, 17:13

Fost ministru PSD al Justiţiei: Ambasadorii SUA şi Olandei au făcut presiuni pentru numirea lui Kovesi

Fost ministru PSD al Justiţiei: Ambasadorii SUA şi Olandei au făcut presiuni pentru numirea lui Kovesi foto: Rador
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul ministru PSD al Justiţiei, Titus Corlăţean, a afirmat, miercuri, în cadrul audierii sale în Comisia SIPA, că ambasadorii SUA şi Olandei ar fi făcut presiuni în 2012 pentru numirea Codruţei Kovesi ”într-o funcţie de vârf” în Ministerul Public.

Titus Corlăţean a spus că, pe vremea când era ministru al Justiţiei, a primit vizitele unor ambasadori care au pledat în mod insistent pentru numirea lui Kovesi într-o funcţie de conducere în Ministerul Public, Corlăţean folosind cuvântul ”presiuni”.

”Am confirmat faptul că au existat la acel moment demersuri în sensul de presiuni pentru ca cel care vă vorbeşte, eram ministrul Justiţiei la acel moment, ca o anumită nominalizare la o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public şi am beneficiat de vizita a doi sau trei ambasadori la sediul Ministerului Justiţiei”, a spus fostul ministru al Justiţiei, citat de Mediafax.

El a menţionat două cazuri în care pledoaria în favoarea lui Kovesi s-a făcut foarte insistent. Este vorba de fostul ambasador american în România, Mark Gittenstein, şi fostul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel.

”Cel puţin în două cazuri (...) nu am apreciat insistenţa şi modalitatea în care s-a făcut acel lobby. Pot înţelege dorinţa partenerilor ca sistemul judiciar din România să funcţioneze, dar acesta trebuie să funcţioneze de o manieră profesionistă şi independentă, în primul rând pentru interesul nostru al românilor şi al României, nu neapărat la presiunile unor ambasadori străini. (...) Era vorba de nominalizarea doamnei Kovesi în funcţia de vârf”, a spus Corlăţean.

El a precizat că l-a informat şi pe premierul de atunci, Victor Ponta, privind aceste convorbiri cu diplomaţi străini. „Presiunea a depăşit limitele acceptabile în relaţiile diplomatice între state”, a adăugat Titus Corlăţean.

De asemenea, Corlăţean a spus că a fost chemat şi de către preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta pe marginea numirilor şefilor de Parchete, dar a declinat invitaţia din cauza modului în care a fost făcută. ”În clipa în care eşti sunat la sfârşitul unei zile de muncă lungi (...) pe telefonul mobil al aghiotantului, de la Cotroceni, şi aghiotantul îţi dă propriul telefon de serviciu ca să vorbeşti cu centrala şi după aceea cu preşedintele României, şi mai ales discuţia în care mi s-a explicat o anumită chestiune cum nu ar trebui să fac şi cum ar fi bine să fac... Nu sunt foarte confortabil să vorbesc public de astfel de chestiuni, pentru că nu aşa ar trebui să funcţioneze instituţiile într-un stat democratic”, a declarat Corlăţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pușcărie sau moarte
PSD-escu se simte cu musca pe căciulă, si vrea sa schimbe legile pt a face furtul legal ceva de genul " proștilor nu ne puteti face nimic ca asa e legea"
Postat 01 Noiembrie 2017, 18:54 de sandu1200
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON