URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2022, 13:21

Formaţiile orădene domină Grupa M a Campionatului Naţional de volei feminin U13

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turneul cu numărul doi din cadrul grupei M a Campionatului Naţional de volei feminin U13 (speranţe) s-a desfăşurat în weekend la Baia Mare, în organizarea CSM Power Volley.

„Scenariul" întrecerilor a fost aproape același ca acela de acum o lună din sala LPS-ului orădean, cu două excepţii: victoria CSS 2 Baia Mare asupra gazdelor şi setul câştigat în partida cu LPS Bihorul.

Turneul a fost deschis de cele două echipe din Baia Mare şi, aşa cum s-a întâmplat şi la Oradea, meciul a avut o evoluţie surprinzătoare a scorului, care până la urmă a consfinţit victoria CSS-ului, în set decisiv, 3-2.

A urmat întalnirea echipelor orădene, ACS Supervolei şi LPS Bihorul, care a dat câştig de cauză primei formaţii, cu 3-0, cu care îşi dovedeşte încă o dată experienţa şi valoarea superioară, la momentul actual.

Reuniunea a doua a debutat cu o formalitate, ACS Supervolei a învins cu 3-0 pe CSM Baia Mare, iar apoi LPS a jucat cu CSS 2, meci în care orădencele s-au întrecut în servicii greşite şi au prelungit suspansul, pentru ca în final să se impună mai greu decât s-au aşteptat, cu 3-1.

Ultima „dublă" a consemnat partide fără istoric, încheiate în minimum de seturi, cu victorii ale orădencelor în faţa baimărencelor: CSS 2 Baia Mare - ACS Supervolei 0-3 şi LPS Bihorul - CSM Baia Mare 3-0.

„A fost un turneu bun, fetele merită felicitări pentru abnegaţie şi dăruire. Suntem mulţumiţi că într-un timp relativ scurt, un an şi opt luni, putem să aliniem o echipă competitivă, cu jucătoare de certă valoare la vârsta lor, în lotul lărgit mai având două jucătoare, Andreea Arhip şi Cristina Vaida, pe care ne putem baza la nevoie. Mulțumim şi părinţilor fetelor pentru susținere şi pentru galeria avută la Baia Mare", au transmis cei doi antrenori orădeni, prof. Andrei şi Rodian Achimescu.

Lotul cu care LPS Bihorul a realizat cele două victorii le cuprinde pe: Alexandra Roşca (căpitanul echipei), Ana Almăşan, Giulia Fetea, Renata Cozma, Maria Gyorgy, Diana Gal, Sara Sovarschi, Lidia Gabor, Maria Rotaru, Andreea Ardelean şi cei doi libero, Sofia Popa şi Alexandra Mateş-Iancu.


Clasamentul grupei M a Campionatului Naţional de volei feminin U13:

1. ACS Supervolei Oradea       6 victorii     18: 0      18 puncte
2. LPS Bihorul Oradea             4 victorii     12: 7      12 puncte
3. CSS 2 Baia Mare                  1 victorie      6:17       3 puncte
4. CSM Baia Mare                   1 victorie       5:17        3puncte

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON