URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Septembrie 2014, 19:30

Foc la Primărie! Pompierii au simulat un incendiu în centrul oraşului (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Salvatorii bihoreni au sărbătorit Ziua Pompierilor din România, celebrată anual pe 13 septembrie, prin muncă.

Porţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi ale subunităţilor au fost deschise pentru toţi curioşii. Vizitatori fideli la toate sărbătorile pompierilor, copiii au umplut şi acum curtea ISU Crişana de chiote şi râsete. Pompierii au făcut exerciţii demonstrative, special pentru ei, le-au arătat marile maşini roşii şi i-au pus să se şi întreacă în abilităţi pompiereşti.

De departe, însă, cel mai aşteptat moment a fost cel petrecut în centrul Oradiei. Pompierii au simulat un incediu în turnul Primăriei, în urma căruia au avut de salvat şi două persoane suprinse de flăcări în clădire.

La ora 16 fix, în timp ce din turn răsuna Marşul lui Iancu, pe strada Vladimirescu urlau sirenele pompierilor. Pe trotuarul de pe malul Crişului, zeci de orădeni, mici şi mari, căscau ochii, dar şi camerele telefoanelor inteligente, la operaţiunea ce se defăşura în faţa lor. O fetiţă ce abia a trecut de jumătate de metru s-a neliniştit când a văzut agitaţia. I-au trecut emoţiile când mama ei i-a explicat că nimeni nu este rănit, ci este doar un exerciţiu al pompierilor. "Deci e de-a joaca...", a concluzionat micuţa.

Pe lângă că au coborât o victimă din turn folosindu-se de platforma de lucru la înălţime, iar o alta pe scara culisantă, pompierii au "condimentat" spectacolul stropind cu apă de la înălţime, fie în direcţia Crişului, fie spre grădina cu flori a Primăriei. În final, au primit drept răsplată aplauzele sincere ale tuturor participanţilor.

În final, însă, tot micuţii orădeni au avut de câştigat: pompierii i-au premiat cu diplome şi vouchere la McDonalds pe toţi cei care şi-au demonstrat abilităţile de salvatori la concursurile ce au avut loc în curtea ISU Crişana.

Anual, pe 13 septembrie, pompierii români celebrează Bătălia din Dealul Spirii, moment istoric în care ostaşii Companiei de Pompieri Bucureşti conduşi de căpitanul Pavel Zaganescu au luptat cu îndârjire, curaj şi devotament împotriva armatei otomane net superioare numeric, aducându-şi astfel tributul suprem idealului Revoluţiei de la 1848.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
PENTRU EI,POMPIERII IN CARE NU NE-AM PIERDUT SPERANTA
CINSTE LOR! Merg intotdeauna sa rezolve situatii neprevazute fara a se gindi si la ce li se poate intimpla cu un singur scop:- sa salveze vieti omenesti si bunuri materiale! LASATI-I DRACULUI PE POLITICIENII CORUPTI , LE VA VENI RINDUL LA FIECARE!!!!!
Postat 15 Septembrie 2014, 14:47 de CIULI
Nu cu turnul trebuia inceput !!!
Ci cu apt. 101 unde fotoliul de primar se incinge fara motiv la fiecare scanteie din capul celui care-l ocupa !!!
Postat 14 Septembrie 2014, 12:36 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON