URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2020, 10:50

Foc într-o farmacie din Oradea: Un aparat de aer condiţionat a fost cuprins de flăcări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cablu electric stricat era să distrugă complet o farmacie din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, militarii Detaşamentului 2 din municipiu au fost chemaţi luni, în jurul orei 17.45, să stingă incendiul dintr-o farmacie de pe strada Menumorut. "Flăcările, care se manifestau la aparatul de aer condiţionat, au fost stinse rapid, incendiul afectând doar aparatul menţionat", a transmis maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Tot un cablu defect a distrus şi o maşină, în Marghita. În noaptea de luni spre marţi, pompierii din oraş au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la un autoturism parcat în curtea unei firme de pe strada Ion Luca Caragiale. "În urma producerii incendiului, stins în aproximativ 10 minute de pompierii militari, au ars tapiţeria interioară şi partea din spate a autoturismului (portbagajul, bară spate, cauciucuri spate, stopuri şi instalaţia electrică)", a precizat Roşca.

Cercetările făcute de pompieri la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului efectul termic produs de un cablu electric defect.

Pe de altă parte, pompierii din Oradea au mai intervenit luni la stingerea a două incendii produse pe terenuri virane situate în localităţile Sântandrei şi Toboliu.

În Sântandrei au ars pomi fructiferi şi un lan de porumb, pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi, şi aproximativ un hectar de vegetaţie uscată, iar în Toboliu, flăcările au afectat 20 de pomi fructiferi şi circa un hectar de păşune.

"Cauza probabilă de producere a acestor incendii a constituit-o utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor", a spus Roşca.

Pompierii le reamintesc bihorenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca măsură de carantină fitosanitară. În cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON