URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2020, 10:50

Foc într-o farmacie din Oradea: Un aparat de aer condiţionat a fost cuprins de flăcări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cablu electric stricat era să distrugă complet o farmacie din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, militarii Detaşamentului 2 din municipiu au fost chemaţi luni, în jurul orei 17.45, să stingă incendiul dintr-o farmacie de pe strada Menumorut. "Flăcările, care se manifestau la aparatul de aer condiţionat, au fost stinse rapid, incendiul afectând doar aparatul menţionat", a transmis maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Tot un cablu defect a distrus şi o maşină, în Marghita. În noaptea de luni spre marţi, pompierii din oraş au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la un autoturism parcat în curtea unei firme de pe strada Ion Luca Caragiale. "În urma producerii incendiului, stins în aproximativ 10 minute de pompierii militari, au ars tapiţeria interioară şi partea din spate a autoturismului (portbagajul, bară spate, cauciucuri spate, stopuri şi instalaţia electrică)", a precizat Roşca.

Cercetările făcute de pompieri la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului efectul termic produs de un cablu electric defect.

Pe de altă parte, pompierii din Oradea au mai intervenit luni la stingerea a două incendii produse pe terenuri virane situate în localităţile Sântandrei şi Toboliu.

În Sântandrei au ars pomi fructiferi şi un lan de porumb, pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi, şi aproximativ un hectar de vegetaţie uscată, iar în Toboliu, flăcările au afectat 20 de pomi fructiferi şi circa un hectar de păşune.

"Cauza probabilă de producere a acestor incendii a constituit-o utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor", a spus Roşca.

Pompierii le reamintesc bihorenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca măsură de carantină fitosanitară. În cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON