Gest mai puţin obişnuit al unei instituţii publice faţă de o companie furnizoare de utilităţi publice. La o zi după ce Spitalul Municipal din Oradea, unitate anti-Covid, a avut probleme legate de furnizarea curentului electric, de care depinde buna funcţionare a echipamentelor şi aparaturii, conducerea unităţii mulţumeşte sucursalei Electrica Oradea pentru promptitudinea intervenţiei pentru remedierea problemelor, evidenţiind coordonarea cu personalul medico-sanitar, care s-a mobilizat pentru asistarea pacienţilor.
"Stare de alertă"
"În seara de 11 martie 2021, între orele 18.00 şi 20.30, Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu a fost în stare de alertă din cauza unei fluctuaţii de tensiune în reţeaua electrică", a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat, managerul unităţii sanitare, Laurenţiu Chiană.
Potrivit acestuia, generatorul de curent propriu al spitalului a pornit automat, iar reprezentanţii unităţii au solicitat o intervenţie a Electrica Oradea pentru remedierea defecţiunii, operaţiune pentru care a fost necesară întreruperea totală a curentului timp de 30 de secunde, aceasta având loc rapid şi precis, în coordonare cu personalul spitalului, aşa încât siguranţa pacienţilor să nu fie periclitată.
"Am cerut celor două echipe de intervenţie, a spitalului şi a Electrica, să întrerupă curentul doar după ce echipa medicală confirma că este pregătită să asiste pacienţii de la Terapie Intensivă, zona cea mai sensibilă şi cea mai dependentă de electricitate a spitalului. Pentru că la acea oră urma schimbul de ture, atât personalul din tura care îşi termina serviciul, cât şi cei din tura care îşi începea serviciul s-a mobilizat în saloanele ATI, pentru monitorizarea şi asistarea bolnavilor", a relatat Chiană.
"Util şi eficient"
Potrivit managerului Spitalului Municipal, în intervenţia pentru remedierea defecţiunii la reţeaua electrică "au contat foarte mult timpul, organizarea şi viteza de reacţie", operaţiunea desfăşurându-se rapid şi fără a se produce niciun incident.
"Vreau să subliniez comunicarea şi colaborarea între spital şi echipa Electrica, felul în care echipele medicale şi cele administrative ale spitalului au conlucrat util şi eficient, motiv pentru care le mulţumesc tuturor", a transmis Chiană.
"Pentru viteza de reacţie şi pentru profesionalism le mulţumesc! Nu în ultimul rând, vreau să-i asigur atât pe pacienţii spitalului, cât şi pe aparţinătorii acestora că întotdeauna facem ce este omeneşte posibil pentru siguranţa lor!", se arată în comunicatul transmis de managerul Spitalului Municipal.
La turaţie maximă
De la începutul pandemiei Covid, Spitalul Municipal din Oradea a fost dedicat ca unitate exclusiv anti-Covid pentru pacienţii din întregul judeţ Bihor, vineri fiind internate 236 persoane infectate, multe din ele având şi alte patologii pe lângă infecţia cu coronavirusul.
În această situaţie, echipamentele şi aparatura spitalului, la fel ca şi reţeaua electrică, sunt solicitate la maximum, orice defecţiune a acesteia putând pune în pericol funcţionarea echipamentelor necesare asistării bolnavilor ori chiar cauza incendii, motiv pentru care – după ce în alte spitale din ţară au avut loc asemenea incidente, soldate inclusiv cu decesul unor pacienţi – conducerea unităţii orădene acordă atenţie prioritară remedierii oricărei defecţiuni.
De menţionat că la începutul lunii februarie managerul Spitalului Municipal a solicitat şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana asistenţă pentru prevenirea incendiilor cauzate de potenţiale defecţiuni la instalaţiile electrice ale unităţii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.