URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2021, 18:44

Florin Cîţu a fost ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal. A primit cu circa 1.000 de voturi mai mult decât Orban (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul României, Florin Cîţu, a fost ales sâmbătă în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, primind la Congresul general al liberalilor cu circa 1.000 de voturi în plus faţă de adversarul său, Ludovic Orban, după o campanie electorală încrâncenată. 

"Acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. (...) Nu mă surprinde alegerea dvs.", a spus, nu prea modest, Cîţu.

"În acelaşi timp, cum am promis, voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD", a adăugat Cîţu. 

Potrivit presei centrale, surse din PNL au transmis că Florin Cîţu a obţinut 2.878 voturi, iar Ludovic Orban - 1.898. Au fost anulate 72 de voturi.

Într-un scurt discurs pe scena congresului de la Romexpo, Ludovic Orban l-a felicitat pe Florin Cîţu. 

Apoi, Orban a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, obţinută după alegerile din 2020: "Demisia mea va fi luni pe masa preşedintelui ales, Florin Cîţu".

În fine, după ce, deloc discret, Klaus Iohannis l-a susţinut pe Florin Cîţu să preia puterea în PNL, Ludovic Orban şi-a arătat mâhnirea, declarând public la Romexpo: "Între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat". 

Pe parcursul Congresului de la Romexpo, Ludovic Orban şi alţi liberali au acuzat că delegaţilor unor filiale PNL din ţară li s-ar fi cerut să-şi fotografieze buletinele de vot ca să demonstreze că l-au ales pe Cîţu. Ex-preşedintele PNL a condamnat astfel de atitudini, spunând "asta nu e democraţie".

Merită precizat, totodată, că deşi Cîţu a avut, s-a dovedit mai târziu, cu mult mai mulţi susţinători la Congres, în timpul discursului său premierul a fost huiduit în mai multe rânduri de susţinătorii, mai vocali, ai lui Orban.

Judeţul Bihor a avut cea mai mare delegaţie din ţară la Congresul general al PNL, cu 191 de reprezentanţi, asta deoarece filiala condusă de Ilie Bolojan a avut rezultate foarte bune în mai multe runde de alegeri.

După un vot, în filiala judeţeană s-a stabilit că nu va exista o susţinere în grup faţă de un candidat anume, ci fiecare delegat va vota pe cine vrea dintre Orban şi Cîţu. De altfel, de-a lungul campaniei interne, Ilie Bolojan a dat de înţeles că este nemulţumit de ferocitatea cu care aceasta a fost dusă şi de faptul că PNL a scăzut considerabil în intenţia de vot.

La congres, Ilie Bolojan a stat alături de preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, şi el un lider cu rezultate în Partidul Naţional Liberal.

(sursa foto: Florin Negruţiu)

Jurnalistul Digi 24 şi Republica.ro Florin Negruţiu a publicat sâmbătă o imagine cu Ilie Bolojan şi Dan Motreanu de la Congres, comentând "A treia cale în PNL", cu referire la faptul că "aripa" liderilor cu rezultate în teritoriu ar fi putut reprezenta o alternativă pentru conducerea PNL. 

În schimb, nici Bolojan şi nici Motreanu nu au candidat pentru vreo funcţie de conducere la nivel naţional în noul mandat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Bihoreni pe invers
Penelistii bihoreni au mers pe invers. Au mers cu Orban si la final s-au trezit cu o surpriza. Bolojan si-a jucat bine cartea, de a nu se afilia cu niciunul dintre cei doi candidati. Dar..domnul Birta a sarit in echipa lui Citu. De ce?! Pai … in Bucuresti a facut pe grozavul, a uitat ca se intoarce el in Oradea. Sa vedem cum il va lua Bolojan la rost.
Postat 27 Septembrie 2021, 10:04 de User anonimizat
KP
Vad ca-ti dai silinta dun greu, dar spre fericirea noastra, tot Bolojan va fi si dupa 2024.
Postat 26 Septembrie 2021, 14:44 de Sandu2100
Ștoarfa ...
Prostia susținătorilor lui Bolojan este endemică. Congresul trădătorilor României a trecut. Johannis rămâne președintele de facto. Câțu preia simbolic președenția organizatorică, cu cei trei prăduitori (Gorghiu, Isar și Vâlceanu) la cârma executivă. Orban rămâne președintele Camerei Deputaților. Bihorul mai primește bani, pentru proiectele inițiate, taman când o să dispară Bolojan din peisaj (până în primăvara lui 2024 când o să-și revină bufonul din șocul propriei ignoranțe). Ce naiba nu pricepi? Județul ăsta a fost tocmai condamnat să mănânce cât produce. Fix atât. Apropo de Spitalul 6. Acolo, în arhivă, se află un dosar medical. Pe la mijloc, cu câțiva centimetri mai sus, pe coperta îngălbenită de timpul scurs, scrie un nume. Bolojan Gavril Ilie.
Postat 26 Septembrie 2021, 13:15 de KP
KP
Spitalul 6 te asteapta
Postat 26 Septembrie 2021, 13:01 de Sandu2100
SandaXXX.
Atât ai înțeles tu din comentarii, nu-i așa? Că dacă nu e bine cu un drogat, ar fi de preferat un bețiv? Diseară, când ajunge Bolo acasă, pupă-l pe creștet, de inteligent ce e când se dă fecior.
Postat 26 Septembrie 2021, 12:47 de KP
Comentatorii astia
Altadata ziceau despre Orban ca e betiv ::::)))) , acum il plang pe Orban :::::))))
Postat 26 Septembrie 2021, 11:58 de Sandu2100
Iar circ, dar fara paine
Complet dezamagit de ceea ce am vazut ieri la Marele Congres. Dezamagire pe toate fronturile, pentru noi, cetatenii, indiferent de tabara. Batalia pentru ciolan ne scoate definitiv din ecuatie! Ce mai contam noi!? La inceput am crezut in politica acestui partid, apoi am sperat. Acum nu ne-a mai ramas nici macar speranta. Doar dezaprobare, gust amar, sictir!
Postat 26 Septembrie 2021, 10:42 de Oradeamea
"echipa castigatoare"
Cu acest circ ieftin, Iohannis si "echipa castigatoare" a mai pus o lopata pe pamant pe mormantul PNL, lasand loc pentru "maretul" USL. Toate astea ar fii treaba lor, doar ca, din pacate, electoratul romanesc uita repede si vor vota din nou aceasta mizerie. Multi nu se prezinta la vot si uite asa apar sosoci si sosocate in parlament, vociferand in loc sa legifereze. Daca nu as trai si eu aici, as zice ca si-o merita, dar din pacate sunt multi care sufera din cauza unor habauci.
Postat 26 Septembrie 2021, 10:19 de JAM11
Parastas
"A mai murit un partid istoric", a scris pe Facebook filosoful Mihai Șora. Dar nu acum a murit PNL, ci când a făcut alianța USL. Acum doar a plătit o poliță celui care atunci se împotrivea USL-ului, în veci pomenirea lui!
Postat 26 Septembrie 2021, 05:34 de User anonimizat
Politica lui cretinache de birtin
Suparat ca vacarul pe sat, birtinezul a refuzat sustinerea ambilor candidati, pentru motive existente doar in creierul lui mic, grav bolnav si obsedat de putere. Consecinta ? Oradea si Bihorul vor fi taiate de la toate fondurile care se vor aproba de la Guvern, santierele si proiectele vor intra in colaps, iar noi, ca de obicei vom plati cu varf si indesat pretul nebuniei, al arogantei si al incompetentei birtinezului cu ifose de mare conducator.
Postat 26 Septembrie 2021, 00:22 de Silver_Cat
pn(D)l si scumpii bani "gratis"
Cum naiba sa nu voteze cățeii cu câțu cand banii gratis nu trebuie justificați?!? Ia sa vad câți din ciumpalacii ăștia au realizat ceva pe bani europeni fără parandărăt?? (exclus bolovan, care oricum e posbil sa fi votat impotriva)
Postat 25 Septembrie 2021, 22:04 de oradeanbihor
Începutul sfârșitului.
În virtutea dreptului tipic românesc de a fi printre ultimii europeni, liberalii noștri "populari" s-au înghiorlăit ca la un spectacol de circ ieftin, ca să marcheze revenirea social-democrației pe continent și dublarea prețului la mici în cei aproape doi ani de când PNL conduce neamul către faliment.
Postat 25 Septembrie 2021, 19:23 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON