URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2021, 10:00

Fiu de pastor din Bihor, arestat după ce și-a scos familia în stradă și a atacat un polițist și un jandarm. Motivul scandalului: în carantină, tatăl nu i-a dat voie cu prostituate

Fiu de pastor din Bihor, arestat după ce și-a scos familia în stradă și a atacat un polițist și un jandarm. Motivul scandalului: în carantină, tatăl nu i-a dat voie cu prostituate foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiul unui pastor baptist din Salonta a fost arestat preventiv pentru ultraj, după ce a înjurat, ameninţat şi scuipat un poliţist şi un jandarm chemaţi în ajutor de membrii familiei sale, pe care, băut fiind, i-a scos în stradă, deşi toţi erau carantinaţi pe motiv de Covid. Motivul scandalului? Nu putea face sex pentru că tatăl său i-a interzis să aducă "anumite femei" în casă...

Bărbatul, Preda Fechete, 33 ani, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile la sfârşitul săptămânii trecute, măsura fiind luată de un judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Salonta, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria locală, pentru două infracţiuni de ultraj în formă agravată, asupra unui poliţist, respectiv asupra unui jandarm.

Scandal de Moş Nicolae

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă admis de instanţă şi consultat şi de BIHOREANUL, cazul priveşte un incident produs în urmă cu o săptămână, în Ajun de Moş Nicolae, în seara de 5 decembrie când, ca urmare a unui apel la 112, cei doi oameni ai legii, aflaţi în patrulare în tura de noapte, au fost direcţionaţi în colonia de romi din municipiul Salonta.

Apelantul era un pastor baptist din cartierul de romi care cerea ajutor pentru că fiul său, băut fiind, i-a scos pe toţi membrii familiei în stradă, iar asta în condiţiile în care ar fi fost obligaţi să stea în casă, căci erau în carantină pe motiv de Covid.

Echipajul a ajuns în câteva minute la casa pastorului, unde circul era în toi. Scandalagiul urla şi gesticula, trimiţându-şi „la dracu” toate rudele şi vecinii care încercau să-l calmeze. Motivul supărării: „Era nemulţumit de imposibilitatea întreținerii de relații sexuale cu anumite femei în incinta locuinței, întrucât acest lucru era prohibit de către părintele său, pastor baptist”, se arată în referat.

Bulangiule!

Cum scandalagiul nu voia să termine, la rugămintea pastorului şi a rudelor speriate, oamenii legii au decis să-l ducă la sediul Poliţiei Salonta, în speranţa că, între timp, se va calma. Fechete s-a şi urcat în autospecială de bunăvoie, motiv pentru care nici nu a fost încătuşat, însă după ce maşina s-a pus în mişcare, supărarea i-a revenit, revărsându-şi furia pe poliţist şi jandarm, fără să ştie, însă, că ambii aveau camere audio-video corporale pornite.

„Vă f... în gură mamele că m-ați luat de acasă pe mine”, „bulangiule”, „te f... io în c...”, „îți arăt eu ție când ajungem”, sunt doar câteva dintre ameninţările bărbatului care, pentru că nu i s-a răspuns, a început apoi să dea cu picioarele în uşi şi cu pumnii în geamurile maşinii.

Bâlciul a continuat şi la sediul Poliţiei. Pus să-şi dea datele personale, Fechete le-a răspuns batjocoritor că „m-am născut de la p... în sus”, „eu sunt cine vreau eu”, „belesc p..., dacă vrei poți să mi-o belești și tu”, iar apoi a început să gesticuleze ameninţător. Ca atare, individul a fost încătuşat.

1.000 euro îi bine?

Văzând că gluma se îngroaşă, Fechete a dat-o la întors, oferindu-le poliţiştilor „1.000 euro îi bine?” ca să-l lase să plece, însă cei doi nu au dat curs „ofertei”, ceea ce l-a enervat şi mai mult. „Vă caut și vă rezolv”, „dacă mai veniți în țigănime, nu mai ieșiți de acolo”, „îți dau o lopată în cap, când te întorci cu spatele”, le-a promis Fechete celor doi, izbindu-se de perete, de dulapuri şi în final aruncându-se de-a dreptul pe jos şi lovindu-se cu capul de podea.

Drept urmare, poliţistul a solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Bihor, ca să-l transporte pe scandalagiu la spital. Preda Fechete a fost transportat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, unde a comis-o din nou: s-a prefăcut că adoarme şi, profitând de neatenția poliţistului şi a jandarmului care s-au apropiat de el, i-a scuipat pe amândoi în faţă.

Amnezie

Atât poliţistul cât şi jandarmul l-au reclamat pe bărbat, iar vinerea trecută, când acesta a fost externat, a fost ridicat şi condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, unde a fost inculpat pentru ultraj. Ce a spus în faţa anchetatorilor? Iniţial, s-a prevalat de dreptul la tăcere susţinând doar că regretă cele întâmplate, după care a declarat că nu-şi aduce aminte cu exactitate ce a făcut, dând vina pe cantitatea deloc de neglijat de alcool îngurgitat: peste 2 litri de pălincă de prune.

Cert e că, în aceeaşi zi, anchetatorii l-au prezentat pe Fechete la Judecătoria Salonta, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, solicitare care a fost admisă, verdictul final urmând să fie pronunţat, însă, de Tribunalul Bihor.

Individul este recidivist. În 2015, el a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis, iar în urmă cu nici o lună a fost reţinut pentru 24 de ore şi inculpat pentru loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

UPDATE. E pastor şi nu prea

Pastorul Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România a transmis, luni, 27 decembrie, o precizare legat de cazul salontanului arestat pentru ultraj, susţinând că tatăl acestuia nu ar fi pastor baptist pentru că nu ar fi fost ales după toate regulile cultului.

„Dacă luăm în calcul o hârtie semnată de un american care a trecut prin România, da, persoana respectivă a fost pastor baptist. Dacă ținem cont de Statutul de organizare și funcționare al Cultului Creștin Baptist din România, persoana în cauză nu a fost niciodată pastor baptist recunoscut în România”, a transmis pastorul, fără să ofere alte explicaţii.

Președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România a ţinut să specifice, pe de altă parte, că dacă acuzaţiile aduse lui Preda Fechete sunt reale, „atunci și părinții și organele de poliție au procedat corect”, arătându-se nemulţumit de faptul că în articol s-a menţionat faptul că incidentul a fost provocat de un membru de familie al unui reprezentant al bisericii. „Dacă jurnaliștii doresc să fi corecți, imparțiali și netendențioși, atunci fie menționează confesiunea tuturor celor care greșesc, fie nu o menționează la niciunul”, a transmis pastorul. Ceea ce, de altfel, BIHOREANUL a făcut-o de fiecare dată când au fost implicate persoane cu calitate specială, indiferent de confesiune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ce mecla de idiot! Arata cu dejetu de pacab vrea sa para inteligent, un manelist jegoos.
Da nici cu titlul articolului nu mi-e rusine, si cel ce l-a conceput poate sta in aceeasi banca cu interlopul asta. Cred ca nu stiew vorbi ca oamenii, doar rage ca ca animalele turbate dar arata cu jejetul lui jegos, se vrea destept si de ascultat, o atitudine de prost care vrea sa se bage in seama!
Postat 15 Decembrie 2021, 20:31 de scortosul
Stați puțin oameni buni că am și eu niște întrebări... Nu că ar răspunde vreo instituție la ele.
Păi, pentru loviri și alte violențe îi reținut 24 de ore și pentru că a înjurat și scuipat un polițist arestat 30 de zile?! Oare nu îi mai grav ce a făcut de prima dată? Nu cumva dacă de prima dată îl luat în arest, nu se mai întâmpla acest circ? Nu cumva dacă în trecut lua o pedeapsă mai gravă pentru faptele din cazier, nu mai avea acest tupeu nesimțit?! Polițiștii dacă aveau cap, erau de acord cu șpaga și îi făceau flagrant să îl ia și pt dare de mită! ANAF nu se poate sesiza când un individ vrea să arunce cu mii de euro? Oare unde are băgată cartea de muncă? Când o să se confiște aceste averi făcute din șmen, camătă și cerșit? Când o să văd maneliști cărora li se cere să justifice averea? Că legi și instituții tot avem, da de aplicat... Nimic!!!
Postat 15 Decembrie 2021, 08:00 de Vio_427
haha
prost titlu de can-can. Nu spui ca e tigan, ca te temi de procese pentru discriminare, dar zici ca cine-stie-care membru al familiei care vrea sa il educe, sa nu il mai lase sa faca prostii, e religios. Pai bravo familiei ca il iubeste indeajuns sa nu il lase sa faca atatea prostii si totusi il tine aproape. Bravo lor ca lucreaza intr-un mediu asa de dificil la caracterul si cultura acelor oameni pretiosi. Si bravo ministerului de interne si politiei pentru ca au pus politistilor camere video! Sunt o idee foarte buna care ajuta la elucidarea multor martori mincinosi!
Postat 14 Decembrie 2021, 16:58 de unu
Chinuit de libodou
Cum avea testul?
Postat 14 Decembrie 2021, 16:36 de User anonimizat
Iar promovați doctoranzi ca ăsta?
Are o fatza de om de știință....
Postat 14 Decembrie 2021, 11:45 de Iacoviduneamule
Politia trebuia sa-i rupa toate oasele...
...rai nu tnolg ra avlozer amelborp ulpmis is nitfei
Postat 14 Decembrie 2021, 11:08 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON