URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2019, 17:53

Fiscul îngreunează încercarea fundaţiilor şi asociaţiilor de a obţine 2% din impozitul pe veniturile românilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Părinţii copiilor cu diverse handicapuri, fizice şi psihice, trebuie să lupte nu doar cu destinele oricum amare, ci şi cu statul român, care le face vieţile şi mai grele. Motivul? Noua şefă a ANAF-ului, Mihaela Triculescu, numită la începutul acestui an în funcţie, după ce a eşuat de cinci ori la concursurile pentru angajarea ca simplu inspector, pregăteşte un ordin prin care schimbă formularele 230, cele prin care persoanele fizice pot să-şi exprime opţiunea de a dona 2% din impozitul pe venituri pentru entităţi non-profit.

Conform digi24.ro, administraţiile judeţene ale Finanţelor Publice nu înregistrează formularele completate aduse sau depuse de ONG-uri, motivând că ele vor fi schimbate prin Ordin al preşedintelui ANAF. De altfel, proiectul Ordinului a şi fost publicat pe site-ul instituţiei, fără nicio explicaţie pentru faptul că, pe de o parte, se modifică însuşi conţinutul lor, iar pe de altă parte se scurtează perioada până la care pot fi depuse sau trimise ANAF, de la 25 mai, data limită de până acum, la 15 martie.

"Anul trecut, câteva luni de zile nu am ştiut dacă se vor putea depune formularele, pentru că de la începutul anului s-a tot vorbit despre anularea acestei facilităţi. În final, s-a putut, dar cu mult stres. Anul acesta, văd că piedicile pe care le pune statul sunt şi mai mari. Vechile formulare 230 nu mai sunt primite, cele noi nu au apărut, iar când o să apară mai rămâne o perioadă foarte scurtă în care putem ruga prieteni, colegi, vecini şi rude să completeze astfel de formulare", s-a plâns BIHOREANULUI mama unui copil cu grave probleme de sănătate, care depinde în mare măsură de donaţiile strânse.

Băieţelul de 7 ani s-a născut cu mai multe handicapuri psihice şi fizice, pentru care statul nu acoperă tratamente, iar pentru îngrijirea lui sunt necesare, lunar, sume de ordinul miilor de lei. "Noi nu am înfiinţat de plăcere fundaţia prin care strângem 2% de la cunoscuţi. N-aş dori nimănui să trecem prin greutăţile cu care se confruntă familia noastră", spune femeia, adăugând că "ceea ce face statul este revoltător": "Parcă ne duşmăneşte".

Contactat de BIHOREANUL, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, Romeo Roşca, a afirmat că nu cunoaşte motivul pentru care se pregăteşte schimbarea formularelor 230. "Aceste moficări au fost decise de cei de la Bucureşti. Doar ei pot fi întrebaţi", a spus Roşca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@dummy
inteleg ca ma adresez la dummy girl ? :) Anyway, se pare ca intre timp ai mai citit si ti-ai luat translator (din romana in romana) sa mai si intelegi ce citesti, ori ai facut un brain-storming cu acolitii si se pare ca te-ai mai lamurit ca in 2018 nu ai depus (daca ai depus) declaratie decat pt veniturile ESTIMATE pe 2018 (la fel cum se va intampla si acest an cu 2019, dar cu alte date limita) si ca termenul de depunere a declaratiei pt veniturile pe 2018 este 15 martie 2019!!! Tu vezi ce ai scris: "Poți achita obligațiile pe 2018 până în 31 martie 2019, dar declarația trebuia să o depui până în 30 iulie anul trecut"? Fals: declaratia pt obligatiile pe 2018 pot sa o depun pana in 15 martie 2019, cum si tu recunosti in alt mesaj. Afirmi, fals sau prost informata din nou ca "Tot pe 2018 s-a inclusbîn declarații și opțiunea rectificativă pe anul anterior, 2017". Fals din nou: optiunea rectificativa exista si in anii anteriori, dar doar pt tine poate a fost o noutate. Dar a scrie lucruri false sau eronate, se pare ca iti sta in caracter, ori chiar nu pricepi ce se intampla in jurul tau si nu iti dai seama cat esti de stupida. Cat despre nepoliticos, citeste-ti mesajele si vezi cat esti de badarana si prost-crescuta (toti sunt "neterminati" inca de la primul mesaj cand nici macar nu te adresezi cuiva anume) si dupa aceea pronunta-te. Eu cred ca ai o parere prea buna despre inaltimea ta, la fel ca veorica-vasilica si acolitii, ori esti chiar limitata intelectual. Sau poate ai crize periodice, pe care incercai sa ti le reglezi pe-aici, in lipsa de altceva. Daca ai pretentia sa ti se adreseze cineva politicos, fa un efort si fii politicoasa si tu, ca nimeni nu da cu barda, decat eventual ca reactie la ceea ce scrii tu. Si Oradea mea, alterata, a lui neica nimeni si tot ce mai vrei sa spui despre ea, o consider orasul meu si sunt mandru de Oradea. Cu atat mai mult cu cat in ultima vreme am si de ce sa fiu mandru de Oradea. La fel cum sunt si de Romania, chiar daca nu ne place cum suntem condusi la diverse paliere, in diverse epoci.
Postat 18 Ianuarie 2019, 19:31 de oradea_mea_si_a_ta
Re: oradea_ta_alterată
Repetir, ca la copiii proști ... Așadar, aceste declarații se depun în termen de 30 de zile cel mult, de la semnarea oricărui document care are drept consecință realizarea unui venit, altul decât cel ce se impozitează la sursă !?! Nu se mai emit declarații de impunere, ceea ce face ca plătitorul să achite impozitul aferent, CAS și CASS după caz, până la 31 martie a anului următor înregistrării venitului respectiv ... iar pe parcursul de derulare până la termen se pot fi depune oricâte "declarații rectificative" intervin în cuantificarea acelui venit !?! Singura deosebire față de regula generală a fost 2018 ca prim an de "experiment" pentru DU ... când s-a admis depunerea declarațiilor deja intervenite până la finalul lui iulie 2018 și plata până la max. 31 martie 2019, dar fără aplicarea de bonificații pentru plățile ce au depășit 31 decembrie a anului trecut !?! Pe 2019 a apărut deja ghidul aplicativ cu cele 63 de pagini în data de 14 ianuarie pe RSS, împreună cu Declarația Unică care are specificat pe prima pagină că este "proiect" ... urmând ca apariția în această formă, finală pe SPV, să se facă până cel mult februarie a.c. De data asta, atât instrucțiunile cât și modelul declarației (inițiale sau rectificative, după caz)bsunt la nivel de standard european !?! Având un contract în derulare spre exemplu, dacă vrei să beneficiezi de bonificații, trebuie să achiți tot anul 2019 până la 31 martie, pentru că plătind până la 31 martie 2020, că ai tot dreptul și așa, nu vei mai beneficia de reduceri !?! Astfel a fost și în 2018, când reducerile cu bonificații pentru venitul din același an s-au aplicat doarbpână la 31 decembrie !?! Tot pe 2018 s-a inclusbîn declarații și opțiunea rectificativă pe anul anterior, 2017, care s-a referit mai ales la contribuabilii individuali, în sistem de calcul real, care aveau venituri în valută și recalculau paritatea pentru final de an !?! Șinapropo, "oradea-baby" care ești prost și nepoliticos deopotrivă ... Cris vine de la Cristina și încearcă să iei un calmant, după care reia ce am scris eu până acum și ce bălmăjeai tu, pentru că este 3videnr că nu te poți concentra la un text mai lung de două-trei propoziții !?!
Postat 18 Ianuarie 2019, 12:31 de CrisDumi
@dummy
dummy boy, tu chiar esti dus cu pluta, dar vad ca tii sa o declari si in public. In iulie 2018 (sau pana atunci) ai depus declaratia referitoare la veniturile realizate in 2017 si la cele ESTIMATE pentru 2018 ! Declaratia finala referitoare la veniturile realizate in 2018 se depune pana in 15 martie 2019 (si pe aceea vor amicii tai din guvern sa o modifice), dupa care depui rectificative, daca e cazul ! Nici nu aveai cum sa depui declaratia pentru veniturile pe 2018, la mijlocul lui 2018 ! Baietas, deja devii penibil, tu chiar nu realizezi ? Te mai faci de ras si la Anaf, nu numai "ca comentator" pe ebihoreanul? Sau chestia cu "inapoiat mintal" o spui cand te uiti in oglinda ?
Postat 17 Ianuarie 2019, 19:27 de oradea_mea_si_a_ta
Re: oradea_mea-si_a_ta
Măi "abrudane" ... tu ești atât de limitat încât ar trebui, când o să-ți depui declarația cu "zero" pentru că atâta poți, să rogi pe cineva să te ajute să traversezi !?! Nu de alta dar ar fi păcat să-ți rupi și cealaltă mână ... confundând trotuarul cu carosabilul !?! Ia și tu ghidul ANAF și citește toate cele 63 de pagini de instrucțiuni, că poate o să vezi mai bine diferența între termenul de depunere și cel de plată ... și să înțelegi că depunerea după termen înseamnă "declarație rectificativă", nicidecum cea inițială care se înaintează în termen de cel mult 30 de zile de la "evenimentul" prin care consemnezi semnarea unui contract spre exemplu !?! Ești tot atât de înapoiat mintal precum majoritatea angajaților ANAF, pe care trebuie să-i instruiesc an de an fără să văd la ei ... măcar bunăvoința de a vrea să înțeleagă !?!
Postat 17 Ianuarie 2019, 18:58 de CrisDumi
@dummy
dummy boy, tot p_r_o_s_t ai ramas. Nu intelegi nimic. Nu aveai cum sa depui DU pentru veniturile pe 2018 pana in iulie 2018. Tu nici nu intelegi cum functioneaza chestiile astea, decat ca iti astepti veniturile lunare date de guvernul de hoti. Eu am depus declaratia on-line, in SPV, in iulie 2018 pentru veniturile pe 2017, iar pentru veniturile pe 2018, o voi depune in 2019. Se pare ca e greu si se pare ca te umfli in pene si vorbesti fara sa ai habar de ceva, la fel ca simpatia ta, veorica-vasilica si draqnea. Si tot "dupa mintea ta imputinata" si cea a celei la care te inchini, veorica-vasilica. impreuna cu ayatolahul teodorovici, da: nu eu ci cei enumerati de tine si pe care ii pui undeva zilnic, vor sa modifice aceasta declaratie unica, care trebuie depusa pana in martie 2019! Esti mult mai limitat decat credeam baiete ...
Postat 17 Ianuarie 2019, 18:45 de oradea_mea_si_a_ta
oradea_lui_neica-nimeni ...
Tu nici nici nu ai cont pe SPV măcar ... așa că, habar nu ai ce se depune electronic, când și cum. Declarațiile pe 2018 au avut termen final în iulie anul trecut ... toate celelalte fiind, eventual, rectificative !?! Pentru acest an termenul este în martie ... iar tu confunzi depunerea declarațiilor cu plata efectivă. Poți achita obligațiile pe 2018 până în 31 martie 2019, dar declarația trebuia să o depui până în 30 iulie anul trecut. După mintea ta împuținată, DU pe 2018 se va modifica până în 14 martie 2019? Cum poți fi atât de ridicol, să bați câmpii cu astfel de frânturi de logică precară? Nu reușești altceva decât să te faci de râs, de fiecare dată când comentezi inutil, demonstrând ignoranță maximă când te apuci să-mi răspunzi ... în loc să-ți verifici textul scris și aberațiile debitate !?!
Postat 17 Ianuarie 2019, 10:05 de CrisDumi
@dummy
dummy boy, ca de obicei, cel mai inteligent pari cand taci, adica cand nu comentezi. Dar cum nu te poti abtine, dai cu oistea in gard de fiecare data, de parca ai fi neam cu veorica-vasilica. Declaratia referitoare la veniturile pe 2018 se depune pana in 15 martie 2019 si luceafarul tau draqnea si banda lui din guvern se gandeste sa o modifice si pe aceea, probabil in 14 martie. Ramane cum am stabilit: mai bine taci.
Postat 16 Ianuarie 2019, 22:22 de oradea_mea_si_a_ta
Greu la deal cu boii slabi !?!
Formularul 230 este, din 2018 deja, parte a Formularului 220 care se mai numește Declarația Unică !?! De peste un an se vorbește de eliminarea a 9 formulare care vor fi parte a simplificării declarațiilor privind veniturile, proveniența și destinația acestora ... dar Bihoreanul nu știe, iar penibilul acela de Romeo Roșca bate câmpii pentru că este incompetent !?! Declarația Unică pe 2018 s-a închis online la finalul anului trecut, iar cea pe 2019 este în faza de aprobare și o să apară pe SPV (spațiul privat virtual al ANAF) până la finalul acestei luni, urmând ca din acest an să se poată depune exclusiv în format electronic !?! Din nefericire, la Finanțele Bihorului, sunt mai mulți neterminați pe metrul pătrat care să știe să dea o explicație logică, decât numărul formularelor cu care lucrează aceștia !?!
Postat 16 Ianuarie 2019, 18:21 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON