URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Martie 2021, 13:36

Finanțele Publice vă invită online: Spațiul Privat Virtual, soluția de a evita mersul la ghișeu. Cum se face înregistrarea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bihor le reamintește contribuabililor persoane fizice că pot opta pentru comunicarea prin mijloace electronice de transmitere la distanță a actelor administrative fiscale, prin accesarea serviciului „Spațiul Privat Virtual” (SPV). El oferă posibilitatea de a transmite/primi prin platforma online o serie de documente fiscale, ca alternativă la comunicarea acestora prin poștă sau la ghișeele instituției.

Acest serviciu constă în punerea la dispoziție a unui spațiu virtual, aflat pe serverele Ministerului Finanțelor Publice/Agenției Naționale de Administrare Fiscală, accesabil prin site-ul www.anaf.ro.

Înrolarea în SPV se poate realiza prin autentificare cu ajutorul certificatului digital calificat sau cu user/parolă. Cea de a doua variantă poate fi, la rândul ei, realizată sau prin aprobarea la ghișeu sau, de la distanță, prin înscrierea numărului unei notificări sau decizii de impunere primite prin poștă de la A.N.A.F.

„După finalizarea cererii de înregistrare SPV, persoana fizică trebuie să se programeze online pentru identificarea vizuală. La data și ora programată persoana fizică va fi contactată prin aplicația Zoom pentru a se verifica identitatea”, arată comunicatul AJFP Bihor, care enumeră și avantajele utilizării serviciului „Spaţiul Privat Virtual”.

Pe lângă că este disponibil 24 de ore din 24 și scutește cetățeanul de mersul la ghișeu, prin SPV pot fi comunicate și diverse documente, precum declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoane fizice (formular 212), cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat (formular 230), cerere de înregistrare a contractelor de locațiune (formularul 168), cererile de eliberare a certificatelor de rezidență fiscală (inclusiv pe machetele altor state), chestionarele pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanelor fizice la sosirea/ plecarea în/din România.

De asemenea, SPV oferă acces la serviciul „Buletin informativ”; posibilitatea de a solicita diferite informații (situația obligațiilor de plată, nota obligațiilor de plată, situația contribuțiilor de asigurări sociale declarate de către angajatori, duplicat declarație unică, duplicat recipisă, duplicat cerere de înregistrare a contractelor de locațiune etc); posibilitatea de a solicita diferite documente (adeverință de venit, certificat de atestare fiscală, certificatul de cazier fiscal); posibilitatea contribuabilului de a se programa online înainte de deplasarea la sediile unităților fiscale, pentru a fi primiți la ora dorită de contribuabil; posibilitatea de a transmite solicitări de asistență în domeniul fiscal prin formularul de contact inclus în SPV. 

„Menționăm că documentele comunicate prin SPV au aceeași putere juridică cu cele comunicate prin poștă sau la ghișeu, motiv pentru care, în cazul utilizării SPV, nu se mai utilizează și altă modalitate de comunicare a actului administrativ fiscal”, arată AJFP Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON