URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2020, 22:01

Filmaţi în fapt: Au scos pungi de gunoaie din portbagaj şi le-au lăsat pe stradă, în centrul Oradiei (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi orădeni, ieşiţi în oraş cu copilul lor, s-au debarasat de două pungi mari cu deşeuri chiar în centrul Oradiei, scoţându-le din portbagajul maşinii şi lăsându-le pur şi simplu lângă o poartă de pe strada Iuliu Maniu.

Întreaga scenă, care s-a petrecut pe 31 mai, a fost surprinsă de camera de supraveghere a imobilului şi a ajuns pe reţelele de socializare.

"Au parcat acolo, au mers la cineva probabil în vizită şi când s-au întors, înainte să pornească la drum, au lăsat pungile acolo. Cred că erau şi haine în ele, căci după un timp a venit o femeie, a cotrobăit prin pungi şi a luat câteva haine", spune orădeanul care a descoperit ulterior scena surprinsă cu ajutorul camerelor de supraveghere. "Strada nu e coş de gunoi!", a spus, revoltat, acesta. 

Cei doi orădeni au recurs la gestul condamnabil chiar dacă în apropiere sunt şi tomberoane stradale. 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
NECENZURAT
Prevaleaza in fata altor epitete.El exprima de fapt ceea ce editorii ar vrea sa poata verbia ei insisi.
Postat 03 Iunie 2020, 12:38 de excalibur
# sandu
Ca de obicei: badaran, necioplit, needucat.. esti o rusine pana si pentru cei veniti de la coada vacii. Gura ta de fapt e o buda :)
Postat 03 Iunie 2020, 12:20 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Te lauzi că te-ai născut la oraș, când tu de fapt, n-ai budă in casă
Postat 03 Iunie 2020, 11:56 de Sandu2100
Advertiser
Nu uitati sa stergeti comentariul.Sau,la promotie, sa inlocuiti textul cu sintagma "CENZURAT" ,cu rosu.Pentru ca nu are legatura cu gunoiul din articol.Are legatura cu cretinii, care e tot o forma de gunoi, social insa...
Postat 03 Iunie 2020, 11:52 de excalibur
Handicap
Cuvântul provine din sintagma hand in cap, care desemna un joc în care partenerii işi disputau diverse obiecte personale după un preţ fixat de un arbitru. Obiectele erau puse intr-o căciulă (cap) şi extrase la intâmplare cu mâna (hand). Prin contractare lingvistică, consoana „n" a dispărut, iar sintagma a devenit un cuvânt de sine stătător: handicap. in secolul al XVIII-lea, acest cuvănt incepe să fie utilizat şi la cursele cu cai.Prin „cursă cu handicap" se intelegea acea cursă in care şansele inegale ale cailor erau, în principiu, egalizate prin obligatia cailor mai buni de a purta o greutate în plus, 1n funcţie de performantele anterioare deja confirmate.
Postat 03 Iunie 2020, 11:47 de excalibur
@ sandu
Tu esti exemplul perfect de "lume buna".. de la coada vacii :)
Postat 03 Iunie 2020, 11:01 de oradeanbihor
excalibur
Cert este că în Oradea avem mai puțini cretini, ca tine , CrisDumi , ăla care nu a văzut pe unde se răstoarnă cu mașina. Noi restul cetățenilor nu putem intra in lumea bună de oameni că voi.
Postat 03 Iunie 2020, 01:07 de Sandu2100
Ar trebui arsi bine la buzunare.
Dacă vrem un oraș curat, trebuie sa contribuim la acest lucru iar cei ce nu respecta regulile sa fie trasi la raspundere. Eu presupun ca indivizii aia stau la casa si nu au platit contact cu RER pentru a li se ridica gunoiul pentru a face economii. Exista si soluții pentru cei ce vor sa scape de deseuri fără sa plătească, sub forma acelor platforme amenajate aparținând RER. Eu unul am fost sa duc niste deseuri vegetale la platforma de pe strada Uzinelor si nu a trebuit sa platesc nimic.
Postat 02 Iunie 2020, 23:27 de Doru2019
Ne enerveaza?
Nu-i clar daca omul a vrut sa lase niste haine la dispozitia saracilor sau altceva...Cert e ca orasul oradea a devenit o reduta inexpugnabila in privinta gunoiului manageriat de rer, sub obladuirea primarului galactic.Adica nu ai unde arunca gunoiul,daca nu ai cartela la tarcurile fotovoltaice.Care tarcuri ,inainte vreme,aveau decupaje cit sa poti arunca o punga de gunoi,elegant,civilizat.Ei,vremurile se schimba:tarcurile au fost blindate cu tabla zincata.Parca rolul lor era sa nu imprastie tiganii gunoiul.Se pare ca scopul este mai ignobil,restrictia oradenilor la tomberoane.Cu cit mai greu va fi sa-ti arunci gunoiul,cu atit va fi mai scump...legea cererii si ofertei.Mai deunazi,nu mai merge cartela de la tarc.Nevermind,vorbim cu administratorul si cumparam alta,ne fulgera prin minte.Hopa,nu se exista cartela la asociatie,primim in schimb un numar de telefon si un cod numeric(sau da vinci,who knows?).Sunam,alo,arikan,buna ziua.Spun care-i baiul,doamna ma lamureste ca sa iau o cartela functionala de la un vecin,sa ma duc nu stiu unde in iosia,la dinsii,unde voi primi cu 12 lei o cartela.Wow,wtf...Nu-i misto?...suntem in orasul luminii...fotovoltaice.Oradea city report e flood-ata cu sesizri privind incuietorile tarcurilor minunate.Keep on walking, RER&Bolo...ordine in primarie,curatenie in oras.Pina atunci,aruncam gunoiul unde si cum putem,D-zeu sa v-ajute!
Postat 02 Iunie 2020, 23:04 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON