URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Decembrie 2020, 12:38

Fii tu Moş Crăciun! Banca pentru Alimente Oradea colectează alimente şi cadouri pentru copiii şi adulţi sărmani din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Banca pentru Alimente Oradea, organizaţia care în primele 9 luni de activitate a distribuit peste 400 de tone de alimente către 18.000 de persoane aflate în situaţii vulnerabile sau afectate de criza COVID-19, organizează o colectă special de Crăciun.

Asociaţia are urne în magazinele Lidl şi Metro din Oradea, unde bihorenii pot dona alimente neperisabile, dulciuri şi jucării.

Mai precis, în cele trei magazine Lidl din Oradea se colectează alimente neperisabile (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt, conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT - care se păstrează la temperatura camerei- , produse de patiserie ambalate, biscuiţi, cafea, ceai, dulceaţă şi gemuri), iar la Metro, sub genericul "Plasa de sub brad", dulciuri şi jucării. Cutiile sunt amplasate la ieşirile din magazine.

Prin intermediul ONG-urilor partenere, Banca pentru Alimente va distribui pachetele către copiii sau bihoreni sărmani.

Despre Banca pentru Alimente Oradea

Banca Regională Pentru Alimente Oradea (BRAO) şi-a început activitatea în 10 martie 2020, fondată de Gabriela Veres, Florin Deblea şi Gabriel Sescu. A fost a cincea locaţie din reţeaua de bănci pentru alimente de pe teritoriul României, ca să colecteze şi să distribuie constant în mod gratuit ajutoare alimentare, după modelul Federaţiei Europene a Băncilor Alimentare (FEBA). Din motive de trasabilitate, alimentele nu pot fi donate direct persoanelor fizice, ci doar prin intermediul ONG-urilor cu programe sociale destinate persoanelor în nevoie şi grupurilor vulnerabile.

BRAO are menirea să reducă sărăcia, foametea şi risipa alimentară, sprijinind asociaţiile cu programe sociale şi caritabile din regiunea Bihor, Sălaj, Maramureş, Satu Mare. În perioada pandemiei, a susţinut şi judeţele Timiş, Arad şi Constanţa, până în octombrie, când au fost înfiinţate băncile regionale Timişoara şi Constanţa.

Produsele alimentare şi nealimentare donate de companii se află în termen şi sunt bune pentru consum uman. Ele reprezintă de obicei suprastocuri, mărfuri refuzate la platformă din motive estetice, produse provenite din campanii de marketing, testări de sortimente noi, campanii de sărbători sau produse ce se apropie de termenul de expirare şi vor trebui retrase de la raft. 

"Donatorii sunt companiile ce aleg să nu aştepte până sunt nevoite să le distrugă, ci le retrag mai repede şi le donează: producători agro-alimentari, importatori şi distribuitori, retaileri şi vânzători en detail. Le mulţumim partenerilor noştri, fără de care nu am fi reuşit să hrănim atât de multe persoane afectate de criza COVID-19", a declarat Gabriela Vereş preşedinte al Băncii pentru alimente Oradea

În 10 martie - 1 decembrie 2020, partenerii Băncii pentru Alimente Oradea au donat peste 400 de tone de ajutoare alimentare şi nealimentare în valoare totală de 3,15 milioane de RON, care au putut fi salvate de la risipă şi donate spre consum persoanelor ce nu şi-ar fi permis să le cumpere. Acestea echivalează cu 800.000 de porţii, de care s-au bucurat peste 18.000 de persoane vulnerabile din cele 60 de ONG-uri susţinute de Banca pentru Alimente Oradea în Bihor, Sălaj, Maramureş, Satu-Mare, dar şi în Timiş, Arad şi Constanţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
De la "masa bucatelor" liberali ori social-democrați ...
... nu se arată nimic ?!?
Postat 13 Decembrie 2020, 13:29 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON