URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2020, 19:27

Feriţi-vă de el! Un cerşetor alcoolic şi cu probleme psihice terorizează femeile în zona Cantemir

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Diosig a ajuns în atenţia poliţiştilor, după ce a fost reclamat de o tânără din Oradea pe care a urmărit-o pe stradă, în zona intersecţiei străzilor Nufărului şi Nojoridului. Orădeanca şi-a povestit păţania şi pe reţelele de socializare, postând şi o fotografie a individului, un cerşetor alcoolic şi cu probleme psihice, din mesajele pe care le-a primit rezultând că bărbatul nu e la prima faptă de acest gen.

Potrivit relatării orădencei, sesizate și BIHOREANULUI de o cititoare, incidentul s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 21, la intersecţia străzilor Nufărul şi Nojoridului, lângă trecerea de pietoni.

"Un individ dubios de etnie romă îmbrăcat în negru şi pantaloni negri cu roşu a venit brusc foarte aproape de mine prin spate cu nu ştiu ce intenţii, dar sigur nu dintre cele mai bune. Nu erau decât maşini în zonă. M-am oprit şi m-am întors cu faţa când am simţit ceva dubios şi am crezut că va trece de mine, dar nu s-a întâmplat aşa, şi individul a început să se apropie tot mai mult, moment în care am strigat să plece şi am luat-o la fugă", a povestit Iulia.

"Zoro" cu probleme

Bărbatul a dat să fugă după ea, însă nu a reuşit să o ajungă aşa că a renunţat, iar tânăra l-a mai auzit înjurând-o în limba maghiară. "Nu era încă întuneric şi nu eram îmbrăcată indecent. Mă bucur că nu am păţit nimic, dar m-am speriat. Sunt o persoană atentă, dar totul s-a întâmplat foarte repede, uneori e greu să realizezi ce se întâmplă şi să fii cu ochii în patru în câteva secunde. Aveam şi spray cu piper la mine, dar în toiul evenimentelor nici nu am avut timp să îl scot. Nu, străzile din Oradea nu sunt sigure, oricât am dori să credem asta, nu pentru femei, fete, copii. Nu scriu asta aici pentru atenţie, ci ca să vă protejaţi mai bine", a mai scris Iulia.

Un vecin de-al ei a reuşit să-i facă individului şi o fotografie, pe care fata a ataşat-o la postare, aflând din mesajele primite de la internauţi că individul este un cerşetor din Diosig, poreclit "Zoro", care bântuie de mai mult timp prin Oradea, şi care ar fi băgat în sperieţi şi alte femei. "O doamnă mi-a scris că individul e din Diosig, e violent când bea, e cunoscut sub numele de Zoro. Mama unui prieten a fost urmărită şi ameninţată de el în zona Piaţa Mare la ora 17:00", a mai explicat ea. 

Orădeanca nu a sunat imediat la 112, ci s-a prezentat duminică seară la sediul Poliţiei municipiului Oradea unde, însă, a nimerit chiar la schimbul de tură şi a fost îndrumată să aştepte, să revină ori să trimită reclamaţia online. În final, după o jumătate de oră de aşteptare, Iulia a optat pentru cea din urmă variantă, petiţia ei fiind repartizată, marţi, la Biroul pentru combaterea infracţiunilor contra persoanei din Poliţia Municipiului Oradea. 

"Client" vechi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, bărbatul reclamat a fost identificat de poliţişti.

"Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 ani din Diosig. Poliţiştii orădeni vor verifica toate aspectele sesizate, urmând ca în funcţie de rezultat să ia măsurile legale în consecinţă", a declarat, miercuri, la solicitarea BIHOREANULUI, comisarul şef Fărcuţa. 

Poliţiştii vor verifica dacă aspectele reclamate de tânără "îmbracă" aspecte de natură penală, ori sunt contravenţii. Cert este că, spun sursele ziarului, individul a fost anchetat, în trecut, pentru furt şi ameninţare, însă nu a fost cercetat niciodată până acum pentru infracţiuni la viaţa sexuală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
mda, asa da
Eu as zice sa mai asteptam ca el sau poate multi ca el sa mai faca alte zeci de fapte pana sa ne dam seama ca nu e okey ... Sau cel mai simplu ar fi sa strangeti cate 10 lei mana de la mana si pentru o lada de bere un infractor ca si cel din imagine il sterge pe celalalt :))
Postat 01 Septembrie 2020, 00:00 de ceva_diferit
Toata lumea il cunoaste, dar ...
Omul este intr-adevar nebun de legat si trebuiesc a fi luate urgent masuri impotriva lui. Toate lumea il cunoaste ! Insa, nu e din Diosig ci din Birtin, nu terorizeaza doar femeile ci pe toti locuitorii orasului indiferent de zona in care locuiesc, iar in ciuda aspectului de boschetar, poate fi gasit prin primarie, unde, de asemenea, terorizeaza angajatii. Cu greu poate fi oprit din actiunile sale lipsite de discernamant (opreste apa prin oras, porneste santiere pe care nu le mai termina, expropriaza casele oamenilor, incendiaza piete, etc.) insa are un punct sensibil : alegerile. Intr-adevar, este periculos si trebuie oprit !
Postat 27 August 2020, 05:27 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON