URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2023, 19:09

FC Bihor şi-a prezentat noutăţile: Patru achiziţii de jucători, un autocar personalizat şi abonamente reduse pentru fani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea FC Bihor a ieşit şi-a prezentat, miercuri, noutăţile, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organizat-o la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola".

În pofida faptului că beneficiază de un buget - care nu plasează echipa în primele şase formaţii ale Seriei a 10-a din Liga a III-a, după cum a precizat preşedintele Sandor Kulcsar - "din punct de vedere sportiv, echipa arată bine, iar prin achiziţiile care am reuşit să le facem, sperăm că vom avea un parcurs şi mai bun în stagiunea de primăvară".

Patru jucători noi la FC Bihor

Concret, au fost aduşi patru jucători în această iarnă. Este vorba despre fundaşul lateral Călin Jurj, care revine după ce în toamnă a evoluat la Poli Timişoara, mijlocaşul cu experienţă de liga I Tiberiu Serediuc, jucător care se antrenează încă din toamnă cu FC Bihor, fundaşul central Andrei Gal, provenit de la conjudeţeana Lotus Băile Felix, şi juniorul Raul Clemeniuc, fotbalist care a revenit după împrumutul la Aurul Brad.

"Nu ne-am propus să facem mari mutări de trupe pentru partea a doua a campionatului. Am adus  jucători pe posturi unde am considerat că am avut probleme. Ne-am dorit să aducem orădeni sau jucători legaţi într-un fel sau altul de Oradea, iar cei trei nou veniţi se încadrează în acest criteriu", a declarat preşedintele Sandor Kulcsar. 

Conform antrenorului Florin Farcaş, şi Tiberiu Serediuc, care este născut la Suceava, poate fi asimilat ca bihorean, întrucât el s-a căsătorit şi locuieşte în Oradea.

Au fost şi plecări

Cât priveşte plecările din cadrul lotului FC Bihor, tânărul Denis Şandro a fost transferat la echipa italiană Sassulo, Raul Ardelean şi Patrick Andraş au fost împrumutaţi la Victoria Carei, iar Karoly Fila şi Andreas Ştiubea au reziliat contractele.

Din păcate, un alt tânăr jucător, Mario Balint, nu va mai continua cu FC Bihor, dar nici cu vreo altă echipă, întrucât, deşi are doar 17 ani, a anunţat că renunţă la activitatea de fotbalist.

"Pentru mine este o provocare. Deşi nu am mai jucat la acest nivel, vreau să îmi fac treaba cât mai bine în folosul echipei. Am ales FC Bihor fiindcă îmi pare ca aici este un proiect ambiţios, iar condiţiile de aici sunt condiţii de Liga a II-a", a spus Tiberiu Serediuc, fotbalist care, de-a lungul carierei, a strâns 190 de jocuri în Liga I.

"Am revenit acasă. Am mai fost, pe când echipa se numea CAO, dar acum pot să spun că am revenit la clubul mamă, la care m-am format şi la care revin după opt ani. Nu a fost probleme cu adaptarea, pentru că îi cunosc pe majoritatea jucătorilor. Acum noi ne dorim să depăşim performanţa din sezonul trecut, când am ajuns în faza semifinală a barajului de promovare", a declarat Călin Jurj, fostul internaţional de juniori.

La rândul său, fundaşul Andrei Gal, care a venit de la Lotus Băile Felix, este un jucător pe care se va pune bază în defensiva formaţiei roş-albastre în noua stagiune. "Vreau să le mulţumesc domnului preşedinte Kulcsar şi lui Mister pentru încrederea acordată. Vreau să ajut echipa să ne atingem obiectivele. Am găsit un grup extraordinar de unit. Vrem să producem un fotbal cât mai plăcut, să readucem lumea într-un număr cât mai mare la stadion", a spus Andrei Gal.

De altfel, şi preşedintele Sandor Kulcsar a pus accent pe readucerea publicului la stadion, subliniind chiar că acesta este unul din obiectivele importante ale echipei.

În cantonament, cu autocar nou

După perioada de pregătire pe plan local, la Stadionul "Iuliu Bodola", formaţia orădeană de fotbal a plecat miercuri în cantonament la Băile Felix, acolo unde va sta zece zile şi unde se va pune baza pe acumularea fizică.

"Primele trei săptămâni de antrenamente au decurs fără nicio problemă medicală şi asta e cel mai important. Urmează cantonamentul în Băile Felix în care vom pune accentul pe încărcarea fizică, vom avea şi două jocuri, apoi ne vom concentra mai mult pe partea tehnico-tactică. Ne dorim să arătăm şi mai bine decât a fost până acum", a declarat şi antrenorul Florin Farcaş.

Următorul joc amical va avea loc sâmbătă, 4 februarie, în deplasare cu CSC Dumbrăviţa, pentru ca cel de-al doilea joc din perioada cantonamentului să fie cel cu Victoria Carei, tot în deplasare, pe 11 februarie, la final de cantonament.

Plecarea în cantonamentul de la Băile Felix s-a făcut cu noul autocar pe care echipa FC Bihor l-a primit din partea Primăriei, un autocar vopsit deja în culorile echipei, roşu şi albastru, dar care are şi însemnele clubului pe el.

FC Bihor are drept de promovare

În ceea ce priveşte activitatea administrativă a echipei, preşedintele Sandor Kulcsar a anunţat, pentru a pune capăt unor speculaţii, că toate actele clubului sunt în regulă, la FRF şi MTS, astfel încât "FC Bihor nu are nicio piedică pentru a promova din acest punct de vedere".

Un anunţ important pentru fani a fost şi faptul că pentru restul sezonului competiţional, abonamentele vor fi reduse ca preţ de la 100 de lei la 50 de lei.

"Abonamentele cumpărate anul trecut rămân valabile pentru restul partidelor aferente sezonului competiţional 2022-2023, dar pentru jocurile care au mai rămas de disputat, am decis că dacă cineva doreşte să îşi achiziţioneze acum aceste abonamente, la jumătatea sezonului, să o facă la jumătate de preţ", a mai spus Kulcsar.

De asemenea, în magazinul online sunt acum disponibile şi eşarfe pentru suporteri, dar şi tricouri asemănătoare cu cele ale jucătorilor.

Acestea pot vizualizate accesând link-ul: https://eventbook.ro/hall/stadion-iuliu-bodola.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON