URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2022, 00:18

FC Bihor s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la Minerul Ocna Dej şi a bifat cea de-a cincea victorie consecutivă (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi nu s-au putut baza pe doi dintre jucătorii de bază - fundaşul Daniel Stan şi mijlocaşul Răzvan Gunie - fotbaliştii de la FC Bihor au reuşit din nou să se impună şi să câştige cel de-al cincilea joc consecutiv din cadrul campionatului Ligii a III-a.

Sâmbătă, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, „roş-albaştrii” s-au impus cu scorul de 2-0 în faţa echipei Minerul Ocna Dej şi rămân pe prima poziţie a clasamentului Seriei a 10-a.

Ambele goluri le-a reuşit atacantul Sergiu Jurj, care a înscris de fiecare dată din penalty. Şi de fiecare dată cel care a obţinut lovitura de la 11 metri a fost Andrei Gheorghiţă.

Mai întâi, Sergiu Jurj a marcat în minutul 40, iar apoi, în partea a doua, în minutul 54.

Meciul nu a fost însă deloc uşor, ba mai mult, a fost complicat pentru orădeni, cel puţin până la deschiderea scorului, când situaţia s-a schimbat.

Prima şarjă ofensivă a aparţinut lui Andrei Gheorghiţă, care în minutul 2 a trimis un şut-centrare, care a lovit bara transversală. Apoi, fazele de poartă s-au succedat pentru cele două echipe, mai insistenţi fiind totuşi oaspeţii, până în minutul 19, când Ionuţ Ban a prins un şut bun de la colţul careului, dar puţin peste transversală.

A urmat trei ocazii la poarta tânărului Radu Bob, dar de fiecare dată goalkeeperul lui FC Bihor a fost la post.

Goluri din penalty

În minutul 38, George Cherman a prins un şut bun de la 28 de metri, a respins cu dificultate portarul în bara transversală, iar mingea a rămas în faţa porţii, unde Andrei Gheorghiţă a fost faultat de Emanuel Negru. S-a dictat penalty, iar Sergiu Jurj a transformat fără probleme, în minutul 40.

La pauză s-a intrat cu FC Bihor în avantaj.

Și în debutul reprizei a doua orădenii au mai obţinut un penalty, în minutul 52, când, în urma unei acţiuni frumoase, cursive, a echipei bihorene, Andrei Gheorghiţă a fost faultat din nou în careu, iar arbitrul arădean Mircea Ardelean a arătat din nou punctul cu var de la 11 metri. Penalty-ul a fost executat de acelaşi Sergiu Jurj, care a înscris din nou fără probleme.

S-a făcut 2-0, iar de aici elevii antrenorului Florin Farcaş au ştiut să gestioneze jocul astfel încât să-şi apropie victoria.

A fost o victorie îndelung aplaudată la final de publicul spectator, aproximativ o mie de suporteri prezenţi la această dispută.

Dispută echilibrată, dar rezultat meritat

„A fost o partidă grea, cu un adversar foarte tehnic. Ştiam lucrul acesta, venisem cu improvizări şi fără doi jucători cu calitate din lotul nostru, dar nu pot decât să fiu mulţumit şi să felicit echipa pentru jocul de astăzi, pentru că am văzut multă dorinţă şi multă concentrare, pe tot parcursul jocului, sigur, trebuie să recunoaştem, adversarul ne-a pus probleme, au avut câteva momente bune, mai ales în prima repriză, după care eu zic că repriza a doua a fost a noastră şi am obţinut o victorie meritată”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

După acest succes, formaţia orădeană a totalizat 28 de puncte, este la a 9-a victorie în campionat, a cincea consecutivă, şi are două puncte mai mult decât echipa de pe locul II, Gloria Bistriţa.

Şi la partida de sâmbătă, un fost fotbalist al FC Bihor, unul care şi-a pus amprenta în evoluţia pe care a avut-o când a apărat culorile roş-albastre orădene, a dat lovitura de începere. De această dată preşedintele Sandor Kulcsar l-a invitat pe fostul portar Ioan Pap-Deac, cel care a apărat buturile echipei orădene în perioada 1989-1995. Şi el a fost aplaudat la scenă deschisă de spectatori.

După partidă, a fost din nou petrecere în vestiarul celor de la FC Bihor:


FC Bihor Oradea – Minerul Ocna Dej 2-0 (1-0)

A marcat: Sergiu Jurj (min. 40 și 54, ambele din penalty)

FC Bihor: R. Bob – Fl. Drăgan (min. 74 M. Hosu), Al. Popa, D. Lupșe, L. Ioviță -  Cl. Petruș, G. Cherman – I. Ban - ctp, Ad. Popa (min. 66 R. Ardelean), A. Gheorghiță (min. 79 P. Andraș) – Sg. Jurj (min. 79 A. Chindlea). Antrenor: Florin Farcaș

Minerul: P. Toderean – P. Chiș (min. 84 P. Nistor), C. Bud, E. Negru, D. Mureșan, L. Niță, R. Vitan (min. 84 P. Suciu), M. Maxin, Fl. Dan, R. Amarii (min. 56 D. Ciurcui) şi S. Kolbasz (min. 66 G. Ardelean). Antrenor: Tiberiu Bălan

Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad) – Mircea Nistor (Zlatna) şi Daniel Popa (Câmpeni).


Cealaltă echipă bihoreană din Liga a III-a, Lotus Băile Felix, a evoluat sâmbătă în deplasare, la Sighetu Marmaţiei, unde a încheiat remiză jocul cu formaţia locală, CSM. Scorul final a fost 1-1, după ce la pauză s-a consemnat tot egalitate, dar 0-0.

Fotbaliştii de la Lotus a deschis scorul în minutul 54, prin Alexandru Sorian, dar maramureşenii au restabilit egalitatea, 5 minute mai târziu, iar cum până la final nicio echipă nu a reuşit să mai marcheze, scorul final a fost 1-1.

Este încă un rezultat de egalitate înregistrat de trupa din comuna Sânmartin, care nu a mai cunoscut victoria de şapte etape.

Totuşi, prin acest punct câştigat în deplasare, Lotus Băile Felix urcă un loc în clasament şi revine pe poziţia a 5-a, cu 17 puncte.

În etapa viitoare, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 14, ambele echipe bihorene vor evolua în deplasare: FC Bihor la Şimleu Silvaniei, cu echipa locală Sportul, iar Lotus Băile Felix la Carei, cu Victoria.


Rezultatele şi marcatorii etapei a 12- a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri:

Gloria Bistriţa Năsăud – CFR Cluj II 2-0
Alexandru Iulian Stoica (17), Carl Davordzie (48)

Sâmbătă:

CSM Sighetu Marmaţiei – Lotus Băile Felix 1-1
Gheorghe Gondiu (59) / Alexandru Sorian (54)
SCM Zalău – Victoria Carei 5-0
Vlad Moraru (34), Sergiu Pop (56), Mihai Doroftei (79, 86, 90)
FC Bihor Oradea – Minerul Ocna Dej 2-0
Sergiu Jurj (40 – penalty, 54 – penalty)
CSM Satu Mare – Sportul Şimleu Silvaniei 2-0
Cătălin Vaida (30), Alexandru Negrea (60)


Clasament:

1

FC Bihor

12

9

1

2

27

18

9

28

2

Gloria Bistriţa

12

8

2

2

22

7

15

26

3

CSM Satu Mare

12

7

2

3

20

13

7

23

4

SCM Zalău

12

6

2

4

18

8

10

20

5

Lotus Băile Felix

12

4

5

3

17

17

0

17

6

Minerul Ocna Dej

12

5

2

5

14

14

0

17

7

CSM Sighetu Marmaţiei

12

2

5

5

11

18

-7

11

8

CFR Cluj II

12

2

3

7

7

17

-10

9

9

Sportul Șimleu Silvaniei

12

2

3

7

6

17

-11

7

10

Victoria Carei

12

2

1

9

11

24

-13

7

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON