URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2022, 22:41

FC Bihor s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Sportul Şimleu şi a urcat pe locul 2 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După Lotus Băile Felix, vineri, şi FC Bihor Oradea a obţinut, sâmbătă, o victorie la limită în cadrul etapei a 4-a a Ligii a III-a.

Elevii antrenorului Florin Farcaş au primit la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” replica sălăjenilor de la Sportul Şimleu Silvaniei.

Meciul a fost precedat de două momente festive. Înainte de startul jocului, campioana europeană la minifotbal, AEK Oradea a prezentat publicului prestigiosul trofeu adjudecat în această vară în Muntenegru, iar apoi lovitura de start a jocului a fost dată de unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut FC Bihor de-a lungul timpului, Vladimir „Vova” Tămaş, cel care a strâns peste 200 de meciuri în prima ligă în tricoul roş-albastru orădean şi care a fost căpitan de echipă mult timp în anii 80.

Ocaziile au aparţinut doar gazdelor

Partida a debutat cu o ocazie bună pe care gazdele au avut-o în minutul 4, când Ionuţ Ban a centrat bine de pe stânga, iar Andrei Gheorghiţă din şase metri a trimis incredibil peste transversală. Apoi, în minutul 16, Adrian Popa de la FC Bihor a solicitat o lovitură de la 11 metri, pentru o împingere în careu, dar arbitrul arădean Alexandru Gornic a lăsat jocul să continue.

Orădenii au continuat să-şi creeze ocazii, şi în minutul 32, după o centrare de pe partea stângă, din lovitură liberă, executată de Gunie, Andrei Gheorghiţă a reluat cu capul din 7 metri, dar peste poartă.

S-a intrat în pauză la egalitate, cu 0-0, după o primă repriză în care orădenii au fost mai periculoşi, dar sălăjenii au făcut un joc bun defensiv.

În repriza a doua, tot „roş-albaştrii” au fost la timonă, iar Ionuţ Ban a trimis un şut bun de la 14 metri, pe jos, la colţul scurt, iar portarul Cosma a scos cu dificultate de lângă bară. Lovitura de colţ ce a urmat a creat din nou panică în careul celor de la Şimleu, mingea fiind deviată de un fundaş al oaspeţilor spre poartă, iar goalkeeperul Cosma a respins din nou cu probleme.

În minutul 63, acelaşi Ionuţ Ban a şutat din nou de la marginea careului, la colţul scurt, dar de această dată puţin pe lângă bară.

Deşi fotbaliştii orădeni s-au aflat în controlul jocului, nu au reuşit să găsească drumul spre gol, cei de la Sportul având în continuare un joc foarte bun defensiv.

În minutul 76, Sergiu Jurj a centrat de pe dreapta, iar Andrei Hosu a reluat din prima pe jos, din 10 metri, dar şi puţin pe lângă bară.

Un gol și un cartonaș roșu

Minutul 80 a adus şi prima ocazia a oaspeţilor, Matteo Olaru a scăpat spre poarta orădeană, dar şutul său, de la marginea careului mare, a trecut peste transversală. Mingea a fost repusă repede în joc de orădeni, care din faza ce a urmat au reuşit să înscrie.

Fundaşul stânga Loren Ioviţă a centrat perfect în faţa porţi, iar din patru metri atacantul Sergiu Jurj, cel care a fost şi căpitanul de echipă al orădenilor în acest meci, a reuşit să înscrie.

Oaspeţii au avut o replică în minutul 83, dar şutul din interiorul careului a lui Darius Marina a trecut pe lângă poarta lui Nergheş.

Pe final orădenii au rămas în inferioritate numerică, după ce, în minutul 89, autorul golului, Sergiu Jurj a primit direct cartonaşul roşu de la centralul arădean Alexandru Gornic, pentru o presupusă lovitură cu cotul asupra unui adversar, la centru terenului. Gazdele au contestat vehement decizia arbitrului, dar până la final nu s-a mai întâmplat nimic, ba mai mult tot FC Bihor a avut o situaţie bună, prin Raul Ardelean, care a şutat de la 16 metri, puţin pe lângă poartă.

FC Bihor s-a impus cu 1-0 şi a consemnat cea de-a treia victorie din acest sezon din patru posibile, fapt care o plasează pe poziţia a doua a clasamentului, la egalitate ce cealaltă formaţie bihoreană, Lotus Băile Felix.

Probleme de efectiv

„A fost un joc destul de greu, ţinând cont şi de suprafaţa de joc. Terenul a fost destul de greu în urma ploii căzute, ceea ce ne-a îngreunat la construcţie, dar noi încercăm să punem stăpânire pe joc de fiecare dată. Astăzi a fost mai greu, dar sunt foarte mulţumit de atitudinea şi randamentul copiilor, pentru că nu este uşor, mai ales când trebuie să faci improvizaţii. Şi de această dată a trebuit, pentru că, se ştie, avem lipsuri de joc, a trebuit să improvizăm pe mai multe posturi, cu unii jucători care nu au jucat sau nu joacă pe acel post”, a declarat după partidă antrenorul echipei orădene Florin Farcaş.

Din păcate, acesta va trebui să improvizeze şi la următoarele meciuri, mai ales în atac, unde a rămas fără jucătorii cu experienţă. Marius Hosu este accidentat, iar Sergiu Jurj a fost eliminat direct în acest joc şi va fi suspendat cel mai probabil două etape.


FC Bihor Oradea – Sportul Șimleu Silvaniei 1-0 (0-0)
A marcat: Sergiu Jurj (min. 81)
FC Bihor: E. Nergheș – Fl. Drăgan (min. 86 Al. Popa), Cl. Petruș, D. Stan, L. Ioviță -  G. Cherman (min. 71 A. Moga), R. Gunie -  A. Gheorghiță (min. 46 A. Chindlea), Ad. Popa (min. 46 R. Ardelean), I. Ban (min. 71 A. Hosu) - Sg. Jurj (min. 89 eliminat). Antrenori: Florin Farcaș
Sportul Şimleu: P. Cosma – R. Pop, R. Dulap, P. Pedro, M. Forna, I. Pascu, A. Zete (min. 46 M. Telcean, min. 72 M. Olaru), P. Szecui (min. 53 V. Lujerdean), D. Marina, A. Cătuna (min. 63 Em. Seran) şi R. Babiciu. Antrenor: Daniel Șomcherechi
Au arbitrat: Alexandru Dan Gornic (Arad) – Alina Mihoc (Arad), Andreea Daniela Șușcă (Turnu – Arad)


Rezultatele şi marcatorii etapei a 4-a a Ligii a III-a, Seria a 10-a:

Vineri
Lotus Băile Felix – Victoria Carei 2-1
Florin Pop (42), Patrik Blăgea (90+4) / Luca Tincău (56)

Sâmbătă
CSM Sighetu Marmaţiei – Gloria Bistriţa Năsăud 2-1
Cătălin Tutuța (43 – penalty), Gheorghe Gondiu (58) / Carl Davordzie (8)
CSM Satu Mare – CFR Cluj II 2-0
Kevin Barth (17), Nandor Suveg (40)
FC Bihor Oradea – Sportul Şimleu Silvaniei 1-0
(Sergiu Jurj 81)
SCM Zalău – Minerul Ocna Dej 1-3
Sergiu Pop (25) / Darius Mureșan (30), Ionuț Sălăjan (60 – autogol), Raul Vitan (68)


În etapa viitoare, sâmbătă, 24 septembrie, FC Bihor va juca pe terenul celor de la CFR Cluj II, iar Lotus Băile Felix se va confrunta, tot pe teren străin, cu Minerul Ocna Dej.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON